tuuman monihybridi: Aurinko, VILP, Öljy, Sähkö ja Puu

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Re: tuuman monihybridi: Aurinko, VILP, Öljy, Sähkö ja Puu

ViestiKirjoittaja tuuma päivämäärä Su Marras 15, 2020 0:49

pvalila kirjoitti:Tuuma, et ole maininnut mitään autojuttuja pitkään aikaan. Hiivatti toiminut luotettavasti?

Pontinakki alkaisi olla hissukseen museoautoiässä, Transport siis. Tila-autoja ei enää oikeastaan enää valmisteta. Tuollainen vanha, museorekisteröity tila-auto olisi edullinen lisä perheen harraste- ja kuljetuskalustoon.

Mulla on muistikuva, että Pontiac oli käytännön turvallisuudessa kohtalaisen hyvä: minkä se turvatekniikassa hävisi, sen se massassa voitti.

Se iso kuutonen, 3800 cc, taisi olla aika luotettava?


Aika hauska kysymys, ajattelin muutama hetki sitten, ettei ole tullut autojuttuja laiteltua.

Mun autojen suora on jokseenkin outo. Mulle sanottiin että Saab ja Volvo ovat niitä vahvoja autoja. Mitä olen niiden jälkeen hommannut? Ranskalaisia ja vihonviimeiseksi nyt tuo Hiivatti. Eniten korjasin ruotsalaisia vähiten tuota italiaanoa... :shock: Se vaan kulkee. Noh, kerran teki sen että heitti punaisen STOP -merkkilampun liikennevaloissa oil pressure tjsp. vilahti info näytössä. Starttimoottorilla ajoin tien sivuun ja ajattelin että tässäkö tämä oli. Avasin nokkapellin, löin kiinni ja ajoin tieheni.

Juu pontinakki oli hauska. Myytiin se aikoja sitten, se jäi sitten ostajan pihaan. Ei se rikki mennyt mutta lujitemuovikorisen auton kohtalo oli teräspalkkirunko, joka ruostui.

Se kutonen oli valurautainen ja hyvin matalaviritteinen, ei siinä mitään vikaa koskaan ollut. Aikalailla oli futuristesen näköinen se koppa ja ne penkit oli hieno innovaatio minusta. Pystyi asetella mielinmäärin kätevästi sinne tänne.
-En tee virheitä, ne teen tekemättäkin...
Käyttäjän avatar
tuuma
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17070
Liittynyt: Su Kesä 05, 2005 22:17
Paikkakunta: TUUSULA

Re: tuuman monihybridi: Aurinko, VILP, Öljy, Sähkö ja Puu

ViestiKirjoittaja Spautio päivämäärä Su Marras 22, 2020 15:06

Onkos Tuuma tai Pvalila pohtinut luopuvansa öljylämmityksestä, eikös sillä 4000euron avustuksella jo porauttaisi maalämpökaivon (tai ehkä vähän pitäisi investoida itsekin), tai vastaavasti jos ei hanki kaukolämpöä, maalämpöä tai vesi-ilmalämpöpumppua, niin avustusta saisi 2500e, sillä Pvalila varmaan asennuttaisi jo kaksikin uutta ilppiä? :-D
Harmi kun tuota avustusta ei myönnetä kaukolämmön vaihtamiseen maalämmöksi, lähtisivät samana päivänä nuo kaukolämpövermeet Sorttiasemalle :-)
Spautio
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1253
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2011 10:13
Paikkakunta: Helsinki

Re: tuuman monihybridi: Aurinko, VILP, Öljy, Sähkö ja Puu

ViestiKirjoittaja pvalila päivämäärä Ma Marras 23, 2020 22:10

Spautio kirjoitti:Onkos Tuuma tai Pvalila pohtinut luopuvansa öljylämmityksestä, eikös sillä 4000euron avustuksella jo porauttaisi maalämpökaivon (tai ehkä vähän pitäisi investoida itsekin), tai vastaavasti jos ei hanki kaukolämpöä, maalämpöä tai vesi-ilmalämpöpumppua, niin avustusta saisi 2500e, sillä Pvalila varmaan asennuttaisi jo kaksikin uutta ilppiä? :-D
Harmi kun tuota avustusta ei myönnetä kaukolämmön vaihtamiseen maalämmöksi, lähtisivät samana päivänä nuo kaukolämpövermeet Sorttiasemalle :-)


Ekat kaksi ilppiä maksoivat mulle 4200 egeä yhteensä ja saman verran tulee maksamaan tämä saunaosastolle asennettu LN25 ja alakertaan kohtapuolin asennettava LN35. Eli 8400 euroa plus boileri, aika lähelle kymppitonnia menee siis kaikkineen.

Maalämpö olisi ollut mulle fiksu mutta se on kertainvestointi, nämä ilpit voi ostaa yksi kerrallaan.

Talon jälleenmyyntiarvo huomioiden maalämpö on fiksu. Energiankulutuksen kannalta ilppiarmeija lienee ihan yhtä edullinen: ne ovat varsinkin leutoina talvina sikatehokkaita.
Käyttäjän avatar
pvalila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 18064
Liittynyt: Ke Joulu 06, 2006 16:54
Paikkakunta: Vantaa

Re: tuuman monihybridi: Aurinko, VILP, Öljy, Sähkö ja Puu

ViestiKirjoittaja Spautio päivämäärä Ma Marras 23, 2020 22:52

Joo, meinasin että jos herroilla on tavallaan vielä öljylämmitys käytössä, niin olisiko järkevää hyödyntää tuo avustus, pääsisi vanhoista rojouista eroon, ja vielä saisi hyvitystä noista ilpeistä tai muista? Juu ilppi on kyllä mitä mainioin laite, tuolla alakerrassa se puhkuu lämmittäen koko talon, pyyntilämpötilana on nyt 21 astetta, pakkaselle kun meni tuossa muutama päivä sitten niin piti nostaa pyynti 22 asteeseen.
Spautio
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1253
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2011 10:13
Paikkakunta: Helsinki

Edellinen

Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa