Takala okt.

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä Su Elo 16, 2015 11:45

Huomenna pitäisi käteen saada avaimet 1943 luvun rintamamiestalosta. Moneen kertaan olen jo miettinyt onko tämä mahdoton projekti kahdelle nuorelle ensiasunnon ostajalle joilla ei ole minkäänlaista tietotaitoa rakentamisesta. Suurin osa töistä olisi kuitenkin tarkoitus tehdä itse. Vanha talo, se ihana platina ja lämmin tunnelma ovat aina olleet haaveenani.

Näin aluksi voisin kertoa hieman talosta. 1943 valtimistunut rintamamiestalo piharakennuksineen oli yllättäen nimetty Takalaksi. En tiedä onko tuohon aikaan ollut normaalia nimetä kiinteistöjä, vai onko Takala ollut aiemmin osa suurempaa tilaa. Talo on hyvin pitkälle alkuperäiskuntoinen, eniten muutoksia on tehty asuinmukavuuteen liittyviin asioihin. Pärekatto on saanut aikalailla hetimiten päälleen tiiliverhouksen, pieni lämminvesivaraaja sekä kunnallinen viemäritekniikka kolmen saostuskaivon kanssa löytyy. Joitakin sähkötöitä, ukkosen johdattimia yms uusittu. Seinien pinnat ilmeisesti alkuperäistä ok kuntoista pinkokahvia/laattaa/lautaa. Ainoastaan lautalattia on saanut päälleen muovimattoa. Keskikerroksessa on kaksi huonetta + keittiö + wc, keskikerros on asuinkelpoinen. Alakerrassa on vanha sauna ja pesutila jonne kulkee vain kylmä vesi. Lisäksi kaksi maapohjaista huonetta, joista toisessa on hieman yhdestä kulmasta luhistunut käyttökelvoton leivinuuni, myös kaksi betonipohjaista perunakellaria löytyy. Yläkerta on muuten täysin avointa varastointitilaa, lukuunottamatta yläkerran perälle rakennettua puolilämmintä kesähuonetta. Ulkorakennuksessa on autotalli, parvi ja vanhat saunatilat.

Kuntotarkastus tehtiin noin kaksi viikkoa sitten. Mitään kovin yllättävää ei ole vielä tullut vastaan, mutta muutamia seikkoja kuntotarkastuksessa nousi ilmi. Kellarikerroksen pesuhoneen yhdeltä seinältä mitattiin kohonneita kosteuslukeamia. Tätä hieman arveltiinkin, sillä talon siltä seinältä puuttuu kokonaan rännitys ja vesi ryöppyää suoraan perustuksien viereen, salaojitusta ei tietenkään ole. Lisäksi myyjä kertoi että molemmissa maapohjaisissa huoneissa on joskus ollut lattia/kellarisientä lattian pohjalle asetelluissa lankuissa. Nyt sientä ei havaita. Kuntotarkastaja suosittelee toimenpiteeksi kellarin huolellista tuulettamista ja salaojia. Keskikerroksessa ei erityistä mainittavaa, mutta myyjä kertoo wc:ssä olevan putken pintaan ajoittain ilmestyvän vesitippoja. Yläkerrassa piipun vieressä kosteusläikkä, joka ilmeisemmin tullut jo ennen tiilikaton asennusta. Samassa kohdassa yhdessä puussa hieman kuivaa lahoa. Kuistin toiseen reunaan tehty valuun ja betonirappusiin tullut murtumia, ilmeisesti maan liikkumisen johdosta, näihin korjausehdotus. Lisäksi rännien uusiminen on suositeltavaa.

Tältä pohjalta mennään huomenna ihmettelemään että mistä tämä (loputon) urakka aloitetaan. Tarkoitus olisi asua keskikerroksessa ja remontoida yläkertaa samalla. Vielä kuukauden päivät saadaan asua meidän vanhassa vuokra-asunnossa, joten sikäli tässä ei vielä ole kauhea kiire. Ainoa välitön remontoitava on pesutilat, sillä esimerkiksi suihkua ei talossa ole. Tässä onkin tullut pähkäiltyä sitä miten ja minne suihku tulisi sijoittaa. Loogisin paikka olisi kellarin vanha pesutila, mutta huonekorkeus on senverta matala että meistä pidempi ei mahdu seisomaan siellä kunnolla. Lattiat ja seinät ovat pesuhuoneessa betonia, joten lisäkorkeuden kaivaminen käy aika kalliiksi. Lisäksi ollaan yritetty selvittää mitä materiaaleja/vesierityksiä tuollaiseen vanhaan kellariin pitää/saa laittaa. Tästä tuntuu löytyvän niin huonosti mitään suoraa yhtä ohjetta. Itseäni kiinnostaisi mikrobetonin käyttäminen kellarissa, mutta koko materiaalista tuntuu löytyvän niin huonosti juttua ylipäätänsä. :?

No perinnemestarin remonttikirja on kaveri, ja jos nyt ensin korkattaisiin lasi kuohuvaa uudelle kodille ja sitten jatkettaisiin remontoinnin ihmettelemistä viini
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja kumpurinne päivämäärä Ma Elo 17, 2015 13:14

Onnea uuteen kotiin! Juu kyllähän rintsikoista valtaosa on nimettyjä, milloin minkäkin mukaan siihen ei kai mitään logiikkaa ole ollut. Hyvä että tarkoitus on heti muuttaa asumaan ja miettiä tulevia remontteja pikkuhiljaa. Yksi huone/remontti kerrallaan kannatta tosiaan edetä ettei tule haukattua liian isoa palaa kerrallaan. Siitä suihkusta kannattaa aloittaa, mahtuisiko esim suihkukaappi johonkin? Sen voin sanoa että tuo kuukausi ei ajallisesti ole mitään etenkään jossei ole remonttia tehnyt niin menee ihan ihmettelyyn, mutta hyvä jos keskikerros on asumiskelpoinen niin eihän ole mitään kiirettäkään. Laitahan tietoa ja kuvia projektista :)
kumpurinne
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 123
Liittynyt: To Tammi 28, 2010 22:41
Paikkakunta: Suomi Finland

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä La Elo 22, 2015 9:03

Kiitos kiitos, ja terveisiä remontin keskeltä :-) Päivät menee nopeasti kun töiden ja opiskelun jälkeen menee vielä työmaalle hääräämään.

Suihkun ongelma on vielä ratkaisematta. Alas ei korkeuden puolesta mahdu suihkukoppia ja keskikerroksessa ei ole tilaa. Yksi mahdollisuus olisi toki tehdä suihkukopillinen wc yläkertaan tai ulkorakennukseen, mutta noh mietitään.

Suihkun kohtaloa pohtiessa ollaan kunnostettu piharakennusta. Ikkunoita on pelastettu, seiniä maalattu, uusia lautoja laiteltu. Eilen siirryttiin rännien asennukseen ja päärakennuksen ikkunoiden kittaamiseen/puiden vaihtoon/ maalaamiseen. Tänään jatketaan noita hommia vähän isomman talkooporukan voimin. Ikkunat oli sisäpuolelta suljettu hieman tapetin kaltaisilla paperi suikaleilla ja sen jälkeen "eristetty" rätin palasilla, pumpulilla, laastareilla ja ties millä. Paperisuikaleet ovat vaan niin pirun kovaa kiinni, että tässä jo kävi mielessä millähän hemmetillä saan ne kokonaan irti. Nyt ollaan vaan mattoveitsellä rikottu noita "teippauksia" sen verran että ollaan saatu ikkunoita availtua.

Tässä vielä kuvat piharakennuksen kasvojenkohotuksesta. Uudet rännit asennetaan vielä tähän piharakennukseenkin :-)

Kuva

Kuva
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja sini päivämäärä Su Elo 23, 2015 23:35

No kylläpä todellakin piharakennuksen ilme kirkastui!

Eikö suihkukaappeja ole monen korkuisia, miten matala teidän kellari sitten on?
sini
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Kesä 18, 2013 15:26
Paikkakunta: -

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä Ma Elo 24, 2015 13:05

Hirmu huonosti mulla on kuvia talon ulkokuoren alkuperäisestä kunnosta, talon myyntikuvia lukuunottamatta.
Eilen saatiin suurin osa ränneistä paikoilleen. Yksi ikkunapari kitattu ja maalattu. Toinen pari vaiheessa. Myös ulko-ovea eilen hiottiin ja maalattiin. Täytyy tänään kuvailla kun pääsen paikan päälle katsomaan edistyviä hommia.
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä To Elo 27, 2015 10:49

Jaha, kaikki ei sitten mennytkään rännien kanssa ihan niin kuin piti. Eilen satoi rankasti joten kävin tsekkaamassa rännien toimivuuden. Yksi ränni sylki vedet katon ja rännin välistä, eli ränni ei ole tarpeeksi lähellä kattotiilien loppumisreunaa. No toisen puolen ränni lorotteli hieman yhdestä saumakohdasta, vettä tuli onneksi myös sieltä oikeasta päästä. Toisin kuin autotallin ränni joka vuotaa lähes kokonaan uhdestä saumakohdasta ja sylkee vedet suoraan oven eteen. No tässä on yksin aika hankala alkaa yksin mitään korjaamaan, joten odottelen ensiviikkoa ja toivon että olisi kuivia kelejä.
Turhautumista rännien suhteen pääsin purkamaan keittiön kaapistoon. Ällö oranssi kaapisto hiottiin, pohjamaalattiin ja maalattiin uudelleen. Nyt se odotta vielä yhtä maalikerrosta ja vetimiä. Tässä olenkin pohtinut säilyttäisinkö vanhat vetimet vai ostaisinko uudet vähän koristeellisemmat.
Suihkuongelma mietityttää vieläkin. Alakerran korkeus on siis vain noin 175cm joten minkään luokan suihkukoppia ei taida sinne mahtua. Kävin toissayönä lämmittämässä ensimmäistä kertaa saunassa olevaa vesipataa ja tein niin sanotut vanhan ajan pesut saunan lauteilla istuen. Pieni sauna lämpeää jo pelkällä jättimäisellä vesipadalla hyvin. Saatika jos sytyttäisi vieressä olevan jättikiukaan. Padan vesi oli vielä 14 tuntia lämmittämisen jälkeen kuumaa. Joten varmaan pärjättäisiin ihan perinteisin keinoin aika pitkälle. Saunan lattia on vaan julmetun kylmä.

Kuva Kuva
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä Su Elo 30, 2015 9:26

Noniin kävin eilen maalailemassa keittiötä ja ukkosmyrsky paljasti lisää ongelmia. Ensinnäkin yläkerran toisen ikkunan välistä valui vettä sen verran että seinä sen alapuolella oli sisältä kostea kämmenen kokoiselta alueelta. Tuossa kohtaahan ei ole muuta kuin ulkoseinää kun ylhäältä on suurin osa tilasta avointa ulkorakenteisiin asti. Voisin olettaa että vuoto johtuu hunoista ikkunoiden tiivisteistä tai jostain...Toinen sitten oli se että keittiön pellinluukusta alkoi valumaan mustaa vettä, kun piipun päällä ei ole hattua. No se ongelma on onneksi kuitenkin suhteellisen helppo korjata. No ei tässä kai auta kun alkaa ihmettelemään että mitäs nyt.
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä To Syys 03, 2015 21:49

Noniin rännit saatu korjattua. Suurin osa ikkunoista on takaisin paikoillaan ja ne on saatu tiivistettyä, joissain ikkunoissa oli naarmuja ja ilmeisesti jonkun hätäpäissä sotkemaa kittiä joka ei lähde pois :oops: Keittiötä ollaan tämä viikko remontoitu. Seiniin uudet maalit ja lattialle laminaatti. Lattian tekeminen onnistui lattian pienestä vinoudesta huolimatta hyvin. Pieniä esteettisiä virheitä reunoihin jäi mutta niitä saadaan peiteltyä listoilla. Hieman lattia "keinuu" ja narisee yhdestä kohtaa hellan edestä, mutta sen kanssa täytyy elää tai sitten purkaa koko lattia. Vasta 3 viikkoa remonttia takana ja nyt jo väsyttää, vielä olis huoneita painettavana. Tässä kuitenkin vähän ennen ja jälkeen kuvia keittiöstä, vielä olisi tässäkin muutamia "hienosäätöjä" tehtävänä.

Kuva

Kuva

Kuva

Muovimatot pois.

Kuva

Laminaattia tilalle.

Kuva

Vanhoissa listoissa oli kauniisti huoneeseen sopivaa ruskean ja harmaan sävyistä kulumaa, joten niittel ei tehty mitään muuta kun iskettiin paikalleen.

Kuva

Kuva

Kaapiston taustalevy odottaa vielä kohtaloaan..

Kuva

Keittiössä olleesta pöydästä löytyi lautapinta kolmen muoviliinakerroksen ja yhden lahjapaperikerroksen jälkeen. Pinta sai pienen hionnan ja öljyn, jonka jälkeen se siirtyi takaisin keittiöön.

Kuva

Kuva

Keittiö oli huoneista eniten pikaista remppaa vaativa. Seuraavaksi tarkoitus olisi kunnostaa tilapäiseksi makuuhuoneeksi käytettävää pikkukammaria. Jossa on katto, seinät sekä lattia kauheassa kunnossa. Lisäksi siirrettiin vanha vaatekaappi jonka takaa paljastuis tälläinen yllätys...

Kuva

"Meidän talossa, meidän talossa, oon hitoon iso reikä seinässä.." Kattoa ei ole maalattu kaapin kohdalta, lattiasta paljastui vanha lankku jonka päälle on jonkinlainen levy laitettu päälle. Lisäksi seinästä oli laskettavissa ainakin 5 eri tapettikerrosta. Nyt sitten mietetäänkin että mitä ihmettä tolle reiälle seinässä tehdään, kun alkuperäinen suunnitelma nopeasta tapetin maalauksesta meni reisille. Kipsilevyä ei haluttaisi seiniin laittaa. Ideoita reiän paikkaamiseen otetaan vastaan.
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä Pe Syys 04, 2015 10:24

Hohhoijaa, ketutuksella uuteen aamuun. Lueskelin tässä siitä mitä tuolle kaammarin kololle kannattaisi tehdä. Meillä on ollut nyt remonttiapuna yksi hieman hätäisempi kaveri, joka ei paljoa jaksa meidän toiveita tai ohjeita kuunnella. Olen toki kiitollinen ilmaisesta avusta, mutta nyt äkkäsin että tuskin ulkona ikkunoita, ovia ja räystäänalusia maalattaessa on otettu edes huomioon sitä millaista maalia sinne on laitettu. Kauhukuvat lahottavista lateksimaaleista nousi mieleeni. Muutenkin suoranaisesti vituttaa se että minun näkemystäni ei kuunnella juurikaan ollenkaan, vaan kaikki pitää saada äkkiä äkkiä äkkiä valmiiksi. Sitten tulee näitä hetkiä että en tiedä yhtään mitään mitä sinne seinään on laitettu, kun tuskin olen ollut edes paikallakaan kun hommia on tehty. Sain aamulla puhelun että kammarin katto on maalattu, muovia sisältävällä sisäkattomaalilla tietenkin.. En nyt tiedä onko tuo virheistä suurin, mutta ottaa se päähän kun itse haluaisi asiat tehdä "oikein" mutta joku jo asian sutaisee "sinne päin" ennen kun ehtii päätänsä kääntämään. Sama heppu ehdotteli että paikattaisiin osa kammarin ja olohuoneen seinistä jollain kipsi ja eristelevyllä sisältäpäin. Just. Ensinnäkin lopputuloksesta tulisi aivan äärettömän ruma kun jokaisen huoneen 1 -1,5 seinää olisi eri tasossa (tätä en kyllä kuulemma tule edes jatkossa huomaamaan). Toiseksi tuollaisella eristämistavalla ei saada oikeastaan mitään (lämpö) hyötyä aikaiseksi ja ratkaisu on ihan helkutin kallis eikä loppuen lopuksi poista edes alkuperäistä ongelmaa ja pintasähkötkin tulisi vetää uudestaan. Sain nyt onneksi puhelimessa pistettyä vastaan, lupasin toki vielä "miettiä", koska tänäänhän ne levyt sitten pitäisi hakea että saisi viikonloppuna valmiiksi ?!? En vaan millään ymmärrä miksi asia pitää tehdä kiireellä kun lopputulos ei todistetustikkaan tule sitten olemaan mitään kovin hyvää...
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja Nihan päivämäärä Pe Syys 04, 2015 12:20

Semmoista se on appiukkojen ja muitten kaikkitietävien kanssa remppailu :lol: Tilanne on hyvin delikaatti kun toisaalta toinen uhraa arvokasta vapaa-aikaansa, mutta samalla pöllii talon isäntäväeltä päätösvallan, koska tietää kaiken paremmin. Ei siihen solmuun välttämättä mitään onnellista loppua ole edes löydettävissä, ja mitä kauemmin linjan antaa jatkua sitä vaikeampi sitä on ilman draamaa muuttaa.

Koskaan ei ole aikaa tehdä kunnolla mutta aina on aikaa tehdä kahteen tai kolmeen kertaan.
Nihan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 428
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 21:25
Paikkakunta: Pirkanmaa/Kanta-Häme

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja Kulju päivämäärä Pe Syys 04, 2015 12:57

Kyllä ne Isät tai appiukot yleensä ovat oikeassa. Elämänkokemus tuo viisautta ja perspektiiviä asioihin. Nuorilla yleensä on vain se yksi totuus. Ja sekin on luettu foorumilta :-D
Kulju
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 319
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 10:44
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja Nihan päivämäärä Pe Syys 04, 2015 15:25

Kyseessä on yksien ainoiden totuuksien Death Match :-)

Omissa kokemuksissa olen päätynyt kuitenkin siihen että maksajan totuus voittaa oli se sitten kuinka väärä tahansa.
Nihan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 428
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 21:25
Paikkakunta: Pirkanmaa/Kanta-Häme

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja rintamamiestal0 päivämäärä Pe Syys 04, 2015 16:39

Itse olen hoitanut ongelman niin, että teen kaiken itse. Ottaa kyllä ajoittan kovasti hermon päälle, mutta eipähän tarvitse vängätä kenenkään kanssa. Tarvittaessa sitten konsultaatioapua puhelimen välityksellä, jos ei omat taidot meinaa riittää. Suosittelen, mutta rempan eteneminen on sitten vastapainoksi välillä hyvinkin hidasta.
rintamamiestal0
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 69
Liittynyt: La Elo 03, 2013 13:04
Paikkakunta: Etelä

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä Pe Joulu 04, 2015 15:16

Aikaa on mennyt paljon viime päivityksestä. Aika paljon ollaan tehty lisää, mutta nyt on kaikki hommat seisseet pari kuukautta.
Kammarin seinässä oleva reikä paikattiin niin että revenneet reunat ja repsottavat osat tasoitettiin ohuelti lasikuitutepillä. Sitten päälle laitettiin ihan clasohlsonilta löytyvää remonttitapettia, eli hieman pahvin tyylistä paksu tapettia. Seinä oli kosteana aika hurjan kupruileva, sillä vanhat tapettikerrokset jätettiin paikoilleen. Hieman oli jo epätoivoa ilmassa ja ajattelin että nyt meni koko seinä pilalle ja kohta toi koko tapettimassa romahtaa seinältä alas. Mutta pari vuorokauden kuivumisen jälkeen remonttitapetti muodosti yllättävän suoran ja kovan pinnan. Remonttitapetin päälle pistettiin vielä paperitapetti, ja täytyy myöntää että hieman jännitti se tuleeko koko paketti seinältä alas. Uusi liisterikerros sain remonttitapetin hieman kupruille, mutta kuivuessaan siitä tuli taas suora. Nyt taitaa olla tuo remonttitapetilla korjattu seinä koko huoneen suorin :D Huoneesta maalattiin myös katto, listat ja loput seinät. Tapettina alennuksesta löydetty Kuninkaan huone niminen kultatapetti, valmistajaa en muista. Laminaattikin poistoerää ja samaa mitä keittiöön pistettiin. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Ajateltiin väliaikaisesti korjata eteisen revenneet pinkopahvit samalla tyylillä, kun kesällä tuli ostettua tota remonttitapettia ihan reilusti. Aika huonosti löytyi kokemuksia ylipäätänsä ton remonttitapetin käytöstä ja se oli ainakin siinä liikkeessä aika uusi tuote mistä sen noudin. Mutta jos joku miettiin pysyykö tuo esim. 5 vanhan tapettikerroksen päällä niin kokemuksesta voin sanoa että pysyy ja hyvin.

Huoneen alkutilanne

Kuva

Kulma peitetty remonttitapetilla, katto maalattu

Kuva

Lopputulos kun tapetti, maalatut listat ja laminaatti paikoillaan.

Kuva

Olohuoneesta kaivettiin muovimaton alta vanha lautalattia esiin. Kuten kuvasta näkyy vaati lautalattia hiontaa. Ja siinä tuleekin koko projektin hauskin osuus, sillä lattia on hiottu kokonaan käsihiontakoneella. Ei se vaatinut kun 8 tuntia työtä ja minä en enään ikinä aijo satavarmasti entisöidä yhtään lautalattiaa. Hionnan jälkeen pohjamaali + kaksi maalikerrosta. Lattia on nyt jo aika paskaisen näköinen sillä kalusteiden pehmusteista huolimatta maali on lonkeillut etenkin kalusteiden alta. Samoin ison koiran kynnet on aika kohtalokkaat tuollaisella lautalattialle. Saatika se että tällaisilla paskakeleillä joka ikinen kuramuru loistaa kilometrin päähän. En sitten tiedä johtuuko maalin lohkeilu siitä että hionta on kuitenkin ollut vähän liian riittämätön. No lattia pitää ainakin paikkamaalata vielä kertaalleen, vaikka sitten kesän tullen. Olkkarin seinille ei tehty vielä mitään, jonkinlainen tapetti varmaan laitetaan joskus.

Vanhaa lautaa

Kuva


Tuoreena ja vielä siistinä

Kuva


Eteinen ja yläkerta on vielä koskemattomia. Keräillään vähän voimia ja rahaa. Kellarista ollaan purettu melkein kaikki pois seiniä ja lattiaa myöten. Muovimattojen alta paljastui hometta kuten hajusta päätellen epäiltiinkin. Onneksi ainostaan yhdelle seinälle oli home lähtenyt kiipeämään, muut olivat säilyneet homeettomana. No purettiin kuitenkin kaikki seinät tiilelle/betonille asti auki ja pestiin homepesulla. Perimmäisen maalattiapohjaisen huoneen lattiasienikin katosi samalla. Kellari on alkanut kuivumaan ainakin sen indikaattorin mukaan että yksi kosteudesta liian isoksi turvonnut puuovi menee jo takaisin kiinni :lol: Kellariin on myös tehty putki ja sähkötyöt. Tai oikeastaan kaikki talon vesiputket uusittiin ja samalla asennettiin uusi lämminvesivaraaja alakertaan. Pesutilaan saatiin sellainen ylellisyys kuin suihku. Saunan keltaiset sormipaneliit vaihdettiin puisiin. Siinä varmaan aikalailla kattava päivitys tämän hetken tilanteesta. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää.
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja warixenjalka päivämäärä Ma Joulu 07, 2015 10:20

Millä maalilla maalasitte lattian? Arvaan että Betoluxilla? Niin tehtiin meilläkin (vieläpä samalla sävyllä kuin teilläkin) ja sekin on paikoin lohkeillut. Johtunee siitä, että vanha (oikea öljymaali) on pehmeämpää kuin Betolux. Vai hioitko kaiken vanhan maalin pois? Sitten ei löydy multa selitystä tuohon lohkeiluun...
Allekirjoittanutta tuo vähäinen maalin lohkeilu ei hirveästi haittaa koska olen tälläinen pittoreskin (luetaan: romuromantiikan) ystävä. :roll:
- Puolihullu varttisavolainen -
warixenjalka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1480
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 18:26
Paikkakunta: Kotka

Seuraava

Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa