Takala okt.

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä Pe Joulu 11, 2015 23:42

Joo Betoluxilla se on. Meille sitä mainostettiin ainoana oikeana maalina lautalattiaan jonka piti kestää hyvin.
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä La Huhti 02, 2016 16:17

Noniin talvi se vierähti nopeasti. Emme ole tehneet talon suhteen oikeastaan mitään. Sen sijaan ideat siitä mitä seuraavaksi tehdään ovat varmistuneet.
Ihan näillä näppäimillä aloitetaan ensin yläkerran purkaminen ja sitten sen uudelleen rakentaminen. Päätettin että koko yläkerta jää toistaiseksi yhdeksi isoksi avoimeksi tilaksi, jonne saa myöhemmin jaettua huoneita mikäli se on tarpeen. Kun saadaan makuutilat ylös, tulee alakerran kammarista ruokailuhuone.
Syksyllä kaivetaan salaojat ja mahdollisesti vedetään ainakin osa viemäriputkista uudestaan. Samalla kellari eristetään. Suihkuhuoneen lattia halkaistaan, kaivetaan vähän lisää korkeutta, uusitaan viemäri, sitten valetaan lattia uudestaan. Samalla seinät viimeistellään. Kellariin valetaan myös lattia. Uudet patterit hankitaan enne talvea, ikkunoilla pärjää vielä. Vuoden päästä kesällä, sitten uusitaan sekä talon että piharakennuksen katto. Keittiön kaapistot puretaan ja laitetaan uudet kaapistot. Tämän lisäksi kaikkea muuta pientä piperrystä olisi tehtävänä :D Jossain vaiheessa olisi tarkoitus myös purkaa mineriitit ja laittaa uusi verhoilu ja uusia ikkunat. Myös kuisti pitäisi korjata ja rappuset valaa uudestaan.
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja Bryggare11 päivämäärä To Huhti 07, 2016 10:55

Tsemppiä ikuisuusprojektiin, tehtiin itsekin tuo sama jumppa muutama vuosi sitten, eli yläkerta täysin auki ja hyvin toimii :-D
Bryggare11
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 45
Liittynyt: Ke Tammi 05, 2011 14:55
Paikkakunta: Espoo | Hanko
Kotisivu: http://bryggare11.blogspot.fi
http://sisustuspalvelu.com

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä Ke Huhti 27, 2016 19:41

Näin lähti käyntiin yläkerran rakennusprojekti. Tässä muutama ennen ja jälkeen kuva yläkerran aulasta. Aika monta komeroa saatiin purkaa. Komeroiden lisäksi myös lattia purettiin. Lattiaa ei voitu säästää, sillä se vain makasi vapaana purun ja muutaman tukipuitteen päällä. Lattia täytyy siis tasoittaa ja tehdä kokonaan uudestaan, jottei se narisisi aivan kauheasti. Yläkerta myös eristetään ja sinne tehdään uude pinnat. Aulaan laitetaan vatteidensäilytystilaa ja oleskelutilaa, sekä ehkä rakennetaan toinen wc. Perällä näkyy vanha kesähuone josta uusitaan vain pinnan ja siitä tehdään meille makkari, mutta siitä lisää myöhemmin.

Seuraava vaihe olisi rakentaa lattia sekä eristää yläkerta. Eristeeksi ensin ajateltiin Ekovillaa, mutta eräs perinnemestari kävi katsomassa vähän meidän projektia ja sanoi että hänen mielestään järkevämpää olisi käyttää Finnfoamia, jota tarvitsee laittaa seiniin huomattavasti vähemmän kuin villaa. Vanhat purueristeetä jätetään siltäosin kuin se on mahdollista. Miehet ovat ottaneet tällä kertaa ohjakset perusrakennuksen osalta, joten minä vain seuraan sivusta että mitä tapahtuu. Otan isomman roolin suunnittelijana, kun siirrytään kohti pintamateriaaleja. Innolla seurailen että mitä tapahtuu seuraavaksi.

http://pienitalomaalta.blogspot.fi/

Kuva
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä La Heinä 02, 2016 17:51

Yläkerran makkarin tapetin mysteeri selvisi. Makkari sai myös uuden ikkunan ja kipsilevyä seiniin.

http://pienitalomaalta.blogspot.fi/2016/07/tapetti-sai-nimen.html
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja rapsutiinu päivämäärä Ti Heinä 05, 2016 16:54

Itsekkin pohtinut miten yläkerran eristäisi. Perusajatus on jotta kylmät ullakkotilat myös lämpimäksi. Hautonut mielessäni jotta seinät eko eli puukuituvillalla +paperi+puukuitulevy tai paneeli (hengittävä). Katto foamilla jotta saa ilmaraon ja ei paksune kauheasti. Mutta katto tasaiselta osin puukuituvillalla jotta hengittää. Eipä ainakaan tule ns. "sateenvarjoa" johon kosteus jäisi alapuolelle.... Meille kun ei tule koneellista ilmastointia eikä hengittämätöntä materiaalia mihinkään.... Sauna ja pesutilat erilliseen rakennukseen joka yhdistetään nykyiseen eteinen/viherhuone sovelletuksella.
Kuvia projektiin jatkossakin >>> [url]http://kurunrinne.kuvat.fi/#/kuvat/Villa+Mäki/[/url]
rapsutiinu
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 107
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 23:33
Paikkakunta: Ivalo>< Pyhäjoki
Kotisivu: http://kurunrinne.suntuubi.com/?cat=1

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja Loulou päivämäärä Ti Heinä 05, 2016 22:33

Oi, Kiurujen yö on ihana tapetti! Olen itsekin haaveillut, että johonkin sitä pistäisin, kun seinät ovat valkoiset joka huoneessa - ei vaan minun pienessä pirtissäni ole oikein sopivaa paikkaa, missä pääsisi oikeuksiinsa. Jos saisi jostain pienen palan, voisi tietty tehdä taulun sängyn päälle, niin voisi iltaisin sitä ihastella.
Loulou
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 10
Liittynyt: Su Maalis 22, 2015 22:36
Paikkakunta: Sastamala

Re: Takala okt.

ViestiKirjoittaja takala1943 päivämäärä La Syys 03, 2016 18:12

Alkaisi yläkerran kylmästä kammarista makuuhuoneeksi muuntautuminen olemaan pieniä viimeistelyjä (kuten pattereita ja valoja) vaille valmis.

Kuva

Jos kuva ei näy, kurkkaa kuvat täältä http://pienitalomaalta.blogspot.fi/2016/09/tassa-niita-lupaamaniani-kuvia.html
takala1943
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 07, 2015 12:24
Paikkakunta: Janakkala

Edellinen

Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa