Kallioharju

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä Ke Marras 11, 2015 23:47

Tällaisesta talosta tuli kaupat tehtyä tuossa viikko sitten ja muuttamaan pääsis, mikäli myyjä löytää itselleen sopivan paikan niin Joulukuun lopussa. Jos ei, niin sitten alkaa eurot tilille ropisemaan. Maata n 1,6ha, talo -51 rakennettu ja -78 laajennettu, asuinpinta-ala 78m², 1½ kerrosta, ehken tuo laajennus ei mukana em alassa, vanha navettarakennus n 60m² ja savusauna n 10m². Lisäksi pieni autotalli ja puille rakoliiteri sekä pihatto kolmelle ponille. Navettarakennuksen toisessa päässä saunatilat ja toisessa päässä tällä hetkellä kanala, välissä työhuone, puuvaja sekä käytöstä poistettu kahden lehmän navetta, vintillä hyvää varasto/työtilaa. Yhteensä siis kolme saunaa eli niitä löytyy joka lähtöön, sähkö, puu ja savu. Asuinrakennuksen lämmitys puilla ja sähköllä.
Tarkoitus olis pikkuhiljaa rempata taloa tekemällä lähinnä pintaremppaa sisäpuolelle, yläkerrassa aukoa ainakin toisen puolen vinttitila, ulkopuolelle seiniin panelointi ja katto uusia. Ja myöhemmin suunnitelmissa olis tehdä talon toiseen päätyyn laajennus n 50m² eli jos onnistuu, niin jatkaa taloa 5-6 m samassa kattokaltevuudessa, kuin tuo -78 tehty laajennus toisessa päädyssä on, jolloin tulis yksi iso oh/keittiö ja hiukan WC- ym aputiloja yhteen kerrokseen. Kuulostaako yhtään järkevältä?
Tässä muutama kuva.
Talo
Navetta
Sauna
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja warixenjalka päivämäärä Pe Marras 13, 2015 10:08

Allekirjoittanut ei ole koskaan ollut elintasosiipien ystävä, ja entistä hulluman näköiseksi tuo muuttuu mikäli jo olemassa olevaa ETS:ä jatkaa. Vai meinasitko tehdä samanlaisen patin toiseenkin päätyyn? Itse jatkaisin taloa täyskorkeana jompaan kumpaan suuntaan. Tietty se on vähän vaikea täältä huudella mitään kun ei näe kuin yhden valokuvan talosta... Huutelin kuitenki. :lol:
Hyvältä vaikuttaa puitteet noin muuten. Tuon kaltaisesta tilasta täällä ittekki haaveilen.
- Puolihullu varttisavolainen -
warixenjalka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1480
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 18:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä Pe Marras 13, 2015 10:33

En ole kyllä minäkään, mutta tarvii kuitenkin lisätilaa. Yläkertaa ei oikein voi käyttää makarina, kun rouva ei jalkojensa ja selkänsä takia voi mm yöaikaan rampata portaita vessaan ja muutenkin puuttuu kodinhoito yms tiloja. Ajatus on siis jatkaa rakennusta 1-kerroksisena tuonne toiseen päätyyn, leveyttä saman verran, kuin tuo nykyinen as. rakennus lisättynä etuosan lipalla. Sais samalla tuon pääsisääntulokäynninkin hiukan paremmaksi.
Lisäkuva
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä Su Tammi 03, 2016 15:58

Pikkuhiljaa remontti on käynnistynyt, ensin piti pykätä tuollainen kevythirsivaja, jonne voi roudata niitä kalusteita yms, mitkä ei mahdu nykyisestä talosta tuonne pieneen rm-taloon. Ja itse sisällä on aloiteltu lähinnä vanhojen pintojen purkua, laipiot ja osa seinäpinnoista. Seiniin on pääasiassa tulossa saneerausgyprok vanhojen haltexien päälle ja osaa joutuu hiukan suoristamaankin, osasta joutuu poistelemaan lastulevyt, osasta miljoona kerrosta tapettia. Laipiot kun on auki, niin saa sähköjäkin hiukan piiloon, vanhoja peltikuorisia piuhoja ei kyllä enää voi käyttää, sen verran kärsivät purkuhommissa. Ja se kaakeliuunin tuunaaja haluaa jättää tuota lautaseinääkin näkyviin, maalattuna.
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä La Huhti 29, 2017 20:18

Remppa edennyt ja sisäpuoliset osat olleet jo jonkin aikaa valmiit, tuo pesuhuonesiipi purettu seinät ja yläpohja rungolle ja uudet eristeet ja pinnat, saunasatua ja tulppaa seiniin/kattoon. Yläkertaan laitettu vain uusi lattiapinta ja tapettia ja maalia seiniin. Nyt alkais olla sitten laajennuksen julkisivu- ja pohjakuvat valmiit rakennuslupia varten. Ja tuommonen siitä pitäis joskus sitten tulla, jatko-osaan tulee tupakeittiö ja yläkertaan ei huonetta, koska tulee vino sisäkatto.
Linkissä isompi kuva: http://img.photobucket.com/albums/v225/ ... ofqh9v.jpg
Liitteet
julkisivua.jpg
julkisivua.jpg (13.45 ) Katsottu 7020 kertaa
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä La Huhti 29, 2017 21:15

Navettarakennuksen keskellä oli edellisen asukin pieni työhuone n 2x4m kuva ja maapohjainen puuvarasto vajaa 3x5m huonokuva ja kuva ja niiden välistä purin seinän ja tein lattian myös vanhaan puuvarastoon. Nyt olis sitten n 5x5m yhtenäinen tila jotain vaikka ährätäkkin, saunapuita pitää tuossa edelleenkin hiukan säilyttää ja rojuakin vielä on ja tavaroita vielä järjesteltävä. Harvalla on ulkotyötiloissa parkettilattiaa, ainakaan kumipuuta :-D
Kuva1
Kuva2
Kuva3

Meneillään on myös navettapäädyn remppa eli sinne tulee samankokoinen yhtenäinen työtila, jossa joskus voinee tehdä vaikka tulitöitäkin. Siellä on ollut pieni yhden lehmän navetta ja päädyssä edellisen asukin kanala ja puucee, väliseinä lähtee sieltäkin pois ja kanalan puolelle gyprokit seiniin ja lattioihin ainakin tasoitevalu navetan puolelle ja ehken puurakenteinen gyprokkilattia kanalan puolelle. Puuceehen tulee Biolan Simpletti "varavoimalaksi". Ohessa pari kuvaa navetan puolesta ajalta ennen kauppoja, alkuun heti purin nuo rakennelmat ja lehmän parren, tuo tikkaiden oikealla puolen oleva seinä lähtee pois. Toiminut tähän asti lähinnä sirkkelöintitilana, vähän vaan ahdas pidemmälle tavaralle.
Kuva1
Kuva2
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä Ma Tammi 15, 2018 17:02

Päivitetääs pitkästä aikaa tätä projektia. Eli tuo vanha navettatila rempattu ja toimii sirkkelöinti ja puuvarastotilana. Vanha autotalli purettu kesällä ja uusi hiukan isompi n 5x6m rakennettu tilalle, sähköt vielä roikalla ja maalaus ens kesänä. Laajennuksen perustukset tehty ja laatta valettu syksyn viimeisillä "lämpimillä" keleillä, odottelee nyt pressun ja paksun lumipeitteen alla keväisiä kelejä. Toisen päädyn ph/saunasiiven ulkopuolinen remontti ollut tässä viime aikoina meneillään, vanhat karaattilevyt pois ja runkoleijonaa, koolaus ja uudet paneelit pintaan, katolle sain myös viime viikolla uudet pellit vaihdettua.
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä Ke Marras 14, 2018 16:16

Eipä ole tullut tätä pahemmin päivitettyä, mutta pikkuhiljaahan tuo laajennuskin etenee. Talo kokonaisuudessaan on ulkopuolelta viittä vaille valmis, puuttuu rännit ja piipun ja ikkunoiden pellit, kotolta läpiviennit kevythormille ja muille putkille, kattosiltaa ja kattoikkuna yms pientä. Laajennuksen sisäseinät on levytetty ja sähkömieskin vedellyt piuhaa "muutaman" metrin, putkiukkoa odotellaan ja gyprokkien saumoja pitäis alkaa nauhoittamaan ja paklaamaan. Eikä pieniltä takaiskuiltakaan ole vältytty, viime- tai voi kait jo sanoa toissakesänä autotallin katolle laittelin aluskatetta, ite seisoin tuolien välissä alapaarteilla ja tuli siinä hiukan taiteiltua ja kaaduin viereistä kattotuolia vasten ja pari kylkiluuta siinä tais murtua, oli reilun kuukauden aika kipeä kylki. Ja männä kesänä vanhan osan yläpohjaan uusin eristeitä ja toinen jalka sivuvintin seinän päällä ja siitä irtos yläpaarteiden välissä ollut lauta ja ite tipahdin jotenkin siihen seinän päälle. Putoamaanhan siitä ei päässyt, mutta kädellä otin kiinni kattotuolista ja sattui siinä olemaan sopivasti nauloja ja pariin sormeen tuli haavoja, keskarin soisäpuolelle uppos joku 3-tuumasen kanta ja tuo seinä raapaisi takareiteen mukavat verjnuarmut (kuva).
Ja tässä reilu pari viikkoa sitten lyhyttä ja kapeaa uv-panelin pätkää halkaistessani raksasirkkelillä karkas se puu kaiketi oksan takia ja käsi hiukan seuras perästä, etusormeen tuli semmonen 2x4cm haava, josta nahkan pala jäi hiukan reunastaan kiinni. Nyt sitä on yritetty hoitaa ja saa nähdä, meneekö se umpeen ilman ihonsiirtoa, kuva siitäkin linkissä. Samoin muutama ulkokuvatus.
verjnuarmu
sormi
Ulkoa1
Ulkoa2
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kallioharju

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä Su Maalis 10, 2019 23:34

Laajennus otettu päivittäiseen käyttöön, hiukan vielä sähkö- ja viimeistelytöitä kesken.
Kuva1
Kuva2
Poistetun ikkunan aukosta näkyy vanha olohuone.
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki


Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 6 vierailijaa