Yläkerran remontti

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Yläkerran remontti

ViestiKirjoittaja Spion124 päivämäärä Pe Kesä 10, 2016 11:20

Moro!

Pari vuotta on torppaa asutettu ja katseltu vähän miten talo käyttäytyy ja siinä ohessa mietitty vähän mitä projektia pikkuhiljaa aloittaisi.

Lähdettiin liikkeelle yläkerrasta, johon tarkoitus tehdä wc ja ottaa kylmävintit hyötytilana käyttöön eristettynä. Yläkerrassa on nykyiseltään 2 huonetta ja molemmilla puolilla kylmävintit, toisessa lautalattia ja toisessa pelkkä purupeite.
Purettiin lattiaa ja puruille asti ja lähteä sai entisen asukkaan laminaatit, 70-luvun pirteä myrkynvihreä muovimatto ja alkuperäiset harvaväliset, ikäväkseni heikossa kunnossa olevat, lautalattialankut. Alta paljastui ihan hyvin voiva puru.

Seinää vilastiin myös sisäpuolelta. Seinässä on sisältä ulos pääsääntöisesti gyprok, huokoleijona, paperi, purut, paperi, vinolauta, vanha ulkovuoraus, tuulensuoja ja uusi ulkovuoraus ilmaraolla. Purut oli ainakin niissä kohdin mitä avattiin myös niinikään hyvinvoivan näköisiä ja kuivia. Toki vähän varisseet. Aukot täytettiin ekovillalla.

Muutamia kysymyksiä herännyt mihin vähän ristiriitaisia tekstejä lueskellut niin kysytäänpä mielipiteitä.

- Yläkerran wc:stä, on yksi seinä myös ulkoseinää. Voidaanko juoksujen päälle asetetulle lastulevylle valaa lattialämmitystä varten valu ja päälle vesieriste pentujen mahdollisia vesiäksidenttejä varten? Paljon valun paksuus? Entä mahdolliset riskit? Vesieriste gyprokin päälle seinissä ok vai erikseen jonkinlainen muu levy? Wc:hen tulee puolet seinästä laattaa ja puolet tapettia.

- Laitetaan yläkerran ja keskikerroksen wc:n märkäkaivo, koska vesiputkia jatketaan keskikerroksen wc:stä haaralla, jolloin putkitukseen ja suojaputkeen tulee myös keskikerrokseen riskipaikka mahdolliselle vuodolle. Tästä vesieristystarve.

- Kylmävinttien eristyksessä ekovillaa onteloihin, paljon on fiksu paksuus pystyseinässä, vinokatossa joudutaan toki menemään ohkaisemmalla?

- Talossa viemäröinti on toteutettu juurikin niin fiksusti että kellarissa on alipaineventtiili autotallin puolella, ei täytä määräyksiä. Nyt olisi mahdollisuus vetää myös tuuletus samalla kun yläkerran vessaan putket. Tuuletus olisi wc-pytyn jatkona yläkerran wc:ssä josta yläpohjaan ja sieltä katolle. Putki menee vaakaa kaadot huomioiden talon suuntaisesti n. 4m jonka jälkeen alaspäin alempiin kerroksiin.

Näihin jos vastauksia/kommentteja saisi.
Spion124
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Tammi 04, 2016 6:09
Paikkakunta: Imatra

Re: Yläkerran remontti

ViestiKirjoittaja tarmo.lukkarinen päivämäärä Su Kesä 12, 2016 6:35

Meillä laitettiin yläkerran vessan lattiaan ensin juoksujen päälle (60x220 K500) 18mm filmivaneri, sen päälle 50mm finnfoam, jossa kulkee upotettuna myös vesijohtoja ja 32mm viemäriputkia.
Finnfoamin päälle reunoilta katsottuna 60mm valu pikalattiamassalla. Valussa raudoitus ja lattialämmitys. Valun paksuus kaivon kohdalla on vain ehkä 30mm.

Eli ainakin jos aikoo mennä minimi valun paksuudella niin pohjasta kannattaa tehdä luja. Laita mieluummin vaneri. Näin tehtynä vessan lattia jäi vajaa 10cm muuta lattiaa ylemmäs ja oli hyväksyttävä korkeus.
Ja eriste laatan alle jotta lämpö pysyisi mahdollisimman paljon vessan puolella.

Gyproc käy seinässä ihan hyvin ja vesieriste lattiasta kattoon asti joka sauma vahvistaen.

Tuleeko vessaan suihku?
tarmo.lukkarinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 73
Liittynyt: Su Elo 17, 2014 10:58
Paikkakunta: Joensuu

Re: Yläkerran remontti

ViestiKirjoittaja Rakennusinsinööri päivämäärä Ti Kesä 14, 2016 15:22

Spion124 kirjoitti:Yläkerran wc:stä, on yksi seinä myös ulkoseinää. Voidaanko juoksujen päälle asetetulle lastulevylle valaa lattialämmitystä varten valu ja päälle vesieriste pentujen mahdollisia vesiäksidenttejä varten? Paljon valun paksuus? Entä mahdolliset riskit? Vesieriste gyprokin päälle seinissä ok vai erikseen jonkinlainen muu levy? Wc:hen tulee puolet seinästä laattaa ja puolet tapettia.


Meinasitko siis, että osaan vessasta tulee gyproc + vesieriste + tapetti?

Kyllä tuohon lastulevyn päälle voi valaa. Sitä on erilaisia kosteudensulkuaineita, joilla estetään se ettei valuvaiheessa lastulevy imaise betonista kosteutta. Siihen kannattaa kiinnittää myös nauloja/ruuveja, jotka parantaa tartuntaa. Valun paksuus riippuu nhiuka menetelmästä, mutta 50-60 mm varmaan riittää.

Spion124 kirjoitti: Kylmävinttien eristyksessä ekovillaa onteloihin, paljon on fiksu paksuus pystyseinässä, vinokatossa joudutaan toki menemään ohkaisemmalla?

Seinien eristyksen paksuus kannattaa laittaa samaksi kuin mitä talossa on yleisesti käytetty. Katto-osaan tai vinokattoon laittaisin kyllä enemmän kuin seinään, koska lämpö kohoaa ylöspäin ja karkaa helpommin yläpohjasta kuin seinästä. Siksi myös seinä- ja kattoeristeen liitoskohta on syytä tehdä huolella. Varmaan olet huomioinutkin tämän asian mutta sanon kuitenkin, että kannattaa niitä ullakoita eristäessä varmistaa, että yläpohja pääsee tuulettumaan kunnolla. On ollut tapauksia, jossa ullakot on eristetty "kattomateriaalia myöten", jolloin on samalla tukittu yläpohjan ilmanvaihto, jolloin on sitten kosteusongelmia päässyt syntymään yläpohjatilaan.
Rakennusinsinööri
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 61
Liittynyt: Ke Loka 07, 2015 7:21
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Yläkerran remontti

ViestiKirjoittaja pvalila päivämäärä To Kesä 23, 2016 20:44

Mielestäni on aika raskas ratkaisu, että keskikerroksen vessaan rakennetaan lattiakaivo vain siksi, että putkien jatkokohta sattuu olemaan siellä.

Vuoto ei kuitenkaan ole kovin todennäköinen ja harva vuoto on tyyppiä "saavista kaataen".

Useimmat vuodot ovat pientä tihkutusta ja siihen niiden vaarallisuuskin perustuu: pieni vuoto voi jatkua vuosia huomaamatta.

Tähän sitten kaikki vastuuvapausklausiilit perään, älä syytä mua jos kämppä kelluu joskus ikkunalinjaa myöten vedessä...

********************

Yläkerrassa kakaravaara on ilmeinen. Olisiko yläkerran vessaa mahdollista suurentaa niin paljon, että sinne voisi jossain vaiheessa tunkea suihkunkin?

Suihku jos siellä ylhäällä on niin sitten siitä lattiakaivosta saa tavallaan kaiken hyödyn irti.

Pikkutytöt kasvavat ihmeen äkkiä teinitytöiksi ja sellaiset arvostavat omaa suihkua.
Käyttäjän avatar
pvalila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 18028
Liittynyt: Ke Joulu 06, 2006 16:54
Paikkakunta: Vantaa


Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa