Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja Rmt1949 päivämäärä Su Heinä 24, 2016 21:53

Hei vaan.

Täällä on tullut vieraana pyörittyä siitä asti kun taloja aloimme siippani kanssa katsella ja nyt viimein rohkaistuin rekisteröitymään käyttäjäksi kauppapaperit allekirjoitettuamme. Etupainotteisesti haen siis vertaistukea yllätyksien ja taisteluväsymyksen varalle sekä vinkkejä tulevaa remonttia varten. Kiitos foorumille hyväksymisestä.

Eli tuleva kotimme on 1949 rakennettu rintsikka kolmessa kerroksessa. Ulkoverhoilu on nyt mineriittiä jonka mies rapsii insinöörismiehenä pois kunhan julkisivuremontin ja lisälämmöneristyksen aika on. Mineriitin alta löytyy vaakapanelointi ja paneloinnin ja eristeiden välissä ei ole ainakaan alapuolelta havaittavaa ilmarakoa. Katto on wanha tiilikatto jonka alla on vielä wanhempi pärekatto. Kattoremonttikin on siis tulossa vielä ennen syyssateita. Sekä tietysti myös salaojitus ja kellarikerroksen ulkopuolinen lämmöneristys ovat tämän kesän/syksyn to do-listalla.

Myös putkiremontti pitäisi teettä korkeiden vakuutusmaksojen ja vanhojen putkien muodostaman aikapommin takia. Jjjaaaaa mitähän muuta... ikkunat ovat saaneet sipeensä liian tiiviin ulkolasin ja siitä seuranneen kondensioveden ansiosta. Niitä alan kunnostella nyt sisäpuolelta sillä aikaa kun odotetaan lupia alkaa muuttaa julkisivua.

Sisäpuolella huolestuttavia rakenteita ovat kellarin saunaosasto jossa on mm. muovimattoa betonilattian päällä pukuhuoneessa. Myös keskikerroksen välipohja huolestuttaa sillä osa siitä on ilmeisesti rakenteeltaan kellarista ylöspäin - betoniholvi -koolaus ja eristeenä purut- lauta tai levy- muovimatto. Matto ei ole liimattu joten myyjä uskoi että pääsee kyllä sen verran tuulettumaan? Matot on laitettu ilmeisesti joskus 80-luvulla.

Mitähän vielä... Lisäilen jos tulee jotain mieleen mutta mielelläni kuulisin kokeneempien rintsikkaremppaajien miekipiteitä. Tässä vielä linkki blogiin johon lisäilen rempan edostymisestä sitä mukaa kun jotain tapahtuu.
http://rintamamiestalo1949.blogi.net/blog/
Rmt1949
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Su Heinä 24, 2016 12:01
Paikkakunta: Parikkala
Kotisivu: http://rintamamiestalo1949.blogi.net/blog/

Re: Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja karhjo päivämäärä Su Heinä 24, 2016 23:07

Itsekkin uutena rintsikka talon ostajana, jään innolla seuraamaan projektianne! Itsellä se alkaa varmaan pikkaase myöhemmin.
karhjo
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 69
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2016 15:03
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja Rmt1949 päivämäärä Ma Heinä 25, 2016 7:57

Mukava kuulla ja onnea myös teidän projektiin kun sen aika on :) meillä alkaa tänään ikkunoiden kanssa askartelu :lol:
Rmt1949
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Su Heinä 24, 2016 12:01
Paikkakunta: Parikkala
Kotisivu: http://rintamamiestalo1949.blogi.net/blog/

Re: Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja warixenjalka päivämäärä Ma Heinä 25, 2016 15:59

Onnittelut ja osaan otot uusille rintsikkalaisille. Meillä oli vähän samanlainen alkuasetelma kuin teilläkin (paitsi, että meidän torppa on rintsikkakautta ennen tehty). Mineriittiä ja kellarissa saunaosasto. Molemmat sai mennä. Toinen puhtaasti ulkonäkösyistä ja toinen terveydellisistä. Siis sauna lähti kellarista, jotta talo pysyisi terveempänä. Teillähän onkin jo pihasauna valmiina, niin tuon päätöksen luulisi olevan teille vielä helpompi. :wink: Meillä piti odottaa pihasaunan valmistumista useampi vuosi... Mineriitin (ja muiden asbestia sisältävien materiaalien) purkaminen taitaa nykyään ikävä kyllä (ikävä lompakolle, ei niinkään purkajan keuhkoille) olla luvanvaraista. Ja sitten, jos ja kun uusitte kattoa, niin sitä kannattaa himpun verran korottaa, niin saa sitä eristettä sinne kunnolla. Ja konesaumapelti päälle. No nyt loppuu tämä neuvominen. Pitäkää mukavaa talon kanssa. viini
- Puolihullu varttisavolainen -
warixenjalka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1480
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 18:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja Rmt1949 päivämäärä Ma Heinä 25, 2016 22:09

Kiitos kommentista wariksenjalka! :)
Tiedetään että asbestinpurku on luvanvaraista- putkiston ja lämminvesivaraajan eristeet tuleekin purkamaan alan ammattilaiset. Mineriitin omatoimiseen purkuun haja-asutusalueella rakennusinsimöörimieheni anoi luvan ja sen sai. Asianmukaiset varusteet hänellä touhuun on. Itsekin terveydenalan ammattilaisena olen hieman neuroottinen tuon asian suhteen kun olen nähnyt mihin asbestin hengittely vuosikymmenten jälkeen johtaa.

Oliko teillä mineriitin alla mitään ikäviä yllätyksiä? Sen verran ollaan kurkattu että vaakapanelointi siellä alla on, mutta päätä on raavituttanut se tosiasia että ainakin alapuolelta tuuletusrako on tukittu jonkinlaisella listalla! Lisäksi homekoirat merkkasivat yläkerran molemmat järvenpuoleiset nurkat (sinä päivänä kävi järveltä kova tuuli) joten luonnollisesti pessimistiminä odottaa että sen puolen seinä on vähintään niin märkä että saa syksyn sienisadon kerätä kopaan mineriitin alta :lol:

Ainoa ongelma pihasaunassa on se että se on veikeästi kallellaan laatan routimisen seurauksena ja täydellisen remontin tarpeessa mokoma itsekin :-D tavoitteena olisi löytää mahdollisimman terve ratkaisu saunan säilyttämiseksi kellarissa. Homekoirien mukaan siellä ei tällä hetkellä mitään pitäisi muhia mutta jokatapauksessa räjäytämme sen ensi kesänä ja katsomme mitä sieltä löytyy. Siihen asti on aikaa mietiskellä toteutusta.

Yläpohjaan on tehty lisälämmöneristys puhallusvillalla viime vuosikymmenellä joten katon lisälisälämmöneristystä mietitään vielä. Toki fiksuahan se olisi kattoremontin yhteydessä tehdä jos ollaan tehdöksee. Tuliko teillekin lisälämmöneristys ja jos tuli niin miten toteutitte?
Rmt1949
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Su Heinä 24, 2016 12:01
Paikkakunta: Parikkala
Kotisivu: http://rintamamiestalo1949.blogi.net/blog/

Re: Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja warixenjalka päivämäärä Ti Heinä 26, 2016 7:21

Meillä oli mineriitin alla oikeastaan pelkästään iloisia yllätyksiä, koska olimme henkisesti varautuneet siihen, että joudumme uusimaan koko ulkovuoren. Ulkovuori olikin säilynyt todella hyvänä mineriitin alla. Kahdelta seinältä vaihdoimme pari alinta lautaa ja etelänpuoleiselta seinältä ikkunan alareunaan asti. Joten vähällä selvittiin. Eikä siellä meidänkään seinissä ilmarakoa ole. Maalattiin paneelit rapsutusten jälkeen uulan petroliöljymaalilla. En ole siihen täysin tyytyväinen, se kun on hiukan hilseillyt joistakin kohtia. Tosin tällä kertaa löytyy suurin syyllinen peilistä, kun tuli maalaustöitä lopeteltua vasta lokakuun puolella.

Lisälämmöneristystä laitettiin kattoremontin yhteydessä yläpohjaan, jonne jäi vanhaa puruakin (paitsi vinoille osuuksille). Vinot osuudet puhallettiin täyteen ekovillaa, ja ullakon keskellekin purujen päälle vähintään 300 mm. Seiniä eristettiin sisäpuolelta, niin, että yläkertaan tuli 50mm ekovillalevyjä ja 12 mm puukuitulevy. Alakertaan vain 24 mm puukuitulevy. X5 paperi levyjen alle. Eli vanha 100mm puru sai jäädä joka seinään. Lattiaa emme lisäeristäneet, kun ei ollut tarvetta sitä muuten availla. Revimme vain muovimatot pois ja hioimme ja maalasimme alta paljastuneet lautalattiat.
- Puolihullu varttisavolainen -
warixenjalka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1480
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 18:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja JakkeS70 päivämäärä To Heinä 28, 2016 12:20

morjens! Tiilikaton uusimistakin uuteen tiilikattoon kantsii miettiä. samat pohjatyöt,ja on muuten hiljainen,ei sateen ropinat ym.kuulu sisään. ja hintakin pyörii samoissa. lisäksi lähes 30 v takuu. kestää huollettuna sen 60 v.
JakkeS70
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2012 17:58
Paikkakunta: satakunta

Re: Rintamamiestalo 1949 kunnostusprojekti

ViestiKirjoittaja Rmt1949 päivämäärä Pe Heinä 29, 2016 20:19

Kiitos kommenteista! Warixenjalka myö suunniteltiin lisälämmöneristystä ulkopuolelle julkisivurempan yhteydessä. Mietinnässä et otetaanko vanhat purut kokonaan pois ja ekovillaa tilalle vai vaa villat ja runkoleijonat vanhan ulkopaneelin päälle. Tekisi kyllä mieli päästä tarkastamaan runkotolppien yms rakenteiden kunto.

JakkeS70 myös uutta tiilikatetta ollaan harkittu, mutta tutulla katontekijällä ei siitä ole oikein kokemusta niin varmaan päädytään tylsästi peltikattoon :roll:
Rmt1949
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Su Heinä 24, 2016 12:01
Paikkakunta: Parikkala
Kotisivu: http://rintamamiestalo1949.blogi.net/blog/


Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa