Rmt -58 "Pasi"

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä To Huhti 20, 2017 1:57

On tullut aika paljon selailtua rintamiestalo foorumia viimeisen vuoden aikana kun viime heinäkuussa ostimme puolison kanssa maaseudulta vanhan rintamamiestalon vuosimallia -58. Talo on 80 luvun lopussa laajennettu pienellä elintasopatilla ja samalla lisätty ulkopuolelle tuulensuojavillaa eristeeksi, uusittu ulkovuoraus ja katto ja laitettu lautalattioiden päälle lastulevyt ja muovimatot (yök), lisäksi muutamavuosi sitten talo on liitetty kunnalliseen viemäriverkostoon ja kuitu yhteyskin kylälle oli rakennettu muutama vuosi sitten ja sen runko kulki parinsadan metrin päässä talosta, johon liityimme. Asuin tilat (n. 80 m2) ovat yhdessä kerroksessa, mutta yläkertaan on mahdollista rakentaa huoneita. Syrjäseudulta ostaessa talon hinta ei ollut kovin korkea ja sijainti on meille puolison kanssa ihanteellinen. Kummankin työpaikat suht. lähellä ja tukiverkostoa löytyy läheltä. Taloon teetettiin kevyt kuntoarvio, jossa lähinnä tarkastettiin pintakosteus pesutiloista ja muutamasta kohti porattiin reikä muihin lattioihin ja mitattiin kosteusmittarilla löytyykö lattioiden eristeestä kosteutta. Kosteutta ei löytynyt, eikä talossa haissut epämääräiselle. Päätimme ostaa talon ja ajatuksena oli, että jos talosta paljastuu myöhemmin jotain todella vikaa, jota ei kannata enää korjata niin puramme sen ja rakennamme uuden viereen. Olemme puolison kanssa kohtuu nuoria ja talo on ensiasuntomme. Kummatkin ollaan lähtöisin maaseudulta, mutta opiskelujen takia olemme asuneet pidemmän aikaa kaupungissa vuokra-asunnoissa. Remontointia on tullut tehtyä vanhempien kotona kohtuu paljon kun he asuvat vanhassa kyläkoulussa, jota on kunnostettu pikku hiljaa, joten jonkin näköistä kokemusta asiasta on. Toki voi olla, että tällä hetkellä intoa on enemmän kuin taitoa ja järkeä, tai kukkarossa on paksuutta. :-D

Muutimme tosiaan heinäkuussa taloon ja poistin makuuhuoneesta aika pian muovimaton ja lastulevyt lattiasta. Homma oli hieman pölyistä kun lastulevy oli pontattua ja osa ruuveista oli katkennut, joilla se oli kiinni lattiasta, joten niitä ei päälle päin nähnyt. Itselläni alkoi nokka hieman vuotamaan tällöin. Taloon myös muutti kaksi kissan poikaa samoihin aikoihin. Lastulevyn alta paljastui hyväkuntoinen lauta lattia. Lautoja vähän raotettiin reunasta tässä vaiheessa ja todettiin, että edellinen asukas laittanut purujen tilalle lasivillaa jossain välissä. Villat vaikuttivat olevan kunnossa. Vähän jokin heikko hajua mielestäni lattian altatuli, mutta kukaan muu ei sitä haistanut. Arvottiin tässä vaiheessa, että revinkö koko lattian auki, jotta näkee koko rakenteen, mutta päädyimme tekemään seinän lähelle muutaman reijän lautaan poralla, josta katsoimme, että villat olivat kuivia sielläkin pohjalle saakka. Lattia laitettiin kiinni reunasta saman päivän aikana mikä näin jälkikäteen ajateltuna oli virhe. Kesän/syksyn aikana huoneeseen tehtiin pintaremontti, jota hieman vauhditti tulevat häät ja huone piti saada kuntoon, että siellä voi majoittaa vieraita. Omasta mielestä huoneessa oli hieman jännä ilma. Välillä huoneessa mielestäni haisi kevyesti sahanpuru ja se tuntui jotenkin hieman raskaammalta kuin muissa huoneissa. Kovasti yritin kysellä muilta huomaavatko he tätä, mutta kukaan muu ei sitä huomannut. Samaan aikaan oma nokka hieman oireili, erityisesti aamulla tuli limaa. Yritin paikallistaa mahdollista ongelma kohtaa ja kyseiseen huoneeseen lisättiin raikasilma tulo putki. Asunnossa on huippuimuri eikä varsinaisia tuloputkia ollut ollenkaan. Ajattelin, että rakenteesta saattaa vetää jotain epämääräistä, johon nokka reagoi. Homma ei kuitenkaan tällä parantunut ja mielestäni huoneessa edelleen hieman omituinen ilmasto. Välillä se tosin oli parempi ja välillä vähän huonompi. Aikani tutkailtua paikallistin, että jotain hajua tulee lattialautojen raosta. Pyysiin kaikkia talossa käyneitä haistelemaan lattian rakoja, mutta edelleen olin ainut joka asian haistoi. Hieman alkoi välillä mietityttää heittääkö jo itellä päässä kun kukaan muu ei haista :-D Myös kissoja epäiltiin, että jos olen niille hieman allerginen kun ne tulivat samaan aikaan suurinpiirtein nokanvuodon kanssa.

Syksyllä ja alkutalvesta etsin todella paljon tietoa ja kahlasin tätäkin foorumia läpi. Tästä vahvistui käsitys, että lattiarakenteemme alkuperäisessä osassa taloa, joka on roskavalu -> eristeet -> puulattia -> lastulevy -> muovimatto, on kosteusteknisesti melko huono. Tappelin alkutalven itseni kanssa, että alanko purkamaan makuuhuoneesta lattiaa vai luotanko siihen, että siellä on kaikki ok. Hieman myös asiaa hidasti tosiaan vasta hienoksi laitetut pinnat, koska siinä menisi silloin rahaa ja tehtyä työtä hukkaan. Ehkä suurin hidaste kuitenkin oli se, ettei kukaan muu haistanut, että lattian alta tulee hajua, jolloin pelkona oli, että turhaan revin ne auki. Kuitenkin aikani muille asiasta puhuessani aloin saada tukea näkemykselle, että ne kannattaa avata. Vuoden vaihteessa sain sen verran rohkaisua, että kannoimme tavarat makuuhuoneesta ulos ja revin muutaman lankun illalla irti reunasta. Seuraavana aamuna kun huoneeseen meni ei enää muillekkaan ollut epäselvää tuliko lattian alta hajua vai ei. Toisaalta oli kyllä todella helpottavaa kun pystyi toteamaan, ettei avaaminen ollut turhaa ja nokka on haistanut ihan oikein. :-D

Kun lattia lautojen irroitus jatkui paljastui, että edellinen omistaja oli vaihtanut purut lasivillaan vain ulkoseinien vierestä. Keskellä lattiaa oli vielä purua. Kosteutta rakenteista ei tällä hetkellä löytynyt mutta selkeitä merkkejä kosteudesta joskus lattiassa oli. Pohjimmaisissa puruissa oli muutaman sentin kerros tummempaa purua ja lattian tukien alajuosut olivat monesta kohti lahonneet. Kuitenkin vaikuttaisi, että kosteutta ei sitten 80 luvun jälkeen ole ollut, koska villat olivat päällepäin hyvässä kunnossa ja yhteen lattian tukiparrun alaosaan oli laitettu lahon keskelle uusi tukipuu, joka oli puhtaan puun värinen. Lahot ovat siis olleet näkyvissä silloin kun edellinen omistaja on 80 luvulla käyttänyt lattiaa auki. Itse pohdin, että 80 luvulla talon ympärille kaivettu kohtuu syvä oja on varmaan auttanut tässä, ettei kosteutta ole välttämättä myöhemmin ollut. Purujen ja lautalattian välissä oli myös iso ilmatila, jolloin lattian alla on luultavasti kiertänyt ilmaa, joka tuonot huoneeseen aikaisemmin mainitsemaani purujen tuoksua. Lattian korjaamiseen mietin hetken aikaa system platonin ja fuktisolilla korjaamisen väliltä. Päädyin siihen, että kaikki vanhat rakenteet puretaan roskavalua myöten ja eristetään lattia altapäin fuktisolilla ja valetaan uusi betoni. System platonissa hieman arvelutti se, että se vaatii toimiakseen aktiivisia laitteita. Fuktisolissa taas ongelma on, että lattian pinta laskee ja se aiheuttaa hieman ongelmaa uunien jalustojen kanssa, että ne saa siistiksi. Samalla kertaa päädyimme myös siihen, että laitetaan lattialämmitysputket lattiaan kun kerta niin perusteellisesti auvotaan rakenteet. Tällöin saamme vesikierto patterit poissa seiniltä.

Nyt tilanne on se, että makuuhuoneen ja olohuoneen lattiat on saatu jo takaisin kiinni eli uusi betoni valu niihin on tehty. Tällä hetkellä meidän keittiö ja eteinen on hiekkamerta kun lattia rakenteet on näistä purettu. Vielä pitäisi pienentää keittiössä olleen puukattilan alla ollutta kivi jalkaa, jonka se jakoi uunin kanssa, koska uusi lattia pinta tulee 30 sentttiä alemmaksi kuin vanha puulattia, jonka alle kyseinen betoni uloke jäi. Tämän jälkeen voisi alkaa laittaa fuktisoleja ja saisi rakenteet kiinni päin. Keittiössä ja olohuoneessa oli paremman näköisessä kunnossa lattioiden alajuoksut ja purut, mutta eteisessä oli yhtä huonossa kuin makuuhuoneessakin.

Kunhan lattiat on takaisin kiinni pitäisi alkaa miettiä seinien alajuoksuja, jotka ovat paikoitellen ottaneet vaurioita alaosasta. Näillä näkymin näiden korjaus tapahtuu termokengillä ja palkeilla. Vaikuttavat kohtuu kätevältä tavalta korjata. Kesällä suunitelmissa olisi laittaa salaojitus kuntoon ja fuktisolit kivijalkaa vasten. Salaojituksen toteutus vielä vähän mietityttää miten se kannattaa tehdä. Talon kivijalka on kokonaisuudessaan 60 cm + antura. Talossa oli eteisessa "kellari kuoppa", joka oli syvyydeltään tuonne kivijalan pohjaan. Sitä kun hieman kaivoin niin maa-aines vaikutti omaan silmään savelta, mutta juteltuani siitä appiukon kanssa niin tämä epäili sen olevan hiesua. Maa kellarin pohjalla oli kosteaa ja kaivoin sinne 30 cm kuopan kivijalan alareunan tasosta alas päin ja testasin nouseeko siihen vesi. Kuopan pohjalle ilmaantui pieni lammikko, joten ilmeisesti salaojat ovat ihan tarpeelliset. Ajatuksen tasolla talon kivijalan ympärille kaivettava vallihauta hieman hirvittää. Perustuksissa luultavasti ei ole käytetty rautaa. Aiheuttaako tämä tai hiesu jotain huomioon otettavaa salaojituksessa? Mietin myös routa levyjen tarpeellisuutta ja sijaintia, jos eristän kivijalan fuktisolin avulla?

Tulipa äkkiseltään pitkä sepostus. Pahoittelen runsaita kirjoitusvirheitä, joita luultavasti on paljon kun näin ajatuksen virtana tätä kirjoitin. Kommentit ovat tervetulleita ja jos kuulostaa siltä, että olemme jotain tekemässä väärin niin en ota nokkiini vaikka asian tuo ilmi. Itse en ole rakentamisen ammattilainen, mutta tarkoitus on mahdollisimman paljon tehdä itse, joten virheitä luultavasti tulee tehtyä, eikä kaikkea osaa ottaa huomioon.

Puoliso kirjoittaa aiheesta blogia osoitteessa:
https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Itse ajattelin tänne rintamamiestalo foorumille kirjoitella omasta näkökulmasta jonkin verran.
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Laippa päivämäärä To Huhti 20, 2017 22:24

Varmasti tulee hyvät toimivat lattiat. 30cm eroa lattiankorossa vanhaan verraten on kyllä paljon, ovet ja ikkunat jää korkeammalle, toki niidenkin korkoa voi muuttaa.
Onko uusi laatta nyt sitten sokkelin kanssa samassa tasossa? onko vaurioituneet alajuoksut väliseiniä?
Jatkossahan nuo seinien alaosat pysyykin kuivempina, jos lattian taso on alajuoksujen tasalla.
Laippa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 165
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 21:07
Paikkakunta: Korpimetsä

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä Pe Huhti 21, 2017 11:10

Uuden laatan yläpinta on sokkelin yläpinnan tasolla. Eteisen ja makuuhuoneen välinen väliseinä, joka seisoo omalla kivijalalla on osin laho alalaidasta. Lisäksi Eteisen ja makuunuoneen ulkoseinien alajuoksut ovat vähän sieltä ja täältä lahonneet alalaidasta. Täysin laho alajuoksu oikeastaan löytyy eteisen ja keittiön rajalta ulkoseinän kohdalta. Tähän on luultavasti vaikuttanut se, että keittiöön puolelle tuohon nurkkaan on tuotu talon vesisyöttö, josta se nykyisin on sitten jatkettu eteisen puolelle ja viety elintasopatin puolelle lattian alle varaaja huoneeseen, jossa on vesimittari. Tämän vesisyötön kohdalla keittiössä on seinälaudoituskin kärsinyt lahovaurioita. Appi ukko muisteli, että kylälle olisi joskus 70 luvulla vedetty vesijohdot, jolloin se on luultavasti tuohon nurkkaan tuotu ja siinä on ollut talon vesipiste ennen kuin tuo elintasopatti on rakennettu. Toinen vaihtoehto on, että vanha eteinen joka on purettu elintasopatin tieltä on vuotanut jotenkin tuohon seinän kohtaan, mutta se selvinnen kunhan nuo lastulevyt irroitan tuolta seinältä, että kuinka pitkältä matkalta laudoitus on kärsinyt. Olohuoneen puolella lahoa on oikeastaan lähinnä ikkunan alla pienellä pätkällä ja siinä on pysty tolppakin kärsinyt. Luultavasti siis vuotanut ikkuna joskus siitä. Edellinen omistaja on silloin 80 luvulla vaihtanut myös ikkunat taloon. Nytkun aloin miettimään tuota vesipistettä ja eteisen ja makuuhuoneen lattiaa, että olisiko niiden lahot voinut johtua vesivahingosta. :? Aika kauaksi tosin olisi levinnyt, jos koko makkarin lattiaan asti olisi yltänyt kosteus. Toki tämä varmaan mahdollista on jos vuoto on runsasta.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös, että olohuoneessa ja keittiössä eristeenä oli kutterin lastuja kun taas makuuhuoneessa ja eteisessä todella hienojakoista sahanpurua. Vähän mietittiin onko kutterin lastu haihduttanut kosteutta paremmin kun pahimmat vauriot oli tuolla sahanpuru puolella.

Ikkunat tosiaan jää aika ylös tässä meidän ratkaisussa. Aikeissa on kuitenkin, että vaihtaisimme ne jossakin välissä kunhan lomppakko antaa myöten korkeampiin ikkunoihin. Tällä hetkellä ne ovat hieman pienehköt, jolloin esimerkiksi T malliset ikkunat, joissa on yksi ruutu vaakassa ylhäällä ja kaksi ruutu rinnakkain sen alapuolella voisi olla sopivat meille. Saisi vähän enemmän valoa huoneisiin.

Hieman vielä pohdin nuiden alajuoksujen korjauta menisivätkö ne pelkästään vaihtamalla alajuoksut uuteen, koska eivät vaikuta lahoilta kovin pitkältä matkaa ja pysty tolpat on harvassa kohtaa kärsinyt. Tämä olisi luultavasti halvempaa kuin termokengillä, mutta äkkiseltään tuntuu omassa päässä myös vaikeammalta tavalta. Lisäksi meiillä on aika vähän sokkelia näkyvissä ulkopuolella ja jos sitä maata sieltä kovin paljon laskee niin pihan tason nähden talo alkaa olla kuopassa. Tällöin termokengällä saisi ehkä varmemmin pidettyä rakenteet kunnossa kun puu osat nuosee huomattavasti korkeammalle maasta.
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Laippa päivämäärä Pe Huhti 21, 2017 22:10

Nuo kylmävesi johdot osaa hikoilla aika ajoin kondenssivettä, joten vaikka mitään vuotoa ei olisikaan niin paikallisia varioita voi silti olla.

Niin, nuo seinien alaosathan ei ole enää eristeen alla, joten niiden lämpötila nousee ja kuivuminen paranee, ja kun seinän viereen tulee vielä lattialämmitykset.
Että uskosin pelkkien juoksujen uusimisenkin tarvittavilta osin riittävän oikein hyvin. Ei se kovin vaikeaa ole kun vähän perehtyy ja vaihtaa pätkissä.
Laippa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 165
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 21:07
Paikkakunta: Korpimetsä

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä Su Huhti 23, 2017 0:07

Jos nuo alajuoksut vaihtaa osissa niin toimiiko ratkaisu, että 2x5 lankkua jos pistää vanhan tilalle kaksi päälekkäin pätkittynä niin, että tolpan välin kerrallaan saa korvattua ja sitten kiinittää ne toisiinsa limittäin. Sokkelin ja parrun väliin huopakaistale. Kannattaisiko lankkujen väliin laittaa jokin kaistale jotain nauhaa/eristettä, jotain mikä tiivistää ne yhteen, jos tämä tarpeellista onko ehdotuksia mitä tämän kannattaisi olla? Pohdin myös kiinitystä kivijalkaan, mistä en äkkiseltään löytänyt mainintaa foorumilta. Tulisiko lankut kiinittää esim betonipultilla kivijalkaan vai aiheuttaako tämä riskin kapilaariselle vedennousulle huopakaistan ohi?
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Laippa päivämäärä Su Huhti 23, 2017 17:55

Joo, onnistuuhan se noinkin, kestää se vaihtaa kerralla kahdenkin tolpan välin. Laita aina kahden lankun väliin joku rivenauha niin ei siitä kohti ala vetämään ilmaa ulkoa. Muutenkin seuraile vähän kuinka tiiviit nuo seinien alaosat on. Alajuoksut voi pultata sokkeliin, mutta ei se ole välttämätöntä. Ne pysyy kun kiinnität vanhoihin juoksuihin ja pystypuihin kunnolla kiinni. Aika moni näistä on tehty niin, että alajuoksuja ei ole kiinnitetty kivijalkaan. Väliseinien alajuoksu on limitetty ulkoseinän juoksuun, samoin ulkonurkat toisiinsa, vinolaudoitus on naulattu alajuoksuun, nämä sitoo niitä jo aika hyvin.
Laippa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 165
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 21:07
Paikkakunta: Korpimetsä

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä Pe Loka 20, 2017 1:47

Puoli vuotta on ehtinyt vierähtää aiheen aloittamisesta. Projekti eteni keväällä sen verran, että lattiat saatiin valettua toisellekkin puolelle taloa. Kesän alussa oli ulkomaanreissu, joka tuli ihan tarpeeseen. Muuten en kyllä ymmärrä mihin se kesä katosi, heinäkuussa ja elokuun alussa ei tainut mikään homma oikein edetä. Uhkaava talven lähestyminen kuitenkin sai tarttumaan lapionvarteen ja elo-syyskuussa tuli salaoja/fuktisol/sadevesiputki -projekti tehtyä alkuperäisen talon osalta. Alkuun vähän arvelutti, että saako tämän tehtyä käsipelillä, mutta yllättävän kevyesti se onnistui. Tokikin sain muutamana päivänä kaveriksi isän ja veljet, jolloin homma edistyi joutuin verrattuna yksin puurtamiseen. VIelä pitäisi laittaa maanpinnan yläpuoliselle osuudelle sokkeliin loput eps levyt, noin puolet sain tänään laitettua. Rappaaminen taitaa jäädä ensi kevääksi kun näyttää menevän tuo keli pakkasen puolelle.

Salaoja projektista selvittyä sain inspiraation aloittaa seinien aukaisun. Lattian pintahan meillä laski ainakin 30 senttiä ja jokainen seinä on tämän takia alaosasta auki ja puruja seinän sisällä on ollut pitämässä muovit. Kova hinku olisi saada purut vaihdettua ekovillaan ja tehdä kunnon ilmansulut, ettei korvausilma kulkeudu rakenteiden läpi. Tämän jälkeen kaikista pöllyävimmät hommat on tehty ja pystyisimme muuttamaan sängyn aitta rakennuksesta takaisin sisälle mikä helpottaisi elämää huomattavasti. Tällä hetkellä voisi sanoa, että kaikki on räjähtänyttä. Niin sisällä kuin ulkonakin. Hävettää suorastaan kun joku tulee käymään katsomassa pienoista kaaosta.:)

Aikanaan kun edellinen omistaja on tehnyt lisälämmön eristyksen ulkopuolelle tuulensuojavillalla ja poistanut vanhan ulkovuorauksen, on hän jättänyt rakenteen sisään lahonneet osuudet vinolaudoituksesta. Ainoastaan ikkunoiden alapuolelta nämä on poistettu. Kuitenkin ikkunoista alaviistoon lähtevät vinolaudat vaikuttaisivat olevan useamman ikkunan kohdalla hyvin lahot ja näiden alaosasta myös alajuoksu on ulkolaidalta ottanut osin lahoa. Vinolautojen kohtaloa vähä pohdin, mutta sisäpuolelta aika vaikea niitä alkaa poistamaan ja korjaamaan. Tällä hetkellä pohdin, että jos korjaan alajuoksut ja jätän vinolaudat vielä paikkalleensa ja laitan rakenteen sisäänpäin kuntoon. Joskus myöhemmin voisi avata rakenteen ulkoapäin sinne asti kun vaurioita on ja poistaa lahot.

Positiivisia asioita kuitenkin, alajuoksua tarvii vaihtaa vähemmän kuin alunperin pelkäsin ja lattialämmitys kytkettiin käyttöön nyt syksyllä. Laitoin oumanin sisälämpötila-anturin ohjaamaan lattiaan tulevan veden lämpötilaa ja se vaikuttaisi toimivan hyvin leivinuunin lämmityksen kanssa yhteen. Pitää lämpötilan 21-22 välillä vaikka lämmittäisi uunia, eli silloin lattiaputkistoon menee viileämpää vettä.

Aiheesta lisää kuvien kanssa puolison kirjoittamana: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä To Touko 10, 2018 1:38

Päivitys väli näyttäisi olevan noin puolivuotta. Ehdin loppusyksystä noin puolet puruista vaihtaa ekovillaan, kunnes lämpötila alkoi olla sen verran pakkasen puolella, ettei enää viittinyt tyhjentää seiniä purusta. Lisäksi syksy ja talvi oli töiden puolesta todella kiireistä aikaa, joten voimavaroja saattaa remonttia eteenpäin oli kohtuu vähän. Keski talvella ei tainut tapahtuakkaan merkittävää edistymistä remontin osalta. Edelleen nukutaan piha-aitassa pölyltä suojassa. Toiveissa kuitenkin olisi, että kesän aikana pääsisi muuttamaan jo takaisin sisälle. Huhtikuun aikana pidin lomaa opiskelua varten töistä. Kuitenkin viimeisen viikon lomasta pyhitin remontin eteenpäin viemisella ja sainkin osalle päivistä apuvoimia veljistä ja isästä. Saatiin purettua loput ulkoseinät sisäpuolelta ja pudotettua purut. Alajuoksut saatiin korjattua niistä kohdin kun se oli tarpeen ja ekovillat, sekä ilmansulkupaperit saatiin laitettua melkein kaikkiin seiniin. Betonilattiasta piti parista kohti vähän timanttikuppilaikalla tasoittaa, mihin oli jäänyt kohoumaa. On muuten pirun pöllyävää hommaa. Uutta vaakalaudoitusta on laitettu osiin seinistä. Tällä hetkellä työn alla on keittiön lattian laatoitus, mikä on henkisesti iso asia. Reilun vuoden jälkeen meillä on jo läntti aikalailla valmista pintaa ja lattiaa! Ei tuo paljas betonilattia oikein jalan alla ole mielyttävä, vaikea puhdistaa ja siitä irtoaa pölyä.

Henkisesti myös suuri asia on se, että vaikuttaisi tällä hetkellä, että remonttin tavoite on saavutettu, eli asia, johon nokkani reagoi sisätiloissa on poistettu. Vaikka sisällä onkin vielä paljon pölyä purku ja rakennustöiden takia niin silti oma nokka on voinut hyvin. Ei ole ollut samanlaista vuotoa kuin ensimmäiset reilu puolivuotta ennen lattioiden purkua ja jonkin aikaa sen jälkeen. Syksyllä jonkin verran nokka vuoti, mutta se luultavasti johtui ekovilla pölystä. Kaikkiin seiniin, joihin oli jo laitettu ekovilla, ei vielä ollut ehditty laittaa ilmansulkupaperia ja ilmaa virtasi tuulisella kelillä todella paljon levyjen läpi. Nokka kuitenkin rauhoittui huomattavasti kun ilmansulkupaperit laitettiin ja pölymäärää vähennettyä talosta. Vähän jännitti kun jäin töistä lomalle, että palaako nokan oireet ja nokka olisikn rauhoittunut vain sen takia, että olen ollut paljon poissa kotoa töissä ja yöt nukkunut piharakennuksessa. Kuitenkaan, vaikka päivisin vietin paljon aikaa sisällä niin oireet eivät ole palanneet. Myöskin aikaisemmin minua vaivannut outohaju/ilma entisessä makuuhuoneessa on poistunut lattioiden purun yhteydessä. Luultavasti siis lattiat olivat suurin syy nokan oireiluun.

Kuvia löytyy jokunen puolison pitämästä blogista: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/ Vielä sinne ei ole päivitetty ihan viimeisintä edistymisvaihetta, vaan viimeisimmät kuvat ovat seinien purusta. Eiköhän tuonne kohta kuitenkin tule kuvaa raakalautaseinistä ja keittiön laatoitetusta lattiasta. Olemme myös tällä hetkellä kilpailuttamassa keittiökaapistoja, joten ehkä vielä tämän kesänaikana saadaan kunnon keittiö. :-D
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä Ma Loka 15, 2018 22:57

Noin puolivuotis päivityksen aika. Ollaan muutettu takaisin sisälle! viini Jotain positiivista siis remontin osalla tapahtunut. Paljon olisi kuitenkin vielä jälellä. Remontti näyttää etenevän sykäyksissä isompia harppauksia ja välillä tulee taas pidempiä välejä, ettei remontti etene ollenkaan.

Viime katsauksesta edennyt homma sen verran, että ekovillat ja ilmansulkupaperit asennettu kokonaan. Suurin harppaus tapahtunut keittiössä, jossa seinät laudoitettu, levytetty, tapetoitu ja maalattu, sekä keittiökaalusteet asennettu. Vielä pitäisi sähkömiestä käyttää paikan päällä, että keittiöön saataisiin valot ja työtasojen pistokkeet toimimaan ilman roikkaa. Toinen isompi muutos on, että vanhan puolen ikkunat uusittu. Edelliset ikkunat oli mustakarmiset 80 luvulla asennetut ikkunat. Kaiken lisäksi keittiön toista ikkunaa oli 80 luvulla pienennetty ja nyt se palautettiin alkuperäiseen leveyteen. Uudet ikkunat keittiössä on myös vanhoja korkeammat, koska meillä lattiantaso laski sen 30-40 cm alemmaksi ja huonekorkeutta tuli lisää. Toiselle puolelle taloa taas asennettiin suuret T mallin ikkunat, jotka tuo mukavasti lisää valoa asuntoon. Ei ehkä ihan rintamamies tyyliset, mutta mielyttää omistajien silmää. Niin ja keittiön vanha mäntypaneeli katto maalattu useaan otteeseen, menin jo laskuissa sekaisin. Ei meinannut millään loppua keltaisen puskeminen maalin läpi, vaikka pohjalla käytettiin tikkurilan multistop pohjamaalia kahteen kertaan maalattuna. Vieläkin kun oikein tarkasti katsoo niin huomaa kohtia, joissa hieman tullut keltaisuutta läpi. Onneksi ei kuitenkaan häiritsevästi, eikä niitä huomaa jos ei varta vasten ala etsimään.

Kuvia muutoksesta löytyy puolison kirjoittamasta blogista: https://unelmanaremontti.blogspot.com/
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä Ma Marras 25, 2019 22:44

Päivitysväli nähtävästi venähtänyt yli vuoteen. Homma kuitenkin edennyt ja pikkuhijlaa ollaan päästy pintamateriaalien kimppuun. Keittiö alkaa olla listoja vaille valmis. Muualla kaikki seinät on nyt laudoitettu ja lähes kaikki seinät laitettu huokoleijonalle. Entisen makkarin, tulevan olkkarin seinät saatu tapetoitua makulatuuripaperilla ja maalattu, lattia asennettu, öljyvärjätty ja lakattu. Vielä toisesta huoneesta ja eteisestä puuttuu pintamateriaali lattiasta, mutta ne odottavat jo hankittuna, että allekirjoittanut ehtisi ne asentaa. Keittiön puolella makulatuuripaperi repesi ikkunoiden yläpuolelta elämisen takia. Käytetty kuittinauhaa saumojen kohalla. Nyt sitten kokeiltiin olohuoneen puolella, että laitetaan kuittinauha + päälle reinoista revitty voimapaperi. Katsotaan olisiko tämä kestävämpi ratkaisu myös ikkunoiden kohdalla. Opiskelupuolella sain viime uudeksi vuodeksi kandin kirjoitettua ja kesäksi kandin paperit ulos yliopistosta. viini Nyt sitten gradun kirjoittaminen työn alla... :roll: Pitää yrittää löytää tasapaino remontin - opiskelun - töiden välillä. :-D

Uusia kuvia saatu blogin puolelle pitkän hiljaiselon jälkeen: https://unelmanaremontti.blogspot.com/
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Laippa päivämäärä La Joulu 07, 2019 1:26

Vinkki: Olen aina tapetoinut puukuitulevyt talvella, kun sisäilma on kuivinta. yhtään saumaa ei ole myöhemmin ratkennut, kuittinauhalla tai ilman.
Laippa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 165
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 21:07
Paikkakunta: Korpimetsä

Re: Rmt -58 "Pasi"

ViestiKirjoittaja Joonas91 päivämäärä Ma Joulu 09, 2019 17:37

Laippa kirjoitti:Vinkki: Olen aina tapetoinut puukuitulevyt talvella, kun sisäilma on kuivinta. yhtään saumaa ei ole myöhemmin ratkennut, kuittinauhalla tai ilman.


Totta, tämä olisi voinut ehkäistä tilannetta. Tosin kun keittiötä tehtiin alkukesästä niin olisi ollut aika pitkä aika odottaa talvea, että saisi seinät tapetoitua. Ehkä saadaan eteinen tapetoitua kun sisäilmakuivimmillaan. :-D Taidan kuitenin tehdä kuittinauha + voimapaperi yhdistelmällä loputkin seinät, koska voimapaperi ei pahemmin näy tapetin alta ja helpompi kuittinauha kiinittää voimapaperin liimauksella kuin sitten isompaa tapettia yrittää asettaa kohdalleen kuittinauhan päälle kun tapetoitavan seinän korkeus on 280-290 cm. Keittiössä parikertaa tapetti hipaisi väärässä välissä kuittinauhaa ja kuittinauha oli sen jälkeen miten sattuun seinän ja tapetin välissä.
Joonas91
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2017 18:53
Paikkakunta: Suomi
Kotisivu: https://unelmanaremontti.blogspot.fi/


Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa