Lövhydda 1920

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Lövhydda 1920

ViestiKirjoittaja Spiderbait päivämäärä To Joulu 20, 2018 2:26

Tuli ostettua uusi projekti. Ei varsinaisesti rintsikka kun on rakennettu joskus 1920, tarkkaa vuosilukukua ei ole tiedossa. Tila ostettiin lähinnä peltojen ja metsien takia mutta punainen tupa tuli vähän niin kuin kylkiäisenä kun eivät halunneet erikseen myydä. Onhan siinä lisäksi vanha navetta ja pihasaunakin. Talo on ollut kesämökki käytössä pidemmän aikaa, ei vettä eikä viemäröintiä. Sähköt kuitenkin löytyy mutta nekin vaatinee saneerausta. Kissanluukut on pidetty auki, rossipohja on tuulettunut hyvin. Sisällä ei haise ja sisällä olevassa "perunakellarissa" ei ole vettä eikä näkyvää kosteutta. Kerrosala noin 68m2, alakerrassa olohuone ja keittiö. Yläkertaan rakennettu makuuhuoneet jossain vaiheessa mutta eristevahvuudet yläkerrassa niin olemattomat että taitaa olla niin sanottu "puolilämmin" tila. Peltikatto laitettu jossain vaiheessa pärekaton päälle. Sivuvintille kun pääsi kurkkimaan niin kaikki rakenteet näyttivät kuivilta, tuuletus pelannut räystäiltä. Laitan jossain vaiheesssa kuvia kunhan ehdin.

Tarkoituksena olisi aloittaa lattian saneerauksella, nykyinen lattia on antanut hieman periksi. Mitä arvon raati on mieltä tuosta finnfoamin rossipohjaeristeestä? Houkuttelis sen takia kun ei tarvitse ristiinkoolata, eristepaksuus pysyisi kohtuullisena ja olisi helppo toteuttaa vesikiertoinen lattialämmitys. Toinen juttu että kun pohjan ottaa auki niin todennäköisesti siellä on perusmaa heti vastassa niin kannattaako siitä kuoria pintaa pois, laittaa suodatinkangas ja 6/16 salaojasepeli 15cm kerros? Lecasora ois varmaan parempi mutta myös kalliimpi.
Spiderbait
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 12, 2011 10:50
Paikkakunta: Porvoo

Re: Lövhydda 1920

ViestiKirjoittaja Rosvolinna päivämäärä La Joulu 22, 2018 22:54

Onnittelut, 1920-luvun taloja ei enää valmisteta.

Laitan heti kommenttina; miksi sinne halutaan tuoda muovia lattiaeristeeksi, itse lähtisin liikkeelle selluvilla/kutteripuru linjalla. Maaperästä nousee kuitenkin kosteutta ja sen hallinta olisi laitettava kuntoon salaojilla ja maaperän vaihdolla. En jaksa uskoa, että 20-luvulla on ihan kauheasti jaksettu savea vaihtaa hiekkaan saatika puhdistettuun soraan. Muutaman sentin sorapapukerros ei mielestäni muuta asiaa.
Hyvä talo tulee pystyä hävittämään biojätteen seassa
Käyttäjän avatar
Rosvolinna
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 338
Liittynyt: Pe Loka 05, 2007 23:53
Paikkakunta: Vihti & Parainen

Re: Lövhydda 1920

ViestiKirjoittaja Spiderbait päivämäärä Ti Joulu 25, 2018 1:00

Kiitoksia vastauksesta. Ajatuksena oli että noilla uretaanilevyillä saisi alapohjasta ehkä tiiviimmän ja näin ollen "mummolan" hajut ei pääsisi tunkeutumaan sisään niin helposti. Sen verran kun olen noista rossipohjaeristeistä lukenut niin haittana voi olla että kondensoi vesihöyryä pintaan ja näin ollen välissä olevat koolingit ottavat kosteusrasituksen itseensä. Alkuperäinen ratkaisu on tosin ollut jo 100 vuotta toimiva niin miksipä sitä muuttamaan ja tulee vieläpä halvemmaksi. Mitään päätöksiä en ole vielä tehnyt mihinkään suuntaan. Talven / kevään aikana alan purkamaan alapohjaa.
Spiderbait
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 12, 2011 10:50
Paikkakunta: Porvoo

Re: Lövhydda 1920

ViestiKirjoittaja Rosvolinna päivämäärä Ke Joulu 26, 2018 11:39

Tuon lattian saa tiiviiksi paperoimalla. Hengittävästä materiaalista kun tekee koko rakenteen niin voi pitää taloa kylmillään tarvittessa.

Tuon höyrytiiviin muovin kanssa saa olla aina varovainen. Meillä tuota "foamia" on vintin vinoissa osuuksissa, mutta katto, lattia ja pystyseinät ovat sellulla tai purulla eristettyjä.
Hyvä talo tulee pystyä hävittämään biojätteen seassa
Käyttäjän avatar
Rosvolinna
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 338
Liittynyt: Pe Loka 05, 2007 23:53
Paikkakunta: Vihti & Parainen

Re: Lövhydda 1920

ViestiKirjoittaja Reiska22 päivämäärä Ke Tammi 02, 2019 10:35

Pistä rojektin edetessä vähän tietoa, mitä eristettä lattian sisällä nykyisellään on, ihan mielenkiinnosta vain :-) Meillä on alapohjassa laudoituksen päällä (alhaalta ylöspäin) sanomalehtiä, muutaman sentin kerros sammalta/turvetta, 200 - 300 mm sahanpurua/kutterinlastua, päällimmäisenä ilmeisesti savea suunnilleen samanlainen kerros. Harmaata, kuivaa ja koppuraista tavaraa, en keksi mitä muutakaan se olisi. Sen verran koko paketti on valahtanut vuosien saatossa alaspäin, että lattialautojen alla on varmasti mukava ilmarako :roll:
Lattiaremonttia ei ole täällä tehty, mutta vesiputken reittiä muutettiin hieman. Siinä samalla tuli katsottua tuo alapohjan rakenne.

Paperointi on tosiaan se kaiken A ja O, niin kuin edellä jo mainittiinkin.
1929 rakennettu hirsitalo, jossa on aikas paljon työnsarkaa.
Reiska22
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 85
Liittynyt: Su Tammi 18, 2015 17:11
Paikkakunta: Akaa


Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa