Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja Punaherukka päivämäärä Pe Huhti 20, 2012 13:42

Iluvatar76 kirjoitti:Vielä on auki koko talokauppa.... Vähän jäi hämäämään vielä tuo rossipohja. Näyttääkö jonkun silmään nuo hirret lahoilta jo noin kuvassa?


Kuvien perusteella kaikki on vain arvailua, joten ei muuta kuin talon alle kömpimään ja koputtelemaan! Puukko mukaan ja sillä tökitte.
Ingenting är omöjligt.
Wannabe rintamamiestalollinen.
Talon löytämisen tuskaa helpottamassa rintsikkamallinen mökki vm.-53 .
Punaherukka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 122
Liittynyt: Su Heinä 26, 2009 15:06
Paikkakunta: Norra Savolax

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja KariFS päivämäärä Pe Huhti 20, 2012 13:50

Meillä mainittiin tarkastuspöykyssä että talousrakennusta ei tarkasteta. Eikä tarkastettukaan, mitäs mokomasta, sokkeli poikki muutamasta kohtaa mutta ehjä katto. Menettelee. Vanha mikä vanha, eikä vaikuta asumiseen.

Mutta onhan se nyt ihan selkeä homma että vaikka se tämänkin tapauksen pihasauna havaittaisiin jälkikäteen purkukuntoiseksi niin eihän se riitä kaupan purkuperusteeksi. Jos koko kiinteistö maksaa jotain 200000+, niin 5-10% kauppahinnasta on 10-20 tonnia. Sillä tekee jo vaikka minkälaisen pihasaunan ja tuostakin summasta suurin osa lasketaan kuuluvaksi "tason parantamiseen" eli ostaja saa siitä etua, jota ei myyjällä kuulu maksattaa. Eli jos riitelemään lähtisit, niin ainoat jotka siinä voittaisivat olisivat lakimiehet.

Esitteissähän taasen mainitaan usein wiinimarjapuskat (5e taimi), omenapuut (25e taimi), uudet liesituulettimet (175e plus asennus), romanttiset tapetit ja boordit (12e rulla) jne, ei niillä mitään tekemistä ole rahan kanssa vaan mielikuvien, ja mielikuvillahan taloja myydään. Olen nähnyt sellaisenkin maininnan joskus että "liiterissä olevat polttopuut eivät kuulu kauppaan", ja meidän talosta edellinen omistaja vei roskiksen ja postilaatikon mennessään. Roskiksen ostin sitten uuden mutta postloodasta nostin periaatekysymyksen, ja myyjät toivat sitten uuden tilalle :lol: Oli siinä puhetta joistain "justiinsa ostetuista" amppelikoukuistakin :roll:

Voithan tarjoutua maksamaan itse tarkastuksen saunarakennuksen osalta, luulisi sopivan omistajallekin. Ja vaikka se kämppä käännettäisiin aivan ylösalaisin (sellainen tarkastus maksaa sitten tonneja, puretaan rakenteita jne) niin melko varmasti parin vuoden sisään jotain yllätysremonttia saa tehdä ja siihen kuuluu varautua. Oli se talo vaikka minkä ikäinen.

Rohkeesti vaan, kyllä se siitä :wink:
Kari

"...and we'll raise up our glasses against evil forces,
singin': 'Whiskey for my men and beer for my horses!' "
KariFS
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1284
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2005 22:12
Paikkakunta: Hämeenkyrö

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja Juha_P päivämäärä Pe Huhti 20, 2012 15:00

Iluvatar76 kirjoitti:Vielä on auki koko talokauppa.... Vähän jäi hämäämään vielä tuo rossipohja. Näyttääkö jonkun silmään nuo hirret lahoilta jo noin kuvassa?

Ei sitä noista kuvista pysty sanomaan. Mutta asiana se on niin iso, että kehottaisin edelleen selvittämään sen ennen kaupantekoa.
Nimittäin jos alimpia seinähirsiä ja lattianiskoja joutuu sitten uusimaan niin sehän on aiwan helevetin iso työmaa. Ainakin maallikolle.

Jos se tulee sitten yllätyksenä jälkeenpäin niin itku siinä pääsee kun euroja ja evakkoaikaa lasketaan.
Kyllä tuon luokan homma pitää kauppahinnassa huomioida kun se asiantuntijan kanssa on jonkunmoisella varmuudella etukäteen selvitettävissä. Haalarit vaan päälle talon alle ryömimään. viini
Käyttäjän avatar
Juha_P
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1874
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2011 11:46
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja tintu päivämäärä Pe Huhti 20, 2012 17:54

Siis itse en muista nähneeni niistä kuvistakaan (joita ei enää nähtävillä kun linkin kohde poistettu) että alimmat hirret olisi lahot/ voisi olla lahot, mutta miten niitä kuvista näkisikään, kun siinähän on puuverhous päällä, eikö? Sen muistan sen sijaan, että piharakennus vaikutti matalalta (jos nyt oikein tulkitsin jonkun oviaukon olevan se saunarakennus). No näin meilläkin.

Ihan normaalia tuo että se piharakennus on vain enemmänkin bonusta, mutta kuitenkin sen verran sekundaarinen suhteessa kokonaisuuteen, että meilläkin se kuntokartoittajan ehdotuksesta (minulle) jätettiin tarkastamatta. Eli sitä ei ollut määritelty meillä, mutta juosten se olisi tehty kuitenkin ja kaikesta näki että siellä sun täällä on paikkaa jota voisi ruveta kunnostamaan. Kuitenkin vanhan piharakennuksenkin neliöt on ihan hyvää tilaa kaikelle säilytykselle ainakin meillä, ja sauna toimii moitteettomasti.

Samaa mieltä muiden kanssa, että jos rossi ja sokkeli on matala, ottakaa helmoista ja pohjasta selko ennen kauppaa. Ja kyllä nuo alimmat hirret usein vaan joka tapauksessa on aika-ajoin vaihdettavia (kondenssivesien mahd. liruminen ym. jollei mataluus syynä).

No jopas oli KariFS:n kaupassa pikkumainen myyjä, hohhoijaa :D :D Vaan mitähän sitä itsekin haluaisi ottaa mukaan normikauppaan kuuluvaa, jos joskus joutuisikin omasta lähtemään.. :roll: No ehkei kuitenkaan polttopuita..
tintu
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 486
Liittynyt: Pe Maalis 12, 2010 12:30
Paikkakunta: -

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja Nihan päivämäärä Pe Huhti 20, 2012 23:41

Iluvatar76 kirjoitti:Mitä olette mieltä siitä, että myyjä sanoo, että saunarakennus on jo niin vanha ettei siihen kannata alkaa mitään tarkastuksia
tekemään. Sillä ei ole hintaan merkittävää eikä esitteessä ole sitä sen enempää
käsitelty.


Sitä mieltä että itse kävisin sen saunan ovella toteamassa että jahas tällainenkin on ja ihan kiva bonus jos tästä jotain iloa joskus on.

Myyjänä alkaisin miettiä toiseenkin kertaan kannattaako tälle ostajalle edes myydä joka jotain 60-vuotiasta pihasaunan retaletta kuntotarkastaa. Rajansa se on vatuloinnillakin.
Nihan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 428
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 21:25
Paikkakunta: Pirkanmaa/Kanta-Häme

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja Iluvatar76 päivämäärä Ti Huhti 24, 2012 11:43

Myyjä ehdottaa Rak Systemsiä kuntotarkastamaan kohteen. Itselläni nousee jostain syystä karvat pystyyn kun kuulenkin tuon nimen.

Olisiko kenelläkään ehdottaa jotain toista kuntotarkastajaa, joka ymmärtäisi vanhojen talojen päälle ja olisi luotettava??
Iluvatar76
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Kesä 28, 2011 8:44
Paikkakunta: Vihti

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja Laurakaisa päivämäärä Ti Huhti 24, 2012 14:02

Kysy kunnan rakennusvalvonnasta tai teidän ELY-keskuksen arkkitehdiltä.
"Saavat tehdä tämän päivän talot juuri niin kuin haluavat, mutta minun talo on tehty kuusikymmentä vuotta sitten ja semmonen aika näkyy talossa ja ihmisessä. Kiitos mutta ei kiitos." - Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja
Laurakaisa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1241
Liittynyt: Ma Huhti 05, 2010 21:28
Paikkakunta: Mikkeli
Kotisivu: http://laurakaisatalo.blogspot.com

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja Hower päivämäärä Ti Huhti 24, 2012 14:52

tintu kirjoitti: No jopas oli KariFS:n kaupassa pikkumainen myyjä, hohhoijaa :D :D Vaan mitähän sitä itsekin haluaisi ottaa mukaan normikauppaan kuuluvaa, jos joskus joutuisikin omasta lähtemään.. :roll: No ehkei kuitenkaan polttopuita..


Mä vein edellisestä paritalon puolikkaasta kiveyksetkin pihasta :-D ,
puhumattakaan kasvisäleiköistä ja isosta osasta kasveja.

No, oli se pikkuisen eri juttu; kyseessä oli asumisoikeustalo, johon siis oli läyhäsesti tehty pihat; pelkkä nurtsi ja muutamia betonilaattoja. Me kun kuitenkiin innostuttiin pihahommista niin sinne laitettiin omin käsin ja omalla kustannuksella kaikenlaista. Oli noppakiviä ja nupukiveä, istutuksia, muurattu pihagrilli, leikkimökki jne.jne. Eli ne ei ikäänkuin kuuluneet siihen as.oy-asuntoon alunperinkään. Uudet asukkaat maksoivat meille pilkkahinnan leikkimökistä ja kun näytti siltä, ettei arvostusta taikka ainakaan maksuhalua ollut muille systeemeille niin nostelin ne kiveykset mukaamme...

Ei tämmönen touhu toki ole asiaankuuluvaa omakotikiinteistön suhteen, jos ei asiasta ihan erikseen sovita.
Käyttäjän avatar
Hower
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1866
Liittynyt: To Elo 25, 2005 13:00

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja sini päivämäärä Ti Elo 25, 2015 15:14

Vanhoja ketjuja joskus luen, hyvää oppia, kun eihän nuo asiat vanhaksi mene.

KariFS kirjoitti:meidän talosta edellinen omistaja vei roskiksen ja postilaatikon mennessään. Roskiksen ostin sitten uuden mutta postloodasta nostin periaatekysymyksen, ja myyjät toivat sitten uuden tilalle :lol:

Postilaatikon voi ymmärtää, jos se on itse tehty tai tuunailtu tai perintökalu tai jotain. Esim. minä aattelen, että isoäitin peltinen lommoinen loota ois tosi kiva olla olemassa, säilyttää siinä mitä vaan. Mummo oli itse maalannut laatikon omalla lempivärillään, muistan talosta kaikista parhaiten juuri tuon erikoisen värisen vanhanaikaisen mallisen postilaatikon. Talossa alkoi heti myynnin jälkeen kuulemma iso remontti, luultavasti meni postilaatikkokin jätelavalle. Vaan sellainen mikätahansa-krauta-laatikko on tietty asia erikseen.

Ja kieltämättä hupaisaa, jos ajattelee, mikä mahtaa olla roskiksen arvon osuus koko kauppahinnasta... Samaan kategoriaan menee, että vuokra-asunnosta pois muuttaessa otetaan mukaan viimeinen puolikas vessapaperirulla, kun ei sitä ole velvollisuutta jättää. On se vaan niin suhteellista, että mikä raha on olennaista.
sini
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Kesä 18, 2013 15:26
Paikkakunta: -

Re: Vuonna 33 rakennetun talon osto ajatuksissa

ViestiKirjoittaja KariFS päivämäärä Ti Syys 08, 2015 16:32

No se postilaatikko oli ihan peruskamaa, sellainen vihreä muovinen. Tilalle toivat kirkkaanpunaisen jonka sain itse asentaa. Parin vuoden päästä sen pyyhkäisi joko lumiaura tai postiljooni hajalle, ostin uuden ja sinne se jäi kun pois muutimme. Kuten itse laitetut terassi ja nupukivikäytävät ynnä muut. Niin ja ne edellisen asukkaan vasta ostamat amppelikoukut jäi kans :lol:

Joo, joku perinnepostilaatikko olisi kai ollut eri juttu, mutta jos sellaisenkin ottaa mukaan niin pitäisi silti hommata (ja asentaa) uusi tilalle. Vähän niinkuin perusvarusteita nämä ja roskikset, keittiökaapit sun muut.
Kari

"...and we'll raise up our glasses against evil forces,
singin': 'Whiskey for my men and beer for my horses!' "
KariFS
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1284
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2005 22:12
Paikkakunta: Hämeenkyrö

Edellinen

Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa