Paljonko varata remontteihin?

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Maalla kaupungissa päivämäärä La Heinä 11, 2015 10:50

Heippa!

Olen jo paljon lueskellutkin täältä mielenkiintoisia juttuja, mutta kysyn nyt omankin kysymykseni.

Ollaan asuttu vuokralla vanhassa puutalossa 1914 alunperin rakennetussa. Sen takia vuokralla, kun laskeskeltiin alunperin, ettei meillä ikinä olisi varaa omaksi ostaa tällä sijainnilla.. Nyt kuitenkin vuokraava perikunta kyseli, että josko haluttaisiin ostaa omaksi, niin kyllähän me haluttaisiin. Ja sitä myöten tietysti ollaan nyt koluttu näitä nurkkia eri silmin läpi, jos olisi ihan kokonaan omat nurkat :)

Hyvät puolet: Ollaan asuttu useampi vuosi jo, että mitään homeita/ terveydelle vaarallista täällä ei ole. Hirret on kuivat, samoin kellari, kivijalka ladottua luonnonkiveä, koko pohjan ala auki (kellari puoliksi, toiselle puolelle pääsee asuintiloista sisään, toiselle puolelle pitää kömpiä luukusta) ja korkea, itse mahdun seisomaan suorana, mies joutuu hieman kumartumaan. Ullakolla kaksi rakennettua huonetta (en tiedä mitä eristeitä niissä), tiilikatto, jonka alla pärekatto(!!). Tukihirret kaikki ok. Hormi ok. Ylimmäisenä eristeenä valtava läjä olkisilppua (kuivaa sekin). Alakerran lattia vinksin vonksin, mutta tuolta kellarin alta katsottuna oli ihan vaan ykköslautoja paikoittain lahonneita. Veikkaisin, että ovat olleet jo laitettaessa jotenkin "vammaisia", kun ei tosiaan mitään isoja yhtenäisiä lahokohtia ollut ollenkaan. Ikkunat on vanhat, mutta mielestäni ne on kunnostettavassa kunnossa, ei niihin uusia tarvi hankkia. Ei niistä talvisin erityisen kova huiku käy, kun on teipit kunnolla. Öljysäiliö on omassa kaukalossaan ja turvallisesti.

Mutta niitä remontteja, mitä itse ollaan mietitty, että tulee joko heti tai lähitulevaisuudessa
- Ulkomaalaus on kyllä ensi kesänä tehtävä. Varjon puolen maalit on ok, mutta auringon puolelta on hilseillyt
- Taloa ei ole salaojitettu, mutta onhan se tähänkin asti pysynyt kuivana.. Onko kiire?
- Sähköt on uusittava, pian. Melkein kaikki on yhden 10A:n sulakkeen takana. Kestää telkkarin, valot ja tietokoneen, mutta jos auton pistää piuhan päähän, niin pitää valita joku muu sammutettavaksi :D (Aikaisemmin siellä sulakekaapissa oli joku kuparipenniviritys, mistä ei itse tiedetty mitään ja sehän sitten paukahti oikein kunnolla pari kesää sitten ukkosella :shock: Eipä ihme, ettei ennen sitä ollu tarvinnu vaihtaa sulakkeita)
- Vesiputket? Hyvin niistä vettä tulee, toistaiseksi.. Pitääkö vaihdattaa ennen kuin hajoaa vai vasta sitten?
- Viemäriputkien uusimisesta en tiedä, koska on tehty, mutta ne on niitä harmaita putkia, näyttävät aika uusilta, kun kellarissa ne nähnyt.
- Öljypoltin vaihtoon, kun leviää.. Se on huollettu ja putsattu n. neljä vuotta sitten ja sillon se huoltajasetä sanoi, että kun seuraavan kerran stoppaa, niin kannattaa vaihtaa uudempaan ja tehokkaampaan.
- Patterit ja niiden putkistot? (Meillähän ei ole hirmuinen öljyn kulutus ollut näinkään, kun puitakin on, mutta villasukat jalassa me talvisin ollaan oltu.)
- Hormin putkitus? (Nuohooja on sanonut, että se hormi on ok, mutta alkaa olla rapautunut?)
- Yläkerran eristeiden vaihto
- Kylpyhuoneen remontti (Tällä hetkellä muovia, lattiat ja seinät, vesieristyksestä ei mitään tietoa.)
- Alakerrassa ainakin takka- ja olohuoneiden lattioiden oikaisu.

Sitten niitä, tehdään kun on aikaa juttuja:

Pintaremontit huoneisiin, ainakin vaihtaa tuoreemmat lattiamateriaalit.. Nyt on muovimatot, parhaissa paikoissa kolmekin kerrosta :D Mutta sen verran kulahtaneita, ettei vahakaan enää pelasta. Yläkerrassa sitten oma projektinsa, jota ei olla edes vielä ajateltu.. Itse haluaisin esim. niitä katon tukihirsiä näkyviin ja tehdä pikkuwc:n yläkertaankin.. Mutta nuo eivät nyt ole mitenkään pakollisia ja/ tai kiireellisyysjärjestyksessä ensimmäisiä juttuja eikä toteutustakaan ole sen ihmeemmin harkittu. Eristeiden vaihto varmaan kuitenkin pitää tehdä?

Onko vielä jotain muuta, mitä pitäisi ottaa huomioon? Tai asioita, joihin varautua?


Puhumattakaan siitä, että kauppaan kuuluisi myös isohko piharakennus, jossa sauna, pesuhuone, kesähuone ja toisessa päässä vielä toinen pieni asunto..

Eli vapaa-ajanongelmat tämän kaupan myötä kyllä häviäisivät pitkäksi aikaa/ lopullisesti, mutta onko tästä ylipäätään mahdollista selvitä järjissään.. Tosi innoissamme ollaan, mutta samalla kyllä hiukan ahdistaa..

Miltä kuulostaa? Kyllähän porukat ostaa ihan järkyttäviä mörskiä ja saa niistäkin asuinkuntoisia, tässähän ei käsittääkseni mitään mahdottomia juttuja nyt kuitenkaan ole? Ja sen takia tämä talo nyt houkuttaisi erityisesti, että tosiaan tiedetään ja tunnetaan tämän kommervenkkejä jo aika paljon. Ja siis onhan tämä niiiin ihana! Näitä kauppoja kai kuitenkin pitäisi pyrkiä myös järjelläkin ajattelemaan, vai?

Kaikki ajatukset ja kommentit on tervetulleita, kiitos! :)

Muoks: Vielä sitä, että ilmalämpöpumppua ollaan ajateltu kanssa lisälämmöksi talviaikaan. Mutta kylänmiehistä joku tiesi sanoa, että sillä vermeellä voi tehdä jotain haittaa rakenteille? Onko oikeasti noin?
Maalla kaupungissa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2015 10:23
Paikkakunta: Satakunta

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Zaffodi päivämäärä La Heinä 11, 2015 12:54

Vaikea kommentoida mutta jos olette itse tekemässä ison osan töistä joku 30-40.000,-€ auttaa alkuun... Tavarat vaan maksaa vaikka työn tekisi itse.
Turha niitä salaojia on miettiä jos ei ole ongelmia, niillä voi jopa saada ongelmia aikaiseksi.
Vesi- ja viemäriputket kannattaa vaihtaa heti alussa, siinä sitten sapettaa jos on tehnyt paljon remonttia ja tulee vesivahinko...
Zaffodi
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2289
Liittynyt: Pe Maalis 26, 2010 14:44
Paikkakunta: Turku

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Nihan päivämäärä La Heinä 11, 2015 14:11

Lähtökohta ostamiselle on tosi hyvä kun olette jo koeasuneet sen :-D

Salaojat kannattaa pistää listan hännille jos ei kerran kosteusongelmia ole. ILP on hyvä vekotin ja säästää öljykuluissa merkittävästi. Puheet sen haitallisuudesta rakenteille ovat huuhaata.

Vesijohtoja kannatta vähän tutkailla miltä näyttävät, huvin vuoksi niitä on turha vaihtaa. Viemärit lienevät tarpeeksi tuoreet jos ovat muovista. Öljypolttimia saa uudehkojakin nykyään puoli-ilmaiseksi kun ihmiset vaihtavat maalämpöön.

Kuvauksestasi päätellen melkeinpä sähköt olisi prioriteetissa korkeimmalla, ja ehkä sitten kylppäri. Ylipäänsä ei kannata korjata toimivaa, eikä ahnehtia remotteja. Miettikää mikä tähän mennessä on vaikuttanut elämäänne talossa negatiivisesti ja keskittykää niihin.

Aina kun johonkin huoneeseen tehdään pintaremppa on syytä miettiä myös rakenteelliset asiat ja panna ne samaan syssyyn kuntoon. Kun seinät ja lattiat kerran ovat auki, laitetaan tuulesuojalevy, ilmansulkupaperi, vaihdetaan kenties purut selluvillaan, vedetään sähköputket, kenties myös patteriputket, jne
Nihan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 428
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 21:25
Paikkakunta: Pirkanmaa/Kanta-Häme

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Maalla kaupungissa päivämäärä La Heinä 11, 2015 15:40

Kiitos jo tulleista vastauksista :)

Sillain mekin oltiin mietitty, että sähköt ainakin pitäisi saada vastaamaan nykypäivän kulutuksia. Tällä hetkellähän nuo ovat pintavetoina, niin helposti näkee, mikä minnekin menee. Meidän puolesta uudetkin saisivat olla samalla tapaa, ei niitä mihinkään seinän sisään tarvi koteloida piilottaa.

Lueskelin lisää näitä eri keskusteluita, niin vesiputketkaan ei kai vanhimmat mahdolliset ole..? Ohuet kupariputket ainakin siellä kellarissa näkyvissä, ei mitään valurautajuttuja, kuten keskusteluissa oli. Onkos noiden vesiputkien putkitus kuinka kallis operaatio, että jos sen tekis ihan vaan varalta? Kylppärissähän vesiputket on seinsän sisääns upotettuina, mutta se nyt muutenkin on revittävä kokokaan auki. Vissiinkin on niin, että nykyisin laitetaan pintavetona nekin. Kunnallistekniikkaanhan nämä kuuluu molemmat rakennukset.

Tuosta huone kerrallaan remontoinnista, juurikin niin olimme ajatelleet ja aloittaa tuolta eniten vinosta huoneesta. Mutta voiko esim. noita patteriasioita vetää tuolleen osissa? Eikö tarvi/ kannata pistää kaikkia kerralla? Samoin kuin ne sähköt kyllä meinattiin, että tottahan ne sitten koko kämppään laitetaan kerralla kuntoon. Tässä on hyvä juttu se, että me jo tiedetään varsin tarkasti ainakin pari paikkaa, jonne välttämättä tarvii pistorasian.. :wink: Mutta sitä vaan, että kai se pintaremontti sitten onnistuu, vaikka sähköt olisikin jo asennettu? Eihän niitä nyt mihinkään purkaa tarvi, jos lattia kaivetaan auki..
Maalla kaupungissa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2015 10:23
Paikkakunta: Satakunta

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Zaffodi päivämäärä La Heinä 11, 2015 21:47

Vanhoja vesijohtoja ei kannata putkittaa, samalla hinnalla vedätte kokonaan uudet.
Jos sähköt vedetään pintavetoina se vähän tuppaa kiusaamaan remontissa (tapetit, maalaus jne, aina on piuhat tiellä).
Ja tosiaan se ilppi on parhaimpia hankintoja mitä voi tehdä!
Zaffodi
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2289
Liittynyt: Pe Maalis 26, 2010 14:44
Paikkakunta: Turku

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Ves_ku päivämäärä La Heinä 11, 2015 22:26

Vanhat sähköt pintavetoina on mielestäni kauniit. Uuudistaessa vaan ongelmaksi muodostuu juurikin se, että kaikkee ei oikein voi vetää tänäpäivänä yhden sulakkeen perään. Se aiheuttaa sen, että pintavetoja tulee jo melko paljon ja se ei enään niin kaunista olekkaan. MMJ kannattaa unohtaa heti pintatöissä, se kun on hyvänkin asentajan jäljiltä kuin juosten kustu. Jos pintatyöhön lähtee niin minimalistinen sähkön tarve on suotavaa => padiä ei tarvii ladata joka nurkassa :lol:

Mitä vesijohtoihin tulee niin uudet vaan. Ei ole kummoinenkaan menoerä rmt:ssä vetää kokonaan uusiks.
Yleensäkkään mitään mikä toimii ei pidä lähteä korjaamaan. Jos salaojille ei oo tarvetta niin ei niitä ihan ekana kannata alkaa tekemäänkään, riippuu hyvin paljon rakenteista.

Ulkovuoren maalaus on halpaa touhua, mutta kokemuksien mukaan tekijän pinnan pituus on vähintään kuus metriä jos lateksilla kerran turatusta hyvän haluaa.

Jos kustannuksiin jotain kantaa ottaa niin varaa kaikki mitä löytyy ja 30 000 € päälle. No ei vaan, ite oon ollut siihen tyytyväinen, että tässä voi kuitenkin remonttien ohella asua ja kustannuksia ei tule vuokrakämpästä tms. jos vertaa uuden rakentamiseen. Ja mikä parasta kaikkee ei oo pakko tehdä heti vaan vasta huomenna.
Kun Savolainen puhuu siirtyy vastuu kuulijalle. Koskee tässä tapauksessa myös Hämäläistä.
Ves_ku
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 881
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:35
Paikkakunta: Valkeakoski

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Maalla kaupungissa päivämäärä Su Heinä 12, 2015 11:22

Koska mä nyt tykkään maalailla piruja seinille ja mieluummin varaudun pahimpaan, että voi sitten yllättyä iloisesti, niin...

Tämä kyseinen talohan on hyvin lähellä vilkkaasti liikennöityä tietä, jossa kulkee jonkun verran myös raskasta liikennettä. Eli tärisee ihan tuntuvasti välillä. Miten se vaikuttaa kivijalkaan ja tuohon keskimuuriin?

Tien puolen kivijalka on muurattu (ja ulkopuolelta rapattu), tästä en olisi niin huolissani:
http://i59.photobucket.com/albums/g295/ ... aklxsi.jpg
Samassa kuvassa muuten näkyy tuota kellarin "umpinaista" ja matalinta päätä, tod.näk. pitäisi tehdä jonkunlainen aukko tuonnekin, täällä on nuo huonoimmassa kunnossa olevat puut. Esim. http://i59.photobucket.com/albums/g295/ ... sivhqd.jpg , samoin kuin yläpuolella on ne vinoimmat alakerran lattiat.. Tässä myös näkyy, että kellari on aika matala tältä kohdalta, mutta tuo maa-aines (ja kuivat oljet) on ihan hiekkaa.. En nyt näin maallikkona näe mitään eroa sille, onko siellä hiekkaa vai sepeliä.. Kun mitään multaahan siellä ei ole.

Mutta toisessa päässä, missä se ryömimisluukku on, näyttää tältä. Mun mielestä näyttää hyvältä, sammaletkin tallella :-)
http://i59.photobucket.com/albums/g295/ ... iaimyo.jpg

Mutta se varsinainen kysymys liittyy tähän meidän keskimuuriin, mikä on ladottu ja näyttäisi ainakin olevan ihan vaan omalla painollaan pystyssä:
http://i59.photobucket.com/albums/g295/ ... bwyos8.jpg

Mitään sementtiähän tuohon ei pidä laittaa, mutta pitäisikö siihen tehdä joku metallinen(?) tukiverkkorakenne ympärille tms.? Milläs sen tuonne paaluttaisi? Vai pysyykö se tuossa itekseen seuraavatkin sata vuotta? Tuo liikennehän tuossa pistää jännittämään, toisaalta varmaan tällä nykyiselläkin tärinällä jo junttaantunut paikoilleen? Teenkö kärpäsestä härkästä vai onko tuossa oikeasti mahdollinen ongelmakohta?
Maalla kaupungissa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2015 10:23
Paikkakunta: Satakunta

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Nihan päivämäärä Su Heinä 12, 2015 12:39

Onko sen liikenteen määrä ja raskaus hiljakkoin lisääntynyt?

Jos vanha talo on rakenteiltaan kestänyt vallitsevia olosuhteita vuosikymmeniä, ei yleensä tarvitse huolestua kuin olosuhteiden merkittävästi muuttuessa...

Kuvissa näyttää olevan kuivan ja terveen näköinen alapohja.
Nihan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 428
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 21:25
Paikkakunta: Pirkanmaa/Kanta-Häme

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Maalla kaupungissa päivämäärä Ma Heinä 13, 2015 9:30

Liikennemäärät on tasaisesti kasvaneet kokoajan. Suurimmat tärinät varmaan oli pari - muutama vuosi sitten, kun tehtiin pyörätien mutkaa talon kulmalle ja silloin kyllä ikkunaruudutkin helisi porukan tärisyttäessä tienpohjaa. Ja koska yhä edelleen ja siitä huolimatta on torppa pystyssä, niin eiköhän se sitten kestä :-)

Olen nyt kahlannut vielä lisää vanhoja keskusteluja yms. ja saanut taas vielä lisää ideoita ja "ideoita". Btw. juttujen perusteella olen nyt aivan ihastunut tuohon Speed heateriin!! Onko se niin hyvä, nopea, kätevä ja turvallinen kuin mitä mainosvideot antaa ymmärtää? Aamukahvia hörppiessäni kyllä mietin, että onko se kuinka välttämätöntä saada jokapaikasta kaikki vanhat maalit pois.. Ite kun olen oppinut vaan sillä tapaa, että irtonaiset pois ja karhennetaan kiinni olevat ja sit vaan uutta päälle. Tietty näytti tulevan tosi siistiä jälkeä tuolleen kaiken poistamalla, mutta siitä jää sitten pois se monien maalikerrosten luoma fiilis. Esim. meillä on kuistille ikkunalliset pariovet ja kun koirat on antanu niille osumaa, niin siellä näkyy joku 5-6 maalikerrosta kaikkineen, semmonen paksu kerros, mistä on lohjennu pala sieltä, toinen täältä ja ne kerrokset näkyy niissä kohdissa.. Sitäkin mietin, että jos ne kaikki kerrokset kaapii pois, niin nehän ovet pienenee puoleen :shock:

Mutta se varsinainen kysymys liittyy tuohon ilmatiiviyteen. Kaikissa remppajutuissa nyt kovin painotetaan, että pitää olla vedoton ja tiivis rakenne. Meillähän tämä mökki on talvisin ja syksyisin semmoinen savupirtti, ennen kuin alkaa hormi taas vetämään kunnolla. Niin niitä savujälkiä sitten näkyy tuolla seinissä ja oikeen kunnolla niistä kohdista, mistä se on päässyt läpi (katsoinkin, että jotain värisavuja käytettäisiin näiden vuotokohtien määrittämiseen.. no meillä on määritetty jo).

Eli, kun ei me täällä nyt mitään ennen talvea varmaankaan tehdä, jos/kun päädyttäisiin tämä ostamaan (toivottavasti päästään hinnasta sopuun!!), niin pitäisikö niihin savupaikkoihin sitten talven varalle tunkea jotain (pellava)eristesoiroa? Ihan vaan väliaikaisesti ennen kuin päästään tositoimiin. Vähän kyllä arveluttaa, kun isävainaa on useamman talon rakentanut ja noista väliaikaisista toimivista ratkaisuista herkästi tulee niitä lopullisia.. :-D
Maalla kaupungissa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2015 10:23
Paikkakunta: Satakunta

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja jenblo päivämäärä Ti Heinä 14, 2015 23:20

Remonttiin en muuten osaa ottaa kantaa, mutta mittavalta rempalta tuo kuulostaa. Rahaa kuluu yllättävän paljon vaikka itse suurimman osan remonteista tekisikin. Voin antaa hintaesimerkkejä remontista meidän rintsikkaan; Vaihdoimme kaikki ikkunat+ulko-ovi 20500e, salaojitus ja sadevesiviemäröinti 9000e, kellarin eristyslevyt+muut tarvikkeet n. 3000-3500, koneellinen ilmanvaihtokone+ammattilaisen suunnitelma (itse tehtynä)4000-4500e, talon maalaus n. 1000e, kattoremontti 8500e (konesaumattu peltikatto). Ja edelliset asukkaat olivat vaihtaneet uudet sähkö, vesi ja viemäriputket, vaihtaneet öljylämmityksen vesikiertoiseen lattialämmitykseen, lisäeristänyt talon ulkopuolelta ja vaihtaneet uuden ulkoverhoilun. Paljonkohan siihen kaikkeen kulunut rahaa ja sen lisäksi vielä olivat tehneet mittavan pintaremontin sisällä; keittiö, kylppäri, sauna, rappukäytävä, huoneet, pikku wc yläkertaan ym. Kannattaa talon hinnassa huomioda, että jää rahaa riittävästi remonttiin. Meillä mennyt jo yli 40 000e ja vielä olis pieniä tarpeita..
jenblo
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: La Helmi 28, 2015 10:21
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja sini päivämäärä Ke Heinä 15, 2015 12:40

Pienestä sähkölaitteiden määrästä tuli mieleen, että ilmeisesti ei ole sähköllä toimivaa käyttöveden lämmitystä? Jos meinaa säästää öljyä ILPillä, niin eikös se tarkoita tuon lämminvesivaraajan hankkimista samalla kertaa? Sähkötöiden lisäksi vähän putkitöitä ja sopivan tilan miettiminen varaajalle?

Kuulostaa tosi ihanalle projektille :)
sini
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Kesä 18, 2013 15:26
Paikkakunta: -

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Maalla kaupungissa päivämäärä Ke Heinä 15, 2015 21:56

Meillä alustavana ajatuksena on ollut, että jos saisi 50 k€ puhuttua ylimääräistä (tässähän ketjussa ei ole vielä lainkaan käsitelty tuota tontin toista rakennusta, siihen varmasti saa loput kulumaan, jos liiaksi alkaa rahat taskussa polttelemaan).. Ei olla vieläkään käyty pankissa, kun oma pankki-ihminen on just lomilla, yllättäen. Se varmasti osaa selittää asunto-remppalainan sillain päin, että saisi mahdollisimman ison osa sitä remppalainaa tuupattua asuntolainanimikkeen alle. Vai millain porukat yleensä tämän rahoituspuolen on hoitanut? Vai onko otettu lainalupaus ja sitä mukaa nostettu korvamerkittyä rahaa, kun rempat etenee? Se kuulostaisi omasta mielestä kyllä fiksulta sekin.. (Muuten huomaakin olevansa purjehtimassa Karibialla ilman paluulippua ja kaikki remppahommat on levällään...)

Tuosta ilmalämpöpumppu vs. öljy ja käyttövesi.. En nyt ihan ymmärtänyt mitä Sini tarkoitti? Vai siis että ottaisi ilma-vesilämpöpumpun ja hylkäisi öljyn kokonaan? Itse olin ajatellut sen säästön tulevan nimenomaan talviaikana ihan sen ilmahässäkän kautta. Öljynkulutus näin kesäaikaan on ihan minimaalista, vaikka käyttövesi sillä lämpiääkin. Talvella sitten pöhisee senkin edestä :) Oletan, asioista selvää ottamatta, että nuo ilmahärvelit on huomattavasti edullisempia kuin kokonaiset ilma-vesisysteemit?
Maalla kaupungissa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2015 10:23
Paikkakunta: Satakunta

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja jenblo päivämäärä To Heinä 16, 2015 23:54

Kannattaa nostaa lainaa sitä mukaa kun tarvitsee korkojen takia. Jos nostat koko lainasumman heti niin alat maksamaan myös korkoja heti koko summasta.
jenblo
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: La Helmi 28, 2015 10:21
Paikkakunta: Pietarsaari

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja lauri.l päivämäärä Pe Heinä 17, 2015 7:48

kuulosta mitenkään mahdottomalle, omalla työllä säästätte paljon. Itse vaihtaisin ne vesiputket, tekisin kylppärin uusiksi ja vetäisin sähköt ekana. Mulla tuli ihan perus MMJ:t esim. Olohuonetta uusiessa ja eivät ne nyt niin hirveältä pinnassa näytä. Hullu ei huomaa ja viisas ei virka :-D ..

Varaisin remppoihin aluksi 20000€, itsellä on ehkä mennyt parin ensimmäisen vuoden aikana 10000€ remontteihin kuten : olohuoneen purkaminen rungolle ja uudet eristeet ja pinnat (myös lattia), ilp asennettu, yläkerran lattioiden tarkastus ja uudet lankkulattiat, talon ulkomaalaus (hirveä työ, lateksit kaikki pois) , ikkunoiden kunnostus, pihasaunan rakentaminen, talousrakennuksen purku, keittiön kaapistot ja uusi hella, tapettia joka huoneeseen, kellariin kaivo josta uppopumppu hoitaa vedet pois, runkoviemärin uusimista, sähkötöitä vaikka kuinka yms...

Aina ihmetyttää kun ihmiset sanoo että pitää varata 50000€ heti alkuun että selviää. Tietenkin lähtötilanteita on erilaisia, mutta en tiedä mihin tuollaisia rahamääriä saa hetkessä menemään.

Itse remppalainaa harkittaessa tuli vastaan vain se että onko vakuutta tarpeeksi. Kun ainakaan omasta pankista ei vakuudetonta luottoa saa ollenkaan (on lisäksi kallista). Riippuu tilanteestanne mutta itsellä ei ollut omaisuutta tarpeeksi eikä kymmeniä tuhansia pankkitilillä vakuudeksi, ensiasunnosta kun on kyse.
lauri.l
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ke Touko 08, 2013 0:02
Paikkakunta: oulu

Re: Paljonko varata remontteihin?

ViestiKirjoittaja Maalla kaupungissa päivämäärä Pe Heinä 17, 2015 11:59

No juurikin tuo, että millain sitten saa pelkkää remppalainaa.. Meillähän on tilanne se, että tämä olisi tuon toisen ensiasunto, niin siinäkin mielessä olisi fiksuinta(?), jos saisi siihen pääälle jonkun köntän. Sehän olis ihan huippua, jos kympillä pääsis noin hyvään alkuun!! Omani ensiasuntoedun olen käyttänyt jo yli kymmenen vuotta sitten, taitaa tulla 115v täyteen sillä asunnolla tänä vuonna :) Sitä ilmeisesti voisi kuitenkin käyttää vakuutena, kun on jo niin paljon maksettu pois. Nämähän tietysti selviää sitten siellä pankissa tarkemmin, kannattaa silti aina kysellä muiltakin, että millain on ollut tapana hoitaa näitä asioita :)

Olipas rohkaiseva tuo budjetti tuossa yläpuolella! Ja varsinkin, jos salaojituksellakaan ei ole tämän kanssa kiire.. Tietysti, jos tuo toinen suoraan maan päälle rakennettu päätetään säilyttää, niin se olisi varmasti salaojitettavakin. Siinä ei sentään tarvi metritolkulla kaivaakaan.. Kivasti menis ens kesän liian aurinkoiset lapion varressa, jos sopivina hoitelisi maalaushommia ja sadepäivinä riehuisi sisällä.. (Sen takia se innostuinkin siitä Speed heaterista, että jos sen kanssa touhutessa saisi aina sään salliessa tehtyä oikeen kerralla valmiiksi yhden osion..?)

muoks. Siis se talo on 115v, ei mun laina :D
Maalla kaupungissa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2015 10:23
Paikkakunta: Satakunta

Seuraava

Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa