Huolestuttavaa vai ei? Kuntotarkastus apua

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Huolestuttavaa vai ei? Kuntotarkastus apua

ViestiKirjoittaja tähti88 päivämäärä Ma Elo 03, 2015 21:29

• Ryömintätilaan on kulkuluukku sokkelissa. Alapohjassa luoteispuolella ryömintäti- lan luukusta vasemmalla puolella alapohjan aluslaudoituksissa ei ole nähtävissä
merkittävästi lahoa tai muita vaurioita. Luoteissivulla alapohja laudoituksessa on havaittavissa tummumaa ja lahoa, joka todennäköisesti on johtunut puutteellisesta tuulettumisesta. Laajennusosan puolella missä alapohjaa on ed. omistajien toimesta korjattu on nähtävissä että alkuperäisen laudoituksen alapuolelle on asennettu uutta laudoitusta, jotka ovatkin hyvässä kunnossa. Uusittujen laudoitusten alla on tosin nähtävissä että alkuperäistä lahonnutta laudoitusta ei ole poistettu.

• Alapohjassa on talon keksiosalla kantava palkki/hirsi ja sen päällä sekundääri kannakkeet. Näissä nähtävissä hyönteisen tekemiä reikiä ja palkkeja piikillä kokeilta- essa on havaittavissa että ne ovat sisältä pehmeät. (todennäköisesti hyönteisen aiheuttama vaurio). Kantavien rakenteiden kantokyky on todennäköisesti heikentynyt.

• Maa-aines ryömintätilassa on hiekan ja saven sekaista sekalaista maa-ainesta.
TOIMENPIDESUOSITUKSET

• Vaurioituneet kantavat puurakenteet tulee korjata tai uusia. Heikkokuntoiset ja lahot aluslaudat tulee alapohjassa poistaa ja uusia. Lahoutuessaan puu tuottaa
ympäröivään ilmaan epäpuhtauksia, jotka voivat rakennuksessa vallitsevien paine- erojen vaikutuksesta kulkeutua sisäilmaan. Rakenteita korjatessa tulee alapohjan
vaurioiden laajuus ja vakavuus selvittää rakenteita avaamalla ja rakenteet korjata sen mukaan. Korjauksen yhteydessä tulee ulkoseinien alaosien ja alapohjan eristeiden kunto selvittää ja tarvittaessa korjata/uusia.

• Talon vierustalla on maa-aineksena yhdellä sivustalla karkeaa soraa ja laajennus- osalla luonnonkivistä tehty kiveys. Kahdella sivustalla nurmikko on kiinni sokkelis- sa. Kasvit ja nurmikko ylläpitää maankosteutta ja aiheuttaa perusmuuriin kosteus- rasitusta.

HAVAINNOT

• Rakennuksen maanpäälisen osan ulkoseinät ovat puurakenteisia ja todennäköisesti purueristeisiä alkuperäisiltä osiltaan. Sisäpuolella nähtävissä että seiniä on toden- näköisesti sisäpuolelta lisäeristetty. Tarkasta rakenteesta ei pintoja rikkomattomin menetelmin saatu tietoa.
4.5 Vesikatto ja yläpohja

HAVAINNOT

• Katon läpivienteinä harjalla sijaitseva piippu ja huopakatteen pintaan kumitiivisteellä asennettu viemärin tuuletusputki.
• Piippu on pellitetty ylös saakka ja sen päällä on sadehattu. Piipun laki valu on hyvässä kunnossa. Pellitys on vanha ja sen nurkkasaumat ovat alaosasta auenneet. Auenneesta saumasta näkyvissä että huopakate on nostettu asianmukaisesti piipun kylkeä vasten. Auennut sauma ei todennäköisesti aiheuta vuotoa ja on lähinnä kosmeettinen seikka. Suositellaan kuitenkin sauma kiinnittämään paikalleen.

Osassa kattovasoista vähäisiä kuivuneita kosteusjälkiä. Eivät nykyisellään ai- heuta välttämätöntä korjaustarvetta. Katon vinoille osille on reilun kokoinen
tähti88
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2015 16:37
Paikkakunta: Lahti

Re: Huolestuttavaa vai ei? Kuntotarkastus apua

ViestiKirjoittaja tähti88 päivämäärä Ma Elo 03, 2015 21:51

Yritin laittaa kuvaa.. Yritin monta kertaa lähettää - aina liian iso kuva.. Kun oli sopivan kokoinen olin jo maksimi määrän liitetiedostoja lisänny??? vaikka yhtää liitettä en oikeasti saanut laitettua.. No kuvia ei tuu :shock:
tähti88
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2015 16:37
Paikkakunta: Lahti

Re: Huolestuttavaa vai ei? Kuntotarkastus apua

ViestiKirjoittaja Vaaleanpunainen talo päivämäärä Ti Elo 04, 2015 12:13

Mitäpä tuossa, perussettiä vanhan talon ostajalle. Lattia todennäköisesti kannattaa avata ja selvittää kantavien lattiarakenteiden uusimistarve. Tarjous talosta sen mukaisesti.
Vaaleanpunainen talo
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: Ke Heinä 16, 2014 19:57
Paikkakunta: Uusimaa


Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa