RMT harkinnassa, remontti-asioita

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

RMT harkinnassa, remontti-asioita

ViestiKirjoittaja hautami päivämäärä To Loka 15, 2015 9:28

Terve,

Olemme harkinneet linkin taloa, jossa remonttia jo melko hyvin aloitettu mutta vaatii myös vielä paljon työtä.
http://www.huoneistokeskus.fi/kohde/7146357
Ensimmäinen okt siis mahdollisesti tulossa joten remonttiin liittyviä asioita hieman tiedustelisin.

Nopeasti taloa kun käytiin katsomassa, ainakin seuraavat asiat ovat työ- ja kysymyslistalla mutta onko oma hinta-arvio pahasti väärällä suunnalla ja mitä kannattaa ottaa huomioon?
1. Katon uusiminen (Tällä hetkellä aluskate puuttuu, ullakko muutettu asuintilaksi) kustannus n. 10 000€?
2. Julkisivulautojen uusiminen + tuulensuojalevyt, kustannus toiset 10 000€?
3. Yläkerta kun on muutettu huoneiksi, tarvitsee varmaan tarkastusmitata asuinneliöt? Pitääkö tähän hakea jälkikäteen lupia kun muutettu asuinkäyttöön?
4. Putket ja viemäröinti on uusittu mutta tehty itse, riskit? Ainakin vakuutusyhtiö vahinkotilanteessa pesee kädet korvauksista jos selviää että väärin tehty?
5. Salaojat/patolevyt ymmärtääkseni puuttuu eikä ollut tarkkaa selvyyttä onko hiekkapohja, ainakin kellarissa raikas tuoksu ja seinä ehjät/kuivat.

Herääkö kohteesta jotain mitä pitäisi vielä ottaa huomioon?
Sisähommia toki myös löytyy mutta niiden suhteen ei suurempia hankaluuksia ole.
hautami
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Loka 07, 2015 9:53
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: RMT harkinnassa, remontti-asioita

ViestiKirjoittaja Ruskolainen päivämäärä To Loka 15, 2015 18:40

1.Onko katto uusimisen tarpeessa? Jos ei niin aluskatteen puuttumisen takia ei kannata repiä auki, ei uusiinkaan konesaumakattoihin (ei koske näitä jäljitelmäkonesaumoja) aluskatetta ole pakko laittaa. Tuuletusrako?
2. Tuolla pitäisi selvitä.
3. Ei ole pakko, tietenkin jos haluaa päivittää tiedot rahalla kunnalle niin sitten, myös vakuutuksiin tulee uusi isompi neliömäärä jne. Nykyvaatimukset vaativat huonekorkeudeksi vähintään 240cm. Onko luvat jo aikanaan haettu? Jos tilat on otettu asuinkäyttöön ennen 1959 niin silloin lupia ei ole edes ollut olemassa eikä uutta lupaa tarvitse hakea(ei 100% varma tieto, mutta näin olen kuullut suht luotettavasta lähteestä)
5. Salaojat ovat puuttuneet varmaan rakentamisesta lähtien. Jos ei ongelmia niin katselee ja tekee korjaukset jos tarvetta.

Itse kiinnittäisin huomion lisäeristyksen toteutukseen, koska väärin tehtynä se aiheuttaa kaikkein eniten purkutöitä jos ongelmia on.
Ruskolainen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 156
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2015 9:49
Paikkakunta: Turku

Re: RMT harkinnassa, remontti-asioita

ViestiKirjoittaja hautami päivämäärä Pe Loka 16, 2015 7:48

Kiitos vastauksesta.

1.Kyllä katto alkaa olla uusimisen tarpeessa, nyt kun ullakko on remontoitu ja eristetty sekä otettu käyttöön niin katon rajaan on porattu päätyihin tuuletusreikiä.
Aluskatteen puuttuminen vain mietityttää, jos tuuletus ei ole riittävä, pääseekö syntymään kondensiovettä sisälle?

3. Ei ole lupia haettu, virallinen neliömäärähän on huomattavasti pienempi mitä oikeasti tällä hetkellä on. Eipä tullut mieleen selvittää tuota huonekorkeutta kun katsomassa käytiin, pitää hieman tiedustella lisää.

Yksi asia jäi vielä puuttumaan aiemmasta listasta. Tässäkin on kellari jossa sijaitsee kodinhoitohuone, suihku ja sauna. Näiden lisäksi entisen autotallin ovi on otettu pois, ja tilalle laitettu normaali ulko-ovi, näin ollen on paljon tilaa josta voisi oleskelutilan tehdä.
Tätä kellaria on jo eristetty sisäpuolelta lämpimäksi tilaksi, lattia ihan betonia. Jos tästä kellarista kuvittelee tekevänsä oleskelutilan mikä on paras vaihtoehto betonilattialle?
Jonkinlainen pinnoitus, laatta?
hautami
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Loka 07, 2015 9:53
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: RMT harkinnassa, remontti-asioita

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä Pe Loka 16, 2015 14:17

hautami kirjoitti:Aluskatteen puuttuminen vain mietityttää, jos tuuletus ei ole riittävä, pääseekö syntymään kondensiovettä sisälle?


Pääsee, ja luultavasti kuivaa pois samantien tai kun ilman kuivuu. Tee tutkimusmatka kattorakenteisiin ja etsi merkkejä kondenssivahingoista. Jos siellä on purua, niin se selviää kovastakin hetkittäisestä kosteudesta. Villa/ekovilla ei niinkään.

Pelkästään uusimisen riemusta ei pellitystä kannata uusia. Hyvältähän se näyttää kaukaa. Luulen että tuon budjetin voi joutua tuplaamaan jos hommaan ryhtyy...

hautami kirjoitti:Tätä kellaria on jo eristetty sisäpuolelta lämpimäksi tilaksi, lattia ihan betonia. Jos tästä kellarista kuvittelee tekevänsä oleskelutilan mikä on paras vaihtoehto betonilattialle?
Jonkinlainen pinnoitus, laatta?


Jos laatta on kuiva - ympäri vuoden - niin rajoituksia ei kauheasti ole. Kts alla mittaus.

Jos kostea, edes osan vuodesta niin hengittävä matto tai system platon lattia toimii kyllä.

hautami kirjoitti:2. Julkisivulautojen uusiminen + tuulensuojalevyt, kustannus toiset 10 000€?.


Tuolla syntyy, itse tekemällä vähemmän. Mutta kannattaa harkita oikeata lisäeristämistä samalla. Tai miettiä tarvitseeko tuota uusia ollenkaan. Ei tuo niin huonolta näyttänyt. Ehkä huoltomaalaus riittää.

hautami kirjoitti:3. Yläkerta kun on muutettu huoneiksi, tarvitsee varmaan tarkastusmitata asuinneliöt? Pitääkö tähän hakea jälkikäteen lupia kun muutettu asuinkäyttöön?.


Kyllä, jos lupia ei ole haettu. Laita myyjä hoitamaan luvat kuntoon jos et ole satavarma että menee muutoksitta läpi tuollaisenaan. Ei näyttänyt siltä.

Toinen vaihtoehto on että hyväksyt nuo muutokset tehtynä ilman lupia ja joudut tulevaisuudessa keskustelemaan sitten seuraavan ostajan kanssa samat jutut...tai jostain syystä viranomainen vaatii rakenteiden palauttamista tms tms

hautami kirjoitti:4. Putket ja viemäröinti on uusittu mutta tehty itse, riskit? Ainakin vakuutusyhtiö vahinkotilanteessa pesee kädet korvauksista jos selviää että väärin tehty?.


Jos ei ole oikeita osia tai väärin asennettu, niin näin käy. Riski on.

hautami kirjoitti:5. Salaojat/patolevyt ymmärtääkseni puuttuu eikä ollut tarkkaa selvyyttä onko hiekkapohja, ainakin kellarissa raikas tuoksu ja seinä ehjät/kuivat.


Kellarin laatan kosteutta et pysty katselemalla arvioimaan, vaan se kannattaa mitata kunnolla upotettavilla antureilla. Kosteustilanne vaihtelee ympäri vuoden. Pintakosteusmittari ei sitten riitä. Ei ole iso juttu. Ja kannattaa tehdä ennenkuin pinnoitat.

Hiekkakin nostaa kapillaariseti vettä ihan riittävästi että asiasta kannatta ottaa selvää.
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: RMT harkinnassa, remontti-asioita

ViestiKirjoittaja RTMPekka päivämäärä Pe Loka 16, 2015 16:21

Jos vaan onnistuu niin yritä selvittää myös syy miksi omistaja myy. Jätetty oudosti kesken. Rahat loppu, ero, työpaikka lähtenyt alta tms. Jos joku vaan rempannut myyntiä varten kiireessä (viimeistely vie yllättävän paljon aikaa) niin tarkkana kannattaa olla.
RTMPekka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 902
Liittynyt: To Huhti 28, 2011 10:34
Paikkakunta: Kouvola

Re: RMT harkinnassa, remontti-asioita

ViestiKirjoittaja hautami päivämäärä La Loka 17, 2015 12:13

Tiedän kyllä miksi taloa myydään, mutta en lähde tässä sitä puimaan sen enempää.
Remontit on kyllä tehty ns. itselle, ei myyntiä varten ja sen kyllä huomasi viimeistelyssäkin.

Pitää vielä tehdä laskutoimituksia kuinka paljon kaikkeen yhteensä menisi. Kuvista päätellen ei näy julkisivun ja katon kunto kunnolla.

Toki julkisivu on osiltaan ok, että pelkkä maalaus riittäisi mutta osiltaan kyllä laudoitus vaihtokunnossa. Kerralla sitten vaihtaa kokonaan uusiin.

Tähän taloon ei ole tehty kuntotutkimusta, ja kyllä tarkoitus se on myyjän kanssa ottaa, vaikkakin siellä on jo asioita jotka etukäteen tietää.
hautami
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Loka 07, 2015 9:53
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: RMT harkinnassa, remontti-asioita

ViestiKirjoittaja Boomer päivämäärä Ma Loka 19, 2015 11:01

Viides kuva (kodinhoitohuone) pöydän alla nurkassa seinien alaosat?

Yläkerran vinokattojen eristys ja vesikaton sekä eristeiden tuuletusväli?

Kellaritilojen sisäpuoliset eristeet?

Nuo selvittäisin ensimmäiseksi.
Boomer
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 30
Liittynyt: Su Loka 13, 2013 17:55
Paikkakunta: Pyhtää


Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa