Kellariremontoitu talo

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja Talollinen? päivämäärä Ma Helmi 13, 2017 20:23

Noniin, täällä taas. Tällä kertaa kiikarissa aika erilainen kohde eli 50-luvun reilumminkin remontoitu perus kuutio. Taloa on varsinkin viimeisen kymmenen vuoden aikana remontoitu aika paljonkin eikä pelkästään positiiviseen suuntaan. Keskikerrokseen on vaihdettu kaikki sähköt ja putket, pinnat ja keittiö remontoitu nykyaikaisiksi, seinissä gyprocit yms. Keskikerroksen vessa remontoitu 90-luvulla ja samoihin aikoihin vaihdettu ikkunat keski- ja yläkertaan. Ylekerta melko alkuperäisessä kunnossa, samoin sähköt. Katto hyvässä kunnossa, sen pääsi hyvin tarkastamaan ja ilman kierrolle hyvin tilaa eli ei siellä kummempaa huolta. Nämä kerrokset ovat siis pintoja ja ikkunoita lukuunottamatta varsin mieluiset ja heti asuttavassa ja pikkuhiljaa laitettavassa kunnossa.

Mutta se mikä mietityttää ja pistää kapuloita rattaisiin on kellari. Kellari on remontoitu kauttaaltaan 10 vuotta sitten. Ulkopuolelle on kaivettu salaojat ja asennettu patolevyt. Sisältä lattia on kaivettu auki ja vanhan soran päälle lyöty finnfoamit ja siihen uusi valu. Askarteluhuoneen, kylppärin ja saunan alalle asennettu vesikiertoinen lattialämmitys. Sokkelit on eristetty sisäpuolelta ilmeisesti myös finnfoamilla ja siihen sitten rakennettu uudet pinnat päälle. Ei ihan niin kuin olisin itse tehnyt, mutta onko talo nyt tuhoon tuomittu? Mitähän vaurioita on odotettavissa tai mitä kannattaisi tehdä tilanteen pelastamiseksi, jos tuon haksahtaa ostamaan? Sisäkautta kaikki uusiksi? Ulkokautta lämmöneristeet? Jotain muuta vai anataa olla ja toivoa parasta?

Talossa houkuttaa tosi hyvä sijainti, kiva tontti ja siisti asumiskelpoisuus, joka mahdollistaisi muuttamisen heti ja talon laittelemisen pikkuhiljaa oman maun ja ajan tyylisemmäksi. Hintakin on tehtyihin remontteihin ja sijaintiin nähden kohtuullinen. Tuntuu, ettei niitä alkuperäiskuntoisia hyvin pidettyjä taloja enää tällä alueella juurikaan ole jäljellä, joten kompromisseja täytyy tehdä, mutta onko tämä se kohde jossa niitä kannattaa tehdä vai jatketaanko epätoivoista etsintää?
Talollinen?
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Tammi 04, 2017 16:38
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja Hekuli päivämäärä Ma Helmi 13, 2017 23:08

Ottamatta sen enempää kantaa tehtyjen remonttien oikeellisuuteen tai mahdollisiin tuleviin vaurioihin, mun mielestä jos on taloa ostamassa ja edes jotenkin kalvaa mieltä että tää ei oo se oikee vaihtoehto niin itse ainaki unohtaisin ja siirtyisin seuraavaan. Talon osto on niin iso asia että tuskin ainakaa itelle tulee kovin montaa eteen niin ostaa sit kerralla sen mikä oikeesti miellyttää. Eiköhän niitä suht alkuperäiskuntosiakin vielä jokunen oo jäljellä...
Hekuli
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 164
Liittynyt: Ma Loka 28, 2013 8:28
Paikkakunta: Satakunta

Re: Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä Ti Helmi 14, 2017 12:24

...toisaalta..

Ainoa asia mitä ei pysty muuttamaan on se sijainti....

Tuollainen finnfoami ratkaisu voi toimia ihan hyvin kunhan vedenpaine alta ei puske läpi. Tarkkailua ja korjaat kun tarvetta ilmenee.
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3476
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja kakkaroolari päivämäärä Ti Helmi 14, 2017 20:17

No minä kanssa ajattelin että ei toi nyt välttis paha ole. No onhan ulkopuolinen eristys ikäänkuin oikeaoppisempi, mutta.. täällähän usein (itsekin) vaahdotaan että kapillaarivesi ja höyry valtaa talon jos sitä tiivistää. Onhan siihen kai pieni riskinsä aina, mutta varmaankaan näin ei käy, useamman asian täytyy olla yhtäaikaa pielessä. Salaoja ja patolevy on ihan jees. Finnfoami toimii höyrynsulkuna ja on oikealla puolla rakennetta siinä mielessä - eikä vety tahi homehdu ellei nyt ole puukalikoin koolattu sinne. Ja se klitsu sentään ON lämpöeristetty.

edit. Onhan sieltä kellarista vaihdettu viemärit samassa rytäkässä? Tää on sit jo läpällä: Jos sisäpuolla on esim. 50 mm finnfoamia niin pistä ulkopuolle 100 mm EPS:ää (maanpäällinen osa). Sillon suurin osa lämmöneristeestä on ulkopuolella ja rakenne lämpimämpi ja kuivempi. Saat passiivitalon tosta viä.
kakkaroolari
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 469
Liittynyt: Ti Heinä 20, 2010 10:39
Paikkakunta: Kangasala

Re: Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä Ke Helmi 15, 2017 11:16

Mä aina yllytän tähän... :mrgreen:

Tee taloon keskeisesti kaivo kellarin lattiatason alapuolelle. Vedenpaine poistuu lattian alta ja voit elellä huolettomammin.

Pannuhuone on rintiskoissa aika hyvin keskeisesti, lattiaan 100x100 reikä ja lapiolla metrin syväksi, 600mm rumppu, pohjalevy, suodatinkangas ja sepelitäyttö rummun ulkopuolelle.

Hyvä kuokka on kätevä. Kannattaa tehdä useassa erässä ...senverran hankala työasento....
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3476
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja Leksa päivämäärä To Helmi 16, 2017 11:24

Kyllä minäkin sijaintia ja varsinaisten oleskelukerrosten kuntoa arvostaisin enemmän kuin kellarin hieman väärin tehtyä eristystä. Ja aika harvoin talon ostamisessa pääsee kompromissejä tekemättä. Eli sitä täydellistä harva löytää.

Höyrynsulun kannalta finnfoam on todella oikealla puolella, mutta se ei tässä taida olla merkittävin tekijä. Ilman ulkopuolista eristystä, sokkeli pysyy viileänä, antura pysyy salaojista huolimatta vähintään hieman kosteana ja pyrkii kuivumaan sisäänpäin ja silloin kastelee sokkelia vasten olevat rakenteet, alaosastaan. Tai näin voi ainakin käydä. Asian kuntoon laittaminen vaatisi sokkelin ulkopuolisen eristämisen, jotta se saadaan ulospäin kuivuvaksi. Ehkä kannattaa vaatia että rakennetta avataan muutamista kohdin ja selvitetään oikeasti sokkelin alaosan kostues ja sitä vasten olevien rakenteiden kunto. Meidän torpassa myös kellarissa sisäpuolinen eristys, jota tutkittiin eikä sieltä mitään kosteutta löytynyt. Mutta selvä riskirakennehan se on.

Kannattaa muistaa sanonta, että talo jossa kaikki on tehty oikeaoppisesti, voi silti homehtua, kun taas talo, jossa kaikki on "väärin", voi olla täysin terve.
Leksa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 127
Liittynyt: To Maalis 29, 2012 11:50
Paikkakunta: etelä-savo

Re: Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja Talollinen? päivämäärä To Helmi 16, 2017 14:36

Kiitokset näistä kommenteista! Eli ehkäpä talosta hyvän saisi ilman täysräjäytysremonttiakin. Ilmeisesti kellariin on jätetty ainakin yksi tarkastusluukku, josta eristeen ja muun rakenteen tilannetta pääsisi tarkastelemaan. Kun Menemme taloa uudestaa katsomaan, täytyy tutkia vielä lisää.
Talollinen?
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Tammi 04, 2017 16:38
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Kellariremontoitu talo

ViestiKirjoittaja Matti Alander päivämäärä Su Helmi 19, 2017 16:37

Eihän tuossa nyt mitään katastrofia pitäisi olla, jos sijainti mieleinen ja hintakin kohdallaan.
Kyllä yhden kellarin voi sitten jälkikäteenkin korjailla jos aihetta antaa. Suin päin ei pidä turhaan remontteja aloittaa, kun ovat vielä kalliitakin.
Patolevykin voi toimia jopa paremmin, kun lämpötila ilmaraossa alhaisempi.
Kuntokartoitus kannattaa kuitenkin vaatia ja ehkä kysellä salaojituksen laskuakin nähtäväksi tai suunnitelmia.
Matti Alander
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2188
Liittynyt: To Tammi 13, 2005 20:36


Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa