Noviisi kysyy

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Noviisi kysyy

ViestiKirjoittaja Larza päivämäärä Ma Heinä 02, 2018 18:15

Osaako kuvasta joku kertoa mitä nuo pukuhuoneen katossa olevat pilkut voisivat olla? Sauna/pesuhuoneeseen johtavan oven yläpuolella.

Ja toisesaa kuvassa, pukuhuoneen lattiasta revennyt muovimatto, sen alla homeinen? vaneri tms? Ei enempää avattu. Alla pitäisi kai olla betonivalu kerta kellari alapuolella.
https://aijaa.com/QwS355
https://aijaa.com/4omx1s
Larza
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Su Heinä 01, 2018 20:37
Paikkakunta: Iisalmi

Re: Noviisi kysyy

ViestiKirjoittaja pvalila päivämäärä Pe Heinä 06, 2018 19:44

Larza kirjoitti:Osaako kuvasta joku kertoa mitä nuo pukuhuoneen katossa olevat pilkut voisivat olla? Sauna/pesuhuoneeseen johtavan oven yläpuolella.

Ja toisesaa kuvassa, pukuhuoneen lattiasta revennyt muovimatto, sen alla homeinen? vaneri tms? Ei enempää avattu. Alla pitäisi kai olla betonivalu kerta kellari alapuolella.
https://aijaa.com/QwS355
https://aijaa.com/4omx1s


Nenä kertoo paljon siitä, minkä verran maton alta löytyy syytä huoleen.

Ovatko nuo katon pilkut oksakohtia, ovatko ne hieman koholla?
Käyttäjän avatar
pvalila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 18028
Liittynyt: Ke Joulu 06, 2006 16:54
Paikkakunta: Vantaa

Re: Noviisi kysyy

ViestiKirjoittaja eesau päivämäärä La Heinä 07, 2018 8:10

Katon pilkut tosiaan näyttää siltä että ne vois olla oksankohtia, pihka päässyt puskemaan läpi (saunasta oven kautta tullut lämpö on voinut saada pihkan puskemaan pintaan), tai maalia laitettu alunperinkin ohuemmasti tolle alueelle.

Lattiassa materiaali näyttää kostuneen laatoituksen ja muovin välisestä saumasta, mutta jos se ei haise "multaiselle" tai "maakellarille" eikä näy muuta nukkaa tai haituvaa kuin tavallista lattioilla pyörivää pölyä, niin ei mitenkään välttämättä ole homevaurio. Muovin alla oleva materiaali saattaa olla "kovalevyä" eli puukuitulevyä, murentunut kosteutta saaneesta reunasta. Jotenkin näyttäis että sen alla olis vielä laudoitus? Tietämättä yhtään enempää kohteesta, voiko olla niin että tuon lattian ja kellarin betoniholvin välissä olisi vielä eristekerros (purua?)? Onko tuo pesutila siis kellarin yläpuolisessa asuinkerroksessa, vai onko tuo mainitsemasi kellari vain joku pienempi "perunakellari" joka on kaivettu lattian alle?
eesau
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 91
Liittynyt: Su Kesä 09, 2013 8:17
Paikkakunta: Tampere
Kotisivu: http://meidantalo.blogspot.fi/

Re: Noviisi kysyy

ViestiKirjoittaja Larza päivämäärä La Heinä 21, 2018 19:37

Ei ainakaan omaan nenään ollut hajuja. Kellarilla tarkoitin siis sitä, kun talo on kolmikerroksinen, keski- eli asuinkerroksessa on kyseiset pesuhuonetilat ym. Alakerrassa/kellarikerroksessa, joka on koko talon pohjan kokoinen on lämmityskattilalle ja varaajalle kömmäkkö, vanha sauna ja pesuhuone, pieni autotallin tyylinen nikkarointitila, perunakellari ja varastotilaa. Talo on 50-luvun loppupuolella tehty ja ainoastaan 80-90(?)-luvulla keskikerroksen pesutilat remontoitu, katto, ikkunat. Joskus tehty taloon myös laajennusosa mutta vuosilukua ei muistissa. Vanhan puolen seinät hirttä, purueristys, ulkoverhous mineriitti. Muuta en oikein koko talosta tiedä. Isän isän isän rakentama talo. Kaupat suunnitteilla, iso tontti järven rannalla ja runsaat harrastetilat pihapiirissä houkuttelee, tarkoitus olisi pitää tila suvussa, talohan on vanha ja mietityttää mitä sen kanssa sitten joskus tulevaisuudessa tehdä, pitäisi olla kuulema nyt asuttavassa kunnossa, kuntotarkastusta ei ole tehty eikä välttämättä tehdäkkään ennen kaupantekoa. Rakentaakko joskus uusi vai kunnostaa vanha. Täytynee sitten kun sen aika koittaa niin käyttää ammattilaista paikalla kertomassa oman näkemyksensä.
Larza
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Su Heinä 01, 2018 20:37
Paikkakunta: Iisalmi


Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa