Bitumia rappauksen alla

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Bitumia rappauksen alla

ViestiKirjoittaja Ikaros päivämäärä Pe Loka 11, 2019 18:20

Hei! Osaisiko täällä joku suositella ammattilaista, jonka puoleen kääntyä rapatun rintamamiestalon(1955) ulkoverhousasiassa Uudellamaalla? Talossa, jonka ostamista harkitsemme, on seuraavanlainen seinärakenne (ulkoa päin): rappaus, tiili, bitumi, viinolaudoitus, tervapaperi, purueriste + oletetettu sisäseinärakenne: tervapaperi, lauta, pinkopahvi. Käsittääksemme tuo bitumi on väärässä paikassa ja mahdollisesti riskirakenne, joka lahottaa runkoa. Tarvitsisimme nyt valistuneita mielipiteitä tämän rakenteen riskeistä ja mahdollisesti suosituksen henkilöstä, joka voisi ottaa seinistä porausnäytteitä kosteus- ja mikrobivaurioiden kartoittamiseksi. Jos siis ylipäätään on järkeä lähteä asiaa enempää tutkimaan. Ulkoapäin rappaus on hyvässä kunnossa ja talo hyvin ryhdissään. Talo sijaitsee Hyvinkäällä.

Kannattaako hylätä koko homma vai vielä harkita? Ulkoverhousta emme lähde uusimaan ainakaan vuosiin.
Ikaros
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Loka 08, 2019 18:55
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Bitumia rappauksen alla

ViestiKirjoittaja aminof päivämäärä Ke Loka 16, 2019 15:21

Hmm, talo siis pysynyt terveenä 64 vuotta ja nyt huoli riskirakenteesta. Ehjää ei kannata korjata. Mutta tietysti tutkia voi.
aminof
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Syys 17, 2013 11:01
Paikkakunta: Nokia

Re: Bitumia rappauksen alla

ViestiKirjoittaja Matti Alander päivämäärä Su Marras 17, 2019 14:16

Talo ja rappaus on ehjä, sekä vielä ryhdissään. Miksi ihmeessä pitäisi alkaa porata seiniin reikiä ? Vähän menee nykyisin hysteriankin puolelle nämä tutkimukset seinän sisälle. Tärkeintä on sisäpuolen tiiveys ja ilman vaihto hallitusti.
Rappauspinta on aikoinaan ollut hyvä valinta, samoin harjakatto ja räystäät. Hyvät koetellut rakenteet, jotka helposti hallittavissa.
Rahanmenoa ja remonttia turha aloittaa jos kaikki kunnossa, ritamamiestalon seinä yleisesti niin huonosti eristetty, että seinän läpi menevä lämpö hyvin pitänyt kuivana.
Matti Alander
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2190
Liittynyt: To Tammi 13, 2005 20:36


Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa