kultturi historiallisesti merkittävä alue!

Kokemukset kuntien ja kaupunkien rajoituksista ja määräyksistä. Toisissa kaupungeissa ei rajoituksia ole lainkaan ja joissakin hyvinkin tiukat määräykset vanhan rakennuskannan säilyttämiseksi. Kerro kokemuksesi.

Re: kultturi historiallisesti merkittävä alue!

ViestiKirjoittaja sahrami päivämäärä La Helmi 18, 2012 9:20

Meillä tuli mm. kyläyhdistykselle lausuntopyyntö kaavaehdotuksesta, jossa alue oli arvioitu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi. Sitten googlailin Rambollin tekemää selvitystä (rambollhan ne nykyään kaikki tekee), jossa oli suurinpiirtein talo talolta ja pelto pellolta käyty läpi, että mikä ko. kohdan status olisi. Oli mainittu mahdolliset uudet rakennuspaikat, rakennuskieltoalueet, alueet, joihin vain suuren harkinnan ja erityisen alueen luonteen huomioonottamisen jälkeen voisi tehdä jonkin verran täydentävää rakentamista... Myös tulevien talojen ulkonäöstä oli kommentteja ko. raportissa.
Kunnan sivuilta ei löytynyt mitään.
sahrami
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 569
Liittynyt: Pe Elo 27, 2010 16:32
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: kultturi historiallisesti merkittävä alue!

ViestiKirjoittaja lempo päivämäärä La Helmi 18, 2012 10:18

wille.penttila kirjoitti:Mutta tänään kun etsin en edes museoviratson sivuilta löytänyt asiasta mitään.
Kenen/Koska olisi pitänyt/minun olisi pitänyt löytää tieto moisesta!? Mistään en löytänyt tietoa koska alue on hyväksytty vai onko merkittäväksi alueeksi?
Mistä moisen voi sada selville, kun ei edes museoviraston sivulta selvinnyt, saatikka sitten kaupunkin!


Kunnat, kaupungit ja virastot päivittävät sivujaan kun ehtivät tai sitten eivät. Mutta kyllä virastoista silti löytyy joku joka tietää ainakin sen kuka tietää.


TimoAB kirjoitti:onneks ei oo junarataa linjattu kulkemaan torpan läpi :D.


Tuttava hieroi aikoinaan kauppaa eräästä talosta kunnes selvisi, että yksi vaihtoehtoinen moottoritielinjaus kulki parin sadan metrin päästä taloa. Myyjä sen kummemmin kuin välittäjäkään eivät asiasta mitään tienneet (=kertoneet).


Kiinteistökaupoilla kannattaa käyttää muitakin tietolähteitä kuin myyjä, välittäjä ja google.


...
Älä tee tänään sitä minkä huomenna voit jättää tekemättä.
Entinen rintamamiestalollinen, nykyinen funkkiskuution säilöjä.
lempo
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 158
Liittynyt: Pe Heinä 14, 2006 6:00
Paikkakunta: Vantaa
Paikkakunta: Vantaa

Re: kultturi historiallisesti merkittävä alue!

ViestiKirjoittaja Oto Hascak päivämäärä La Helmi 18, 2012 11:46

tessu kirjoitti:Eipä taida museovirastot paljoa rahaa antele talokorjauksiin yksityisille

Riippuu talosta ja sen sijainnista. Parhaimmillaan jakavat 40% kokonaiskustannuksista avustusta! Siis 40% kokonaiskustannuksista eli työstä sekä materiaaleista. Pääsääntöisesti tosin jakavat vain pieniä porkkanarahoja, mutta kyllä mua ilmainen raha miellyttää, vaikka sitten pienimuotoista olisikin.

Yhtään tietämättä, että millaisen sisäänkäynnin olette rakentaneet, niin päin helvettiä asian olette kuitenkin hoitaneet. :mrgreen: Enkä mä sitä pahalla sano, vaan elämän realiteetit huomioiden. Valkeakosken sivuilta löytyi parin minuutin googletuksella pirusti tietoa ja aika selvässä muodossa. Sen lisäksi epäselvissä tilanteissa kannattaa aina kääntyä rakennusvalvonnan puoleen ja kysyä lisäohjeita. Se on aika halpa puhelu, jos sillä säästyy jo rakennetun kuistin purkamiselta. Ja mahtaako niillä naapureilla niin kovin luvattomia rakenteita olla, jos niihin ei puututa? Luulen, että niille löytyy ihan looginen selitys ja jos ei löydy, niin sitten voit alkaa kyykyttämään virkamiehiä. :wink:

wille.penttila kirjoitti:etsimällä netistä tietoa, sekä googlettamalla että valkeakoski.fi sivustolta. Missään ei tullut esille että alue olisi jollakin tapaa "erikoinen"... Koskissahan näitä rmt taloja
on joka alue piukassa! Noh, viime talvena teimme taloon uuden sisään tulon (noin 8m2 "terassi") puoli vuotta valmistumisen jälkeen joku näki asiasta vaivaa, valitti että
meillä on luvaton terassi... (tutkimme netistä valkeakoski.fi rakentamismääräyksiä yms) tulimme siihen tulokseen ettei tarvitse lupaa..


http://www.valkeakoski.fi/portal/suomi/ ... apaohjeet/
http://www.valkeakoski.fi/portal/suomi/ ... sen_luvan/
http://www.valkeakoski.fi/files/attachm ... jestys.pdf

Rakennuslupa tarvitaan uudisrakennuksen rakentamiseen. Uudisrakennukseksi katsotaan paitsi kokonaan uusi rakennus myös laajennus sekä mm. katokset.

Tuo on jostain noista edellä mainitsemistani linkeistä ja ei se kovin epäselväksi asiaa jätä. Turha rutkuttaa, käry on käynyt ja syyllinen löytyy peilistä, ei välittäjästä eikä asunnon myyjästä.
Rakennuskonservaattori, restaurointirakentaja ja restaurointikisälli
http://www.suorakon.com
Oto Hascak
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2338
Liittynyt: La Huhti 08, 2006 15:26
Paikkakunta: Sastamala
Paikkakunta: Pirkanmaa/Sastamala
Kotisivu: www.suorakon.com

Edellinen

Palaa alueelle Rajoitukset ja määräykset rintamamiestaloa remontoidessa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa