Rakennustarvikkeiden CE-merkintä

Kokemukset kuntien ja kaupunkien rajoituksista ja määräyksistä. Toisissa kaupungeissa ei rajoituksia ole lainkaan ja joissakin hyvinkin tiukat määräykset vanhan rakennuskannan säilyttämiseksi. Kerro kokemuksesi.

Re: Rakennustarvikkeiden CE-merkintä

ViestiKirjoittaja Labyrint64 päivämäärä To Kesä 20, 2013 14:20

Ns. eteläisen euroopan maissa rakennuksia katsellessa on omaa ihmetystä herättänyt aina niiden huonolaatuisuus. Ja mm. Briteissä on rakennukset kasattu jostain reikätiilistä ja tuntuvat murenevan käsiin. Sokkelia ei tunneta ja vesieristystä vielä vähemmän. Unelma-asunnot sarjassa tehtiin Englantiin Suomalaista hirsitaloa ja toimittaja ihmetteli pitkän aikaa kolmilasisia ikkunoita. Asiaa joka on maassamme ollut arkipäivää jo kymmeniä vuosia mutta Briteissä voidaan säästää jopa ikkunoiden lasien määrässä kun rakennetaan uusia taloja. Ei ihme että rakennuskustannukset ovat Suomessa pilvissä.

Saksan ja Ranskan tasolta asioita katsellessa on varmasti hieno homma että puutavaralle ja muillekin rakennustarvikkeille luodaan standardeja. Itseäni harmittaa että Suomen poliitikot ovat liian innokkaita toteuttamaan kaikki direktiivit heti ensimmäisenä. Monesti kuulee perusteluja että "Suomen maine menisi" tai "Suomi on edelläkävijä tässä asiassa". Mitä helkuttia sillä on väliä meneekö maine tai onko joku edelläkävijä? Todennäköisesti muualla euroopassa ei edelläkävijöitä niinkään arvosteta vaan nauretaan Suomalaisille pelleille jotka sahaavat omaa jalkaansa ja ajattelevat enemmän mainetta kuin oman maan kansalaisten hyvinvointia.
Labyrint64
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 781
Liittynyt: Ke Elo 22, 2007 9:01
Paikkakunta: Lahti

Edellinen

Palaa alueelle Rajoitukset ja määräykset rintamamiestaloa remontoidessa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa