Kellariin vettä, mutta miten edetä?

Keskustelua maanpinnan alapuolelta - kellari, salaojat, sokkeli jne.

Kellariin vettä, mutta miten edetä?

ViestiKirjoittaja PatilZ päivämäärä To Touko 21, 2020 13:09

Kesto otsikko, tiedän, mutta nyt case on erilainen.

Meillä on salaojat sekä sadevesien pois kuljetus. Kaikki kuvattiin ja toimivat kuten pitääkin. Salaojat on anturan pohjan alapuolella. Mutta nyt kellariin tulee satunnaisesti kovalla sateella vettä kellarin lattialle käytännössä pieneltä alueelta nousten. Vettä ei tule aina rankan sateen yhteydessä, mutta aina vain rankan sateen yhteydessä. Vettä tulee lattialle max alle viisi litraa, joskus pieni liru. Lattia on valettu 90-luvulla uudestaan, jolloin silloin sieltä on vaihdettu maamassoja ja tehty eristys, jonka tarkasta rakenteesta ei ole tietoa. Samalla tehty vesikiertoinen lattialämmitys. Laatoitus tehtiin noin viisi vuotta sitten.

Kallio on noin 3-5 metrin syvyydessä ja siinä savipatjaa päällä. Naapurin samanlaisen talon tilalle rakennettiin muutama vuosi neljä erillistaloa. Tonttien välissä pala kaupungin maata, johon kaavoitettu kevyenliikenteen väylä. Meidän rajalla avo-oja, johon sen puolen sadevedet johdetaan.

Joskus muinoin taloon on ehkä tullut juokseva vesi omasta kaivosta. Pohdittiin, olisko tämä syynä. Eli kaivon pinta nousee sateella ja työntää vettä putkessa kohti taloa. Etsittiin erilaisilla etsimillä kaivoa tai putkea. Ei tulosta.

Mitenköhän tällaisen asian kanssa pitäisi edetä?
PatilZ
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Syys 07, 2011 10:57
Paikkakunta: Espoo

Re: Kellariin vettä, mutta miten edetä?

ViestiKirjoittaja Matti Alander päivämäärä La Touko 23, 2020 19:00

Yksi vaihtoehto on vedenpaine maan ja kellarinseinän välissä, mahdollisesti yli tulviva rännikaivo tai maakallistukset kohti taloa. Millainen pystysalaojitus mahtaa olla kellarinseinässä ?
Vaihtoehtoja on useampia, lattian allekin voi muodostua vedenpainetta jostain syystä. Joskus tullut sellaisiakin vastaan, että talon alta menee myös tiilinen salaojitusputki, joka tulpattu edellisessä remontissa.
Onko padotusventtiiliä tai kaivannon savisulkua, jotta takaisinpäin virtaus ei olisi mahdollinen.
Matti Alander
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2187
Liittynyt: To Tammi 13, 2005 20:36


Palaa alueelle Kellari ja sokkeli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa