Hintavertailua Suomesta ja Ruotsista salaoj.eristeille

Keskustelua maanpinnan alapuolelta - kellari, salaojat, sokkeli jne.

Hintavertailua Suomesta ja Ruotsista salaoj.eristeille

ViestiKirjoittaja Malm päivämäärä Pe Touko 01, 2020 19:28

Moi,

Tässä tämän viikon kaivellut hintoja Suomesta ja Ruotsista salaojittaville eristeille. Ruotsissa hinnat jonkin verta edullisempia kun on hiukan enemmän kilpailua sekä valmistus tapahtuu lähempänä. Tuollahan kyseisiä tuotteita myydään normaaleissa (byggmax, bauhaus yms.) rakennustarvikeliikkeissä. Nähdäkseni myös tuotteita käytetään enemmän Ruotsissa. Kaikki hinnat 100mm 60kpa levystä.
Fuktisolin hintaa en mistään löytänyt, ehkä joku tällä foorumilla osaa kertoa tuon salaisuuden. Häiritsee suuresti aina, kun minkä tahansa palvelun tai tuotteen hinta on piilotettu tai sitä pitää erikseen kysyä.

Optidrän 15,48 e m2 Ruotsista

Isodrän 24,80 e m2 Suomesta

Isodrän 17,14 e m2 Ruotsista

Podrän 17,44 e m2 Ruotsista

Finnfoam cw-300 15,25 e m2 (vertailupohjana mukana)

Kuljetuskustannuksiahan Ruotsista tulee myös. Tänne Vantaalle 4 eur-lavaa 300-350€ Tukholman alueelta. 5m3 tavaraa per lava eli 10 pakettia riisisuklaata mahtuisi. Tulisihan tuossa jonkun verran säästöä.

Omalla remontilla ei ole kova kiire siksi olen valmis säätämään ja odottelemaan tavaraa kauempaa. Kaikille tämä ei sovi ja jotkut eivät uskalla tilailla ulkomailta tavaraa.
Malm
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Su Maalis 15, 2020 21:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hintavertailua Suomesta ja Ruotsista salaoj.eristeille

ViestiKirjoittaja Mikko Neppius päivämäärä Ti Touko 05, 2020 8:21

Malm kirjoitti:Fuktisolin hintaa en mistään löytänyt, ehkä joku tällä foorumilla osaa kertoa tuon salaisuuden.


Vajaa pari vuotta sitten hinta oli 20€ per neliö.
Käyttäjän avatar
Mikko Neppius
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Heinä 14, 2015 21:22
Paikkakunta: Syrjäinen rannikkokaupunki

Re: Hintavertailua Suomesta ja Ruotsista salaoj.eristeille

ViestiKirjoittaja Matti Alander päivämäärä La Touko 16, 2020 10:58

Fuktisolin hinta ei ole mikään salaisuus, kyse on vaan melko paljon suuremmasta kokonaisuudesta, kuin jokin neliö tai kuutiohinta. Ensinnäkin paksuuksia on 3 eri paksuutta ja kerroksia voidaan käyttää päällekkäin. Lujuuksia on useampia käyttötarkoituksen mukaan 60 kpa - 200 kpa. Lisäksi tarvitaan monenmoista kiinnikettä ja suojalistaa, jotta saadaan asennukset suoritettua ohjeiden mukaan. Hinnoitteluun sitten tietysti vaikuttaa myös määrät ja rahdit, usein myös sekoittaa alviton ja alvillinen hinta.
Olen pitänyt järkevimpänä kaupankäyntinä ammattiliikkeitä ja asentajia, sekä paljolti meillä selvitetään asiakkaan käyttökohde, mitä paksuuksia ja lujuuksia suositellaan. Tämä kaikki tehdään meillä täysin ilmaiseksi, myös erinäköinen neuvonta asennettaessa. Tarjouksia lasketaan lähes joka ikinen päivä ja tavaraa lähtee Piikkiön varastolle ympäri Suomen ja lähimaihinkin.
Aina silloin tällöin tulee vastaan näitä virheellisiä asennuksia ja seuraukset voivat olla erittäin kalliita. Juuri eilen selvittelin kohdetta jossa 4 metrin syvyyteen oli asennettu 9 taloon liian pehmeää eristettä ja painunut lyttyyn. Tällaisista sitten helposti leviää väärää tietoa, mikä on hyvälle tuotteelle vahingollista. Ensimmäinen oikeudenkäynti tässä tapauksessa oli eilen ja valitettavasti ratkaisu voi olla kaikki uusiksi ja talojen kellareiden vauriot korvattava.
Pienempää virheellistä asennusta sitten riittää, mutta näistä ei välttämättä ongelmia ainakaan heti kerry koska Fuktisol tuotteen kuivaavat ominaisuudet ovat erinomaiset. Tiivistämättömiä listoja, väärät tiivistysaineet, väärät listakiinnikkeet ruostuneet kolmessa vuodessa ja listat irti, suodatinkankaan liikuntasaumat puuttuu ja lista repeytyy muutamassa vuodessa irti, anturapalan välissä vedenohjaajana väärät muovilaadut jne... Sitten tietysti koko prosessissa ei ole saatu tai luettu asennusohjeita ja tehty monenmoisia virheitä, sisä- ja ulkokulmien epätiiveyttä, osa seinästä jätetty eristämättä, lattioissa liikuntasaumojen puutetta, foam eristeitä päällä muovikalvona estämässä alaspäin kuivumisen jne...
Suunnittelijoitakin halutaan ohjata oikeisiin suunnitelmiin, on koulutettu ja lähetetty materiaaleja 27 vuotta pitkä on ollut tie.
Tein itse ja säästin on rakennusalan yleinen ongelma ja sekin täytyy saada tässä aisoihin. Joten meille vaan sähköpostia niin tulee kerralla oikeat aineet ja määrät, sekä asennusohjeet liitteenä, soittaakin voi aina, kyllä autetaan. Kuten alottajakin mainitsi, tuleehan näitä kuluja rahdeista ja varastoinnista, sekä saatavuuden ylläpitämisestä, tärkeintä on toimiva lopputulos.
Kaikki meillä asioineet ovat varmasti saaneet merkittävästi hyödyllistäkin tietoa ja oikein määritellyn materiaalin, myös melko nopeasti pihaan. matti@malander.fi 02-4795115 Hinta sitten selviää tarjouksen perusteella oikeasta tuotteesta, eikä tule kalliita virheitä.
Matti Alander
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2189
Liittynyt: To Tammi 13, 2005 20:36

Re: Hintavertailua Suomesta ja Ruotsista salaoj.eristeille

ViestiKirjoittaja Helmert päivämäärä Ma Marras 16, 2020 14:48

Hieman vanhaan ketjuun nyt vastaan, mutta olen ryhtynyt suunnittelemaan salaojittavaa eristettä talooni ja siinä samalla tarvikkeita hankkiessani tehnyt huomioita, joita tässä aiheessa tahdon jakaa. Seuraavaa monologia ei ole tarkoitettu ikävämieliseksi kettuiluksi, vaan ihan rehelliseksi mielipiteeksi, jotta nämäkin markkinat toimisivat meitä kaikkia - sekä valmistajia, kauppiaita, että kuluttajia - parhaiten palvelevalla tavalla.

Ensinnäkin, salaojittavista eristeistä ei Suomessa tiedä kukaan mitään, ja toiseksi niitä ei saa mistään helpolla. Ensiksimainittu on seurausta viimeksimainitusta. Kun nykypäivän ihminen tarvitsee tuotetta johonkin tarkoitukseen, hän selaa tarvettaan vastaavia verkkokauppoja; jos jotain tuotetta ei tule verkkokaupoissa vastaan, sitä ei ole olemassa. Jos kuluttaja taas mainoksen tai muun yhteyden kautta törmää häntä kiinnostavaan tuotteeseen, alkaa hän etsiä sitä verkkokaupoista; jos tuotetta ei tule verkkokaupoissa vastaan, sitä ei jälleen ole olemassa. Salojittavia eristeitä markkinoivat Suomessa pari eri tahoa, joiden toiminta muistuttaa lähinnä kauppisen maan siirto firmaa. Toimintamalli, jossa soitat Patelle, että löytyisikö Markolta jotain tuotetta, että Keijo sen toimittaisi, mutta Kyöstiltä saa halvemmalla ja kysyppä Heikiltä että tulee näyttämään miten se asennetaan, ei lähitulevaisuudessa enää toimi. Iso osa talonomistajista edustaa vielä sukupolvea joka on tottunut hankkimaan tuotteita näinkin "vaikeasti", joten tämä porukka todennäköisesti on se, joka nämä kauppiaat pitää vielä leivän syrjässä. Lähitulevaisuudessa heidät korvaa kuitenkin sukupolvi, joka on tottunut etsimään tuotteita internetistä ja tilaamaan ne suoraan sieltä ilman mitään krumeluureja - jos tuotetta et saa verkkokaupasta tilattua eikä sille jakseta ilmoittaa edes hintoja, tarkoittaa se heidän silmissään sitä, että kauppias ei joko usko tuotteeseensa, se on kusetusta tai että kauppiaalla ei muuten vain kiinnosta kaupankäynti. Ruotsissa salaojittavia eristeitä on saatavilla suoraan sekä suurten ketjujen, että pienten kauppiaiden verkkokaupoista, mikä ensinnäkin parantaa niiden näkyvyyttä, uskottavuutta ja myyntiä oleellisesti, mutta ennen kaikkea tehostaa markkinoita lisäten kilpailua sekä valmistajien, että kauppiaiden kesken, joka taas näkyy loppukäyttäjälle sujuvampana kaupankäyntinä, parempina tuotteina ja halvempina hintoina.

Mitä asennuksiin tulee, näen tässä kaksi ongelmaa, joista toinen on jälleen sukupolvellinen. Kärjistetysti ilmaisten: nuorempi sukupolvi tutkii vaihtoehdot ja toteutuksen internetistä luonnostaan ennen toimeen ja hankintoihin ryhtymistä, sillä he ovat tottuneet informaation ja vaihtoehtojen valtavaan määrään, sekä siihen, etteivät he tiedä ja osaa kaikkea kaikesta, mutta voivat sen kaiken itsenäisesti avoimista lähteistä halutessaan oppia. Vanhempi polvi on taas tottunut kuulemaan tutuilta tai törmäämään mainoksiin, tekemään hankinnan niillä tiedoin sen kummemmin perehtymättä ja suorittamaan toteutuksen pahimmassa tapauksessa näiden samojen kuulopuheiden perusteella. Tämän vuoksi huonot kokemukset jäävät vanhoilla äijillä kiertämään, sillä he eivät ensinnäkään ole ymmärtäneet mitä ovat tekemässä, ja toisekseen eivät voi myöntää puutteita tiedoissaan ja taidoissaan: asennus oli aivan oikein kun minä kerran sen itse tein, tuotteen täytyy siis olla täys p*ska. Toinen ongelma liittyy taas näkyvyyteen ja saatavuuteen; tuotteiden ja tiedon panttaaminen johtavat ymmärryksen puutteessa juurikin niihin sinne päin tehtyihin huonoihin asennuksiin. Ruotsissa asennukset sujuvat varmasti huomattavasti paremmalla onnistumisprosentilla, sillä salaojittavat eristeet ovat jo samanlaista "yleistä tietoa" ja normaaleja rakentamisen ratkaisuja siinä missä esim. XPS-eristeet nykypäivänä. Tämä johtuu siitä, että niiden tunnettuus ja saatavuus on saatu samalle tasolle muiden yleisten rakentamisen ratkaisujen kanssa. Jos salaojittavat eristeet halutaan Suomessa kaiken kansan tietoisuuteen yleisesti käytetyksi ratkaisuksi, sekä tiedot niiden toiminnasta ja asennuksesta toimivalle tasolle, ei siihen millään voidaan päästä jemmaamalla tuotteita kuluttajilta. Ne täytyy saada näkyviin ja ostettavaksi samoille kanaville ja samoin menetelmin, kuin muutkin rakentamisen ratkaisut!

Tämä ei edelleenkään ole sitä ilkeämielistä kettuilua, mutta Matti, jos useiden ihmisten mielestä tälläkin foorumilla Fuktisolin hinta on salaisuus, niin silloin se on salaisuus. Kauppiaan mielipiteellä ei ole merkitystä, sillä jos asiakkaan mielestä saatavuus on huono, silloin se on huono. Jos paras tieto tuotteen hinnasta on joltain foorumilta löytyvät pari kommenttia, joissa "muutama vuosi sitten muistaakseni noin tämän verran ehkä", ei se luo kovin hyvää kuvaa tuotteesta eikä kauppiaasta. Olen omassa työssäni pyrkinyt noudattamaan periaatetta, että jos minulta kysytään samaa asiaa kahdesti, olen epäonnistunut sen tiedottamisessa. Hyvänä esimerkkinä tästä oman kuntani rakennusvalvonta, jonka internetsivuilla ei ole juuri mitään informaatioarvoa ja jonka rakennusjärjestyskin on varsin ohut ja vanhentunut, mikä johtaa siihen, että he tuntuvat roikkuvan lähes koko työpäivän puhelimen varressa vastailemassa samoihin kysymyksiin päivästä toiseen.

Ei ole mikään yllätys, että suuret tämänkin alan ketjut ovat niin suuria kuin ne ovat - ne vain tekevät kaiken paremmin kuin muut. Verkkokaupoissa kaupankäynti on tehty helpoksi, niiden avulla voi vertailla tuotteita ja hintoja, etsiä uusia ratkaisuja, tutkia niiden ominaisuuksia, nähdä saatavuuden, nähdä asennustiedot ja niin edelleen kaikki samasta paikasta. Tämän kaiken toimiessa kaupankäynnin volyymi kasvaa ja sen myötä voidaan alkaa polkemaan myös hintoja. Kuluttajan ei tarvitse soitella kenellekään tai arvuutella hintoja ja toimitusta. Jos näin armon vuonna 2020 itse ostoprosessi tuntuu vaikealta, muodostaa se erittäin suuren kynnyksen kuluttajalle, sillä sen helppouden tulisi olla jo itsestäänselvyys. Varsinkin jos myyjänä on itse valmistaja, herättää se kuluttajassa suurta epäilystä myös itse tuotteen laadusta - kuinka hän osaa valmistaa toimivan tuotteen, jos ei osaa edes myydä niitä tämän vuosituhannen tavoin.

Nämä ovat ikävän yleisiä ongelmia suomalaisyrityksissä; erinomaisiakaan tuotteita ei vain osata myydä. Normaalisti tällainen ei herätä minussa näin suuria tunteita, sillä elämme vapaassa markkinataloudessa ja markkinat karsivat sinne kelpaamattomat toimijat ajan mittaan, eikä se ole minulta pois, mutta tässä tilanteessa olen erittäin vakuuttunut salaojittavien lämmöneristeiden paremmuudesta ratkaisuna, ja minua sapettaa, että niiden hankkiminen Suomessa on tarpeettoman vaikeaa. Minä aion tilata tarvikkeeni erään Suomessakin toimivan ison ruotsalaisen rautakaupan verkkokaupasta Haaparannalle, josta käyn ne pakettiautolla noukkaamassa. Hinta samasta tuotteesta on ensinnäkin puolet halvempi, mutta toisekseen se on paljon helpompaa. Se on sitä markkinataloutta.
Helmert
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: Su Marras 08, 2020 14:01
Paikkakunta: Rovaniemi


Palaa alueelle Kellari ja sokkeli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa