Fuktisol usein kysyttyä

Keskustelua maanpinnan alapuolelta - kellari, salaojat, sokkeli jne.

Fuktisol usein kysyttyä

ViestiKirjoittaja Matti Alander päivämäärä Ke Helmi 20, 2019 18:45

Nyt talviaikaan tehdään paljon lattioita hengittävän Fuktisol eristeen päälle ja usein kysytään suodatinkankaan käytöstä. Suodatinkangas limitettynä 200-300 mm eristeen päälle ehdottomasti ennen valua. Eristeen alle laittaminen maan ja eristeen väliin vapaaehtoista, mutta ei haittaakkaan.
Fuktisol tuote toimii kapillaarikatkona betonilaatan ja maan välissä erinomaisesti ja vähentää kaivun ja työn tarvetta, kun kapillaarikatko sepelikerroksia ei tarvita. Tuote on kuitenkin tärkeää pitää puhtaana ja moottorisahan ym. lastuja ei saa päästä eristekerrokseen, mikäli niitä on suodatinkankaan päällä imuroitava pois ennen valua.
Eristelevyn lujuudesta tulee myös usein kysymyksiä. Mikäli tulee pelkkä kelluva laatta Euronormin mukaan 80 mm paksuna, pääsääntöisesti 60 kpa tuote riittää, mutta pykälää lujempi 99 kpa ei ole pahitteeksi, hintaero on kuitenkin melko pieni.
Uuden valetun betonilattian reuna-alueet on hyvä aina tiivistää esim. vedeneristeellä ja tukiverkolla 100 mm seinälle ja lattialle kaikissa tiloissa. Näin estetään mikrobien pääsy betonilaatan alta huonetilaan, vaikka se olisi alipaineinen.
Matti Alander
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2188
Liittynyt: To Tammi 13, 2005 20:36

Palaa alueelle Kellari ja sokkeli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa