Tuulenohjaimen asentaminen, miten kiinnittää

Seinien, ylä- ja alapohjan eristäminen uusilla tai vanhoilla eristeillä.

Tuulenohjaimen asentaminen, miten kiinnittää

ViestiKirjoittaja ossis päivämäärä Ma Syys 14, 2020 11:47

Yläpohjan eristeremontti käynnissä ja kohta pitäisi tuulenohjaimet asentaa katolle.
Ohjeita tavatessa huomasin, että ainakin uutta rakentaessa tuulenohjain näyttää olevan jatke ulkopuolen tuulensuojalle. Nyt vanhaa korjatessa tuommoiset ratkaisut eivät suoraan onnistu ja aloin miettimä mihin kohtaa tuo tuulenohjuri pitäisi kiinnittää.
Tuulenohjurit asennetaan sisäkautta, räystäällä on ahdasta toimia (noin 40cm korkeutta ilman villoja) eikä kiinnittämään monestakaan suunnasta pääse. Niskojen välit vaihtelevat eli jokainen ohjuri on erikokoinen, kun ne niskojen väliin pistetään.
Ohjurin materiaali on pahvi ja villat puhallettua puukuitua.

Elikkä uskallanko kiinnittää ohjurin yläjuoksun sisälaitaan (vasemman puoleinen kuva) vai pitäisikö ne saada jotenkin vedettyä yläjuoksun ulkoreunaan (oikeanpuoleinen kuva)? Ohjeet viittaavat oikean puoleiseen metodiin, mutta siinäkin mahdollinen vesi valuisi seinä rakenteeseen (lauta + rappaus). Yläjuoksun sisälaitaan kiinnittäessä vesi valuisi yläjuoksun päälle josta kuivuisi (toivon mukaan nopeasti).
Vasemman puoleinen ratkaisu on tehtävissä, oikean puoleinen vaatii jo hieaman fakiirin ominaisuuksia ja jonkinmoisen uuden ratkaisun kuinka tuo olisi ylipäänsä mahdollista.

https://photos.app.goo.gl/f1rL2gX9SFqt2dBr5
ossis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 186
Liittynyt: Su Loka 28, 2012 14:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tuulenohjaimen asentaminen, miten kiinnittää

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Ti Syys 15, 2020 7:30

samaa miettinyt. mahtaako sen pahvin pääle niin paljon vettä ja kosteutta tulla etttä valuisi sinne tuulilevyn taakse villoihin? etenkin jos aluskate on ok. huopakaton kans muutenkaan niin paljon sinne kosteutta kerry ku peltikaton kanssa.

talllissa sama homma edessä jossain vaiheessa, kun vinttiä sinne alkaa tekemään ja puhaltaa villaa sinne sivuille. talon vintille en ajatellut laittaa koko pahvia, puhallan sinne ekoa jotain 20cm muhien päälle lisäeristeeksi mutta siellä ei olekaan koko vintin sivu ulos asti auki, kuten uudemmissa rakennuksissa, reikiä tehnyt räystään alle reippaasti itikka ja hiiriverkon kera. ja talo on vielä siinä suunnassa, että pahin tuuli käy aina päädystä, tuskin paljon villat liikkuu vintillä. toki pahvi ohjaisi kylmää ilmaa pois villoista ylöspäin, mutta tuskin tuosta nyt konkurssia tulee energian suhteen kun ennen on menty pelkällä kutterilla.
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 629
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...


Palaa alueelle Eristäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa