Entisen kuistin lisäeristys?

Seinien, ylä- ja alapohjan eristäminen uusilla tai vanhoilla eristeillä.

Entisen kuistin lisäeristys?

ViestiKirjoittaja Loulou päivämäärä Ti Elo 13, 2019 14:26

Heti aluksi sanottakoon, etten asu rintamamiestalossa, vaan 1940 rakennetussa mummonmökissä. Toivon kuitenkin, että täältä löytyisi apua ongelmaani.

Talossani on aiemmin sisäänkäyntinä käytetty kuisti laitettu umpeen aiemman omistajan aikana, ja samalla muutettu alkoviksi. Sisäänkäynti on nykyään elintasosiiven kautta, tämä tila on ollut alunperin sauna/pesuhuone/wc-osasto, mutta nyt siinä on sauna muutettu kylpyhuoneeksi (suihkukaapilla), ja entinen pesuhuone on nykyinen eteinen. Entinen kuisti on se tila, joka nykyään toimii makuuhuoneenani, ja sitä täytyisi jollain konstilla lisäeristää.

Alkovissa ei ole tällä hetkellä omaa lämmönlähdettä, vaan talvella lämpö tulee keittiön puolelta ilmalämpöpumpun ja takan avulla. Alkovi on yhden portaan verran alempana kuin muu asuintila, ja kovalla pakkasella lattianrajassa on kylmä. Viime talvena mittasin +3 astetta sängyn jalan juuressa - onneksi sängyn nukkumakorkeudella on vielä kohtuullisen lämmin. :-D Olen katsellut netistä Kingspan Therma -eristyslevyjä, joilla tilan voisi ehkä lisäeristää sisäkautta, ja tämän pystyisin luultavasti tekemään omatoimisestikin, mutta ajatus ilmankierron sotkemisesta ja mahdollisesta rakenteiden pilaamisesta huolestuttaa. Tila on myös varsin kompakti jo tällaisenaan, joten 4 cm:n eristyslevyn lisääminen sisäseiniin väkisikin tekisi tilasta vielä ahtaamman. Pohdin myös, olisiko mahdollista eristää pelkkää lattiaa, joka tosiaan on nykyisellään selvästi alempana kuin muu asuintila. Huonekorkeus on alkovissa alle normaalin, mutta ei niin matala, etteikö eristykseen olisi tilaa - mutta taas huolestuttaa se ilmankierto. Nykyinen lattia on mäntylankkua.

Toinen vaihtoehto olisi kaiketi eristää ulkokautta. Taloon pitäisi lähiaikoina tehdä kattoremontti, jonka yhteydessä nykyinen tiilikatto vaihdetaan peltikattoon. Olisiko turvallisempi vaihtoehto tehdä lisäeristys tässä yhteydessä ulkokautta? Tämähän väkisinkin tarkoittaisi sitä, että alkovin ulkoverhous pitäisi uusia, kun mitat muuttuisivat. Onko kellään kokemuksia, kuinka tyyristä lisäeristyksen teettäminen ulkokautta on? Samassa yhteydessä pitäisi varmaan vaihtaa sitten myös alkovin ikkunat, kun ne muuten jäisivät liian syvään.

Miten te muut tekisitte tässä tilanteessa? Sisä- vai ulkokautta eristys? Uskaltaako itse tehdä mitään?
Loulou
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 11
Liittynyt: Su Maalis 22, 2015 22:36
Paikkakunta: Sastamala

Palaa alueelle Eristäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa