Elintasosiiven autotallin seinän eristäminen

Seinien, ylä- ja alapohjan eristäminen uusilla tai vanhoilla eristeillä.

Elintasosiiven autotallin seinän eristäminen

ViestiKirjoittaja AMikk päivämäärä La Loka 12, 2019 17:23

RMT -49, kyljessä on 62-67 rakennettu elintasosiipi. Nyt ajatuksena on tehdä sen kylmästä autotallista lämmin huonetila.

Seinärakenne on tällä hetkeltä sisältä ulospäin: rappaus, muurattu tiiliseinä vinolaudoitus, bitumitervapaperi, 100mm puurunko, vinolaudoitus, bitumitervapaperi, pystyrimat, isot mineriittilevyt ulkoverhouksena

100mm puurungon pystypuut ovat siis n.600mm välein ja ullakolta näkyy, että puiden välit ovat tyhjää täynnä.

Mietin että koska sisällä on rappauspinta, niin se toimii ainakin jonkunmoisena höyrynsulkuna. Varmaan helpoin tapa seinän eristämiseksi olisi heittää purumallista ekovillaa ullakolta 100mm puurungon väleihin. Tällä saisi tehtyä eristyksen ilman mitään suurempia purkamisia. Minulla on tosin muutamia finnfoam-levyjä ja ajattelin ulkopuolelta raottaa mineriittilevyjen alaosaa ja alinta vinolauduituspuuta siten että voisi laittaa alapuun päälle finnfoam-levyn palat joka rungon väliin vaakaan siten että sitten sen päälle olisi hyvä tiputtaa ekovilla.
Mitä mieltä olette, näettekö rakenteessa jotain riskejä?
AMikk
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Huhti 23, 2015 21:29
Paikkakunta: Ulvila

Re: Elintasosiiven autotallin seinän eristäminen

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä Ma Loka 14, 2019 10:08

Käyttötarkoituksen muutos on sitten lupahommia.

Mutta joo....tuo 100mm ekovillapurua tiputettuna yläkautta (holvaa) on nykynormeilla aivan liian vähän - ja lupa juuttuu tuohon.

Pura jompikumpi puoli rakenteesta ja kasvata eristeen paksuutta. Jos sun suunnittelija osaa laskea niin menisköhän 100mm uretaania muun rakenteen kanssa jolloin seinä ei paksuunnu. Siis rakenteen lämmöneristävhys, ei eristeen. Jos kattoon saa reilusti eristettä, voi se auttaa. En osaa sanoa.
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3491
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: Elintasosiiven autotallin seinän eristäminen

ViestiKirjoittaja AMikk päivämäärä Ti Loka 15, 2019 23:23

Lähden siitä että kyseessä ei ole käyttötarkoituksen muutos. Vanhoissa piirustuksissa, jotka tuosta on aikanaan tehty on seinissä eriste, joten tässä tehdään enemmänkin alkuperäisen luvan mukaiseksi tätä :-D .

Ei 100mm lämmöneristävyys olekaan nykyasetuksiin verrattuna riittävä, mutta tässä tapauksessa ei paljon haittaa, kun ulkoseinäpinta-alaa on vain kahdella seinällä ja katto ja tulee olemaan hyvin eristetty ja lisäksi lämmitysjärjestelmänä talossa on maalämpö.

Enemmän kysymys on siitä että onko tuossa jotain riskejä kosteusteknisesti. Eli, onko ekovillaa ajatellen riittävä höyrynsulku sisäpuolella oleva rappauspinta?
AMikk
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Huhti 23, 2015 21:29
Paikkakunta: Ulvila

Re: Elintasosiiven autotallin seinän eristäminen

ViestiKirjoittaja kkk päivämäärä Ke Loka 16, 2019 9:10

AMikk kirjoitti: Eli, onko ekovillaa ajatellen riittävä höyrynsulku sisäpuolella oleva rappauspinta?


Tuskin ise rappaus, koska niitä käytetään ulkopinnoissakin, jossa pitää olla harvempi pinta kuin sisäänpäin oleva. rappauksen pinnassa oleva maali tai muu tiiviimpi pinnoite voi olla riittävä. Parempi jos saat jonkun rakennesuunnittelijan, koska tilanne ei ole kovin tavanomainen, nuo 2 bitumipaperia ja tiili pienoisena eristeenä mutkistavat tilannetta.
kkk
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 196
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 0:01
Paikkakunta: tampere


Palaa alueelle Eristäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 3 vierailijaa