Seinän rakenne

Seinien, ylä- ja alapohjan eristäminen uusilla tai vanhoilla eristeillä.

Seinän rakenne

ViestiKirjoittaja Larza päivämäärä Ma Marras 18, 2019 21:42

Terve

40-luvun rintamamiestalon laajennusosassa, joka tehty 70-luvulla, oli tarkoitus kammarin sisäseinät laittaa uusiksi, kun tapetti oli jossain vaiheessa vain heitetty sähköjohtojen ym päälle rumasti. No, päällimmäisenä tapetti ja sen alla ilmeisesti pinkopahvi, jonka alla liukaspintainen paperi? Sen alla vaakalaudoitus, laudoituksen alla taas joku paksumpi pahvi, ilmeisesti ilmansulku? Ja sen pahvin takaa löytyi jonkun sortin villa, villan takana tuulensuojalevy ja sitten oltiinkin jo ulkona, ulkoverhous mineriitti. Kurkistusraoista villat näytti terveiltä, samoiten vaakalaudoitus oli terve. Kolme seinää näistä on ulkoseiniä. Käytin timpuria paikanpäällä, kun jäin miettimään että mitä se liukaspintainen paperi oli, sitä kylläkin oli ihan joka seinässä, mutta toimiiko se höyrynsulkuna vai mikä sen virka oli. Hän oli sitä mieltä että laitetaan vain ilmansulkupaperi laudoituksen päälle ja paperin päälle kipsilevyt seiniin. En tajunnut kysyä sitten että mitä se villa siellä seinässä oli. Mutta siis miltä tämä kuulostaa tai pystyykö tästä selostuksesta edes kertomaan mitään?
Yritän tähän kuvia lisätä epämääräisessä järjestyksessä kohteesta.
https://aijaa.com/1Rydfl
https://aijaa.com/FzHP2N
https://aijaa.com/uKYo0U
https://aijaa.com/GLhCsU
https://aijaa.com/ptNP87
Larza
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Su Heinä 01, 2018 20:37
Paikkakunta: Iisalmi

Re: Seinän rakenne

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Ti Marras 19, 2019 23:54Nopeasti kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta laittaa ilmansulku ja haluttu pinta päälle. Itse en kipsilevyä laittaisi, mutta ei kai sillekään merkittäviä esteitä ole jos se on timpurin mieleen. Jos enemmän haluaa miettiä niin kyllä itse tutkisin homman läpi, mutta se sitten edellyttäisi että voi itse tehdä ja että on valmis käyttämään aikaa asian pähkäilyyn joka saattaa osoittautua tarpeettomaksi.
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1030
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu

Re: Seinän rakenne

ViestiKirjoittaja Larza päivämäärä Ke Marras 20, 2019 21:39

Olisiko muita hyviä vaihtoehtoja sitten kipsilevyn tilalle? Itse en mikään rakennusalan ihminen ole, sillä yrittänyt kysellä vähän viisaammilta apua ja neuvoja, mutta aika hintsusti saanut tietoa. Minulla ei siis ole tällä hetkellä ketään remonttia tekemässä, vaan itse pikkuhiljaa väkerrän kun vaan aikaa ja rahkeita on. Muutamia ammattilaisia olen käyttänyt siis paikanpäällä, kuulema jos hyvän haluaisi niin täytyisi seinä purkaa sisältäpäin villaan asti ja laittaa villan päälle muovi, ja siitä lähteä rakentamaan seinää sisäänpäin..Vaatisi sitten yhden väliseinän purun sekä keittiön seinän purkamista myös, mutta siihen en nyt mielellään lähtisi. Mutta heidän mielestä tuo ilmansulkupaperi ja kipsilevy olisi ehkä ihan ok. Tässä olisi nyt tarkoitus muutama vuosi asustaa ja kun talolla alkaa olla jo sen verran ikää ja isoja remontteja tulossa, että täytyy punnita sitten jo uuden rakennuttamista.
Larza
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Su Heinä 01, 2018 20:37
Paikkakunta: Iisalmi

Re: Seinän rakenne

ViestiKirjoittaja Rosvolinna päivämäärä Pe Marras 22, 2019 18:13

Ei tuossa kipsilevyssä ole mitään vikaa. Siistiä pientä kosteutta sietävää sileää pintaa. Voihan sinne alle laittaa vaikka havuvaneria mikäli haluaa seinille jotain ripustella. Tuolleen tuo on toiminut meidän vintillä. Samalla se kipsin pinta saa luvan toimia höyrysulkuna.

Kipsin kiva puoli on ääneneristyskyky. Se on painavaa ja jäykkää. Sitä, kun lätkii pari kolme kerrosta 600 saumajaolla niin voi jopa toimia selluvillan kanssa, jonka äänenimukyky on tyhjästä seuraava.
Hyvä talo tulee pystyä hävittämään biojätteen seassa
Käyttäjän avatar
Rosvolinna
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 333
Liittynyt: Pe Loka 05, 2007 23:53
Paikkakunta: Vihti & Parainen


Palaa alueelle Eristäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron