Seinän outo rakenne ja eristäminen

Seinien, ylä- ja alapohjan eristäminen uusilla tai vanhoilla eristeillä.

Seinän outo rakenne ja eristäminen

ViestiKirjoittaja Kentsu päivämäärä Pe Joulu 13, 2019 4:53

Tulimme hankkineeksi rintamamiestaloprojektin vm -52.
Suureksi yllätykseksi seinän rakenne oli seuraava; ulkoa mineriittilevy naulattu suoraan pystylaudoitukseen, tervapaperi, purut, tervapaperi, vaakalaudoitus ja huokolevy. Talossa ei siis ole ollenkaan vinolaudoitusta(?!) ja julkisivu ei tuuletu, höyrysulkua ei myöskään ole. Julkisivu on tarkoitus uusia parin vuoden sisällä; laudoitus, tuuletusrako, tuulensuojalevy, lisäeriste. Voiko tässä välissä eristää hieman sisäpulelta, koska pinnat ovat alkuperäiset ja hieman rujot. Ajatuksena olisi poistaa huokolevy ja laittaa vaakalaudoituksen päälle 20-30mm pir/finfoam ja päälle kipsilevy. Pir toimisi höyrysulkuna, mutta siirtyykö kastepiste puruihin ja eristeet pilaantuvat, koska julkisivu ei tuuletu? Toisaalta, onko tarkoituksen mukaista, että ulkoapäin tuleva kosteus kuivuu sisälle? Jos ei ole höyrysulkua, väitetään, että myös elämisen tuoma kosteus pilaa sekin purut. Julkisivun tuuletus olisi tarkoitus korjata parissa vuodessa, mutta jos nyt laittaa vain saneerauskipsilevyn huokolevyn päällee, jäävät höyrysulut kokonaan pois.
Miten kannattaisi edetä?
Kentsu
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: To Joulu 05, 2019 23:57
Paikkakunta: Helsinki

Re: Seinän outo rakenne ja eristäminen

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Su Joulu 15, 2019 21:48

Kentsu kirjoitti:ulkoa mineriittilevy naulattu suoraan pystylaudoitukseen, tervapaperi, purut, tervapaperi, vaakalaudoitus ja huokolevy


Jos se noin on, niin kyllä on erikoinen. Mihin tuo pystylaudoitus on kiinnitetty? Onko rungossa jotain vaakapalkkeja vai?
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1030
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu


Palaa alueelle Eristäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa