ILMANVAIHDON PARANNUS.

Keskustelu lämmitysjärjestelmien valinnasta ja huollosta, ilmanvaihdosta, putkisto- ja sähköremonteista ja muusta näihin liittyvästä.

ILMANVAIHDON PARANNUS.

ViestiKirjoittaja fordrs päivämäärä To Maalis 05, 2020 21:10

Iltaa arvoisa raati. Talomme valmistunut -61, 3 kerroksessa, eli sauna ja suihku ym kellarissa. Vintissä 2 huonetta, josta jo lapset muuttanu. Eli osaako kukaan tai ketkään kertoa miten saan tuon painovoimaisen ilmanvihdon parannettua. Olisin hyvin tyytyväinen kun saisi tämän keskikerroksen kuntoon. Kahdessa seinässä on fresh 90. poisto se suurin ongelma kun kelit on tämmöset. Kellarista tuntus hukkuvan hormiin ilma. Takalla tietty vaihtus, mut ei sitäkään viitti suojilla korventaa. Lämmitys on öljy ja ilmapumppu. kiitos juha häyrynen.
fordrs
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: Su Elo 12, 2018 15:18
Paikkakunta: Jämsä

Re: ILMANVAIHDON PARANNUS.

ViestiKirjoittaja Wespa päivämäärä Pe Maalis 06, 2020 10:37

Mikä se nimenomainen ongelma tällä hetkellä siis on, keskikerroksen ilma on aistinvaraisesti "ummehtunutta", vai..? Meillä on kyllä toiminut tämän "talvenkin" taas ihan tyydyttävällä tavalla vaikka kelit ovatkin olleet haasteellisia. Osansa toimivuudessa varmasti on kellarikerroksen säännöllisesti lämpiävällä puukiukaalla, keskikerroksen takkaa ei meilläkään ole kärytelty tänä vuonna käytännössä ollenkaan.
-57 "tiilitalo" (tiiliverhous jonka päällä rappaus, puurunko & purueriste)
Käyttäjän avatar
Wespa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Maalis 20, 2015 10:12
Paikkakunta: Karjaa

Re: ILMANVAIHDON PARANNUS.

ViestiKirjoittaja fordrs päivämäärä Pe Maalis 06, 2020 16:51

Kiitos vastauksesta. Kyllä tuoksahtaa ns. ummettuneen haju kun töistä palataan. Aatelin sitä Mitsubishi losnay 100 , mutta eikös siinä ollut että sammutettava pakkasella.
Olisko tässä keskukerroksessa vajaa 80m2, niin se ei taida tuolla vehkeellä muuttua mihkään. Lisätään että ei se haju nyt niin valtaisa ole,mutta ei tarvis olla ollenkaan.
Onhan tietty että tuuletus ikkunaa pitää hetken auki. Hyvää kevättä kaikille, ja vastata mielellään saisi. juha häyrynen
fordrs
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: Su Elo 12, 2018 15:18
Paikkakunta: Jämsä

Re: ILMANVAIHDON PARANNUS.

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä Pe Maalis 06, 2020 20:11

Onhan lattiakaivot ja viemäriliitokset katsottu läpi. Ei se sisäilma työpäivän aikana happane.....


Mutta painovoimaiseen ilmanvaihtoon kuuluu reipas tuulettaminen. Ja nuo kaksi fresh90 kuullostaa vähänlaisesti olevan.
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3482
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: ILMANVAIHDON PARANNUS.

ViestiKirjoittaja oldtimer päivämäärä To Maalis 12, 2020 17:45

Itsellläni vastaava talo 50-luvun lopulta ja Mitsubishi losnay 100 on asennettu olohuoneeseen. Laite toimii siis keskikerroksessa ja on parantanut ilmanlaatua hyvin juurikin ja vain, tässä tilassa. Periaatteessa ilma pääsee kiertää keskikerroksessa ihan hyvin ja tuo Losnay hoitaa tällaisessa avoimessa tilassa asiansa kuten pitää.

Positiivista siinä on se, että lämmön talteenotto toimii ihan oikeasti, sisään tulee 0-asteen keleillä ihan kelpo ~16 asteista ilmaa pienimmällä nopeudella. Toimii ihan ok vielä pienillä pakkasilla aina -10 asti, tai en ainakaan ole huomannut mitään kondenssi tms ongelmaa. Sen jälkeen olen yleensä sammuttanut ja rajoittanut sisääntulevaa ilmaa sisäänrakennetulla sulkulevyllä, hormit vetää pakkasella siten kyllä.
Positiivista on myös se, että ei aiheuta alipainetta. Tällainen perinteinen 50-luvun talo ei missään nimessä ole niin tiivis, etteikö jostain raosta pääse ilmaa rakenteista pilaamaan ilmaa. Kiinnittäisinkin huomiota, että pelkkä poistopuhalluksen lisääminen ei poista ongelmaa vaan jopa lisää sitä. Siksi kannattaa miettiä korvausilman saanti niin, että se vastaa poistoa ja on tasapainossa. Mielestäni rmt talon pitäisi hengittää tulon ja poiston suhteen tasatahtiin.

Ehkä negatiivista on juurikin tuo kapasiteetti isommille tiloille. Pienemmällä teholla riittää juurikin tuohon 60m2 tilaan mutta jos haluaa käyttää maksimitehoa niin vastaavasti ääni lisääntyy siihen malliin, että ei sitä jaksa kokoajan kuunnella. Missään nimessä laite ei sovi makuuhuoneeseen tai sitten täytyy olla todella hyvät unenlahjat.
oldtimer
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 94
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2013 14:15
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: ILMANVAIHDON PARANNUS.

ViestiKirjoittaja fordrs päivämäärä Su Maalis 22, 2020 17:31

Palataas asiaan. Kyllähän ilma rupesi raikastuun,kun pistin pari fresh 90 lisää. Miksei voisi laittaa tuon Mitsibishi härvelinkin, mutta jos pakkasta, niin ei se sammuttelu oikein nappaa. Taloon laitoin viime vuonna uudet ikkunat, ja joka huoneessa tuuletusikkuna, niin eiköhän sillä kesällä toimi. Eikä ole viemäreissä vikaa, kun siitäkin oli puhetta. Hyvää kevättä, jos näin voi nyt sanoa.JH
fordrs
Uusi jäsen
 
Viestit: 5
Liittynyt: Su Elo 12, 2018 15:18
Paikkakunta: Jämsä


Palaa alueelle Lämmitys, ilmanvaihto, putket ja sähkö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 6 vierailijaa