Ilmanvaihto rintamamiestaloon?

Kaipaatko vinkkiä ikkunoiden kunnostukseen? Mitä tehdä pinkopahveille?

Ilmanvaihto rintamamiestaloon?

ViestiKirjoittaja raneja päivämäärä Ke Syys 16, 2020 12:11

Onko kellään kokemusta ilmanvaihdon muutosista rintamamiestaloon? Perinteisesti niissä on painovoimainen ilmanvaihto toteutettuna "kaasupellillä" hellan päällä. Ja tuloilma "räppänällä" seinässä joka on suljettavissa. Jos joku ei tiedä mikä on kaasupelti niin se on suorakaiteen muotoinen suljettavalla säleiköllä kettinkitoimisesti rautainen ritilä jolla on oma hormi piipun päälle. Itsellä on kokemuksia että kaasupellista tulee savua sisälle ainakin kosteilla ilmoilla jos jossain pesässä on tuli vaikka tuloilmaräppänä on auki. Voisikohan ilmanvaihtohormin päähän sijoittaa vedonparantajan joka toimii tuulivoimalla? Tosin se voi huonontaa taas vetoa uuneissa? En millään haluaisi tehdä ritilän reikiä ikkunan reunaan koska sieltä tulee pakkasella huuretta siihen. Räppänä pysyy huurtettomana koska se sijaitsee katon rajassa ja tuo ilmaa katon kautta. Sisävessassa on oma tuuletusputki ulos.
raneja
Uusi jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: To Kesä 01, 2017 12:09
Paikkakunta: Inkoo

Re: Ilmanvaihto rintamamiestaloon?

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä To Syys 17, 2020 14:26

Sun tapauksessa se poistohormi kääntyy tuloksi ja savut tulee sisään. Syy tietenkin siinä että tulisija vetää talon alipaineiseksi ja ilmaa otetaan mistä helpoiten saadaan...siis poistohormista.

Ihan tuttu juttu. Ratkaisu on lisätä niitä seinäräppänöitä. Huurtuminen kertoo että ilmakosteus sisällä on turhan kova ja ilmanvaihto puutteellinen. Siihenkin auttaa ne lisäräppänät.

Vedontehostin yms taistelee sitä tulisijan imua vastaan - ja häviää... tai jos siinä on moottori niin ilma revitään muualta...rakenteiden läpi jos ei muuta löydy. Sit tulee sisäilmaongelmia. Lopulline ratkaisu on tehdä moderni ilmanvaihto lämmön talteenotolla.
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3500
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: Ilmanvaihto rintamamiestaloon?

ViestiKirjoittaja Wespa päivämäärä To Syys 17, 2020 14:39

Meillä kääntyi varsinkin syksyisin sopivilla keleillä keskikerroksen vessan poisto tuloksi, oli ikävämpi juttu varsinkin saunaa lämmittäessä. Ongelma korjaantui mekaanisella vedonparantimella, tällaisella siis: https://eskon.fi/tuote/ruostumaton-horm ... ihormille/ Eikä ole vaikuttanut millään tavalla keskikerroksen varaavan takan tai kellarin puukiukaan toimintaan.
-57 "tiilitalo" (tiiliverhous jonka päällä rappaus, puurunko & purueriste)
Käyttäjän avatar
Wespa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 129
Liittynyt: Pe Maalis 20, 2015 10:12
Paikkakunta: Karjaa


Palaa alueelle Remontointi yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa