Pientä pintaremonttia

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja maurilyly päivämäärä Pe Joulu 21, 2012 1:05

Meillä tehtiin laajennus 50cm päähän naapurin tontista. Tein lupalapun, jolla pyysin naapurilta virallisen luvan ja liitin sen rakennuslupahakemukseen. Tosin en tiedä vaikuttiko, kun ollaan ei kaava-alueella ja naapurin tontti on sen mallinen, ettei siihen koskaan voida rakentaa tai saada siihen lupaa, kun Natura alue kiertää molempien tontteja.
Käyttäjän avatar
maurilyly
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 261
Liittynyt: Ke Elo 04, 2010 10:03
Paikkakunta: Uusimaa
Kotisivu: http://huvilointia.blogspot.fi

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja matrismik päivämäärä Su Joulu 23, 2012 10:05

Kaava-alueella ylensä saa rakentaa naapurin luvalla metrin päähän rajasta, mikäli paloetäisyydet ei tule esteeksi. Näissäkin on vaihtelua kunnitain. Tiedän että on jopa rakennettu rajaan kiinni, se vaatii jopa tarkempaa suunnittelua ja useampaa hyväksymistä, mitä kaikea sitä en osaa suoraan sanoa.
Käyttäjän avatar
matrismik
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 492
Liittynyt: Su Huhti 18, 2010 20:40
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja Pecan päivämäärä Ti Joulu 25, 2012 21:29

Niin, enpä mie kyselis, jos ei tuossa mikään tökkis :) Oikeastaan ainoa, mikä pahemmin mietityttää, on että laajennuksen harjasta tulee todella pitkä, mikä tekee sivuprofiilista jotenkin epäsuhtaisen. Toisaalta olen tuota nyt tieltäpäin katsellut ja oikeastaanhan sitä ei suoraan sivulta edes näe, koska perspektiivi jo luultavasti korjaa tilannetta parempaan ja piharakennuksen kulmakin tulee eteen. Sinälläänhän näitä mansardin ja harjan yhdistelmiä kyllä näkee varsin yleisesti.

Piirtelen parit hätäset kuvat nykytilanteesta ja luonnoksista. Tässä lähtökohta, WC:tä ei siis talossa ole sisällä tällä hetkellä ollenkaan, vaan WC ja kylpyhuone on 60/70 lukujen vaihteessa rakennetussa piharakennuksessa. Tätä oikeastaan arvostimmekin taloa ostaessa, että pesutiloja ei ole silloin aikoinaan rakennettu sisälle. Alkujaankin oli kyllä suihku tarkoitus rakentaa sisällekin ja edelleen olemme sitä mieltä, vaikka monessa asiassa mielikuvat on muuttuneetkin. TV:tä meillä ei ole olohuoneessa ollut enää vuoteen ja enää sitä ei sinne halutakaan. Sen puoleen oma TV-tila saisi olla, jossa saa sitten TV pauhata ja pelikoneet (ja pelaajat) sauhuta kaikessa rauhassa..

Kuva

Seuraavassa kera laajennuksen: Huonejärjestys tosiaan muuttuu ihan reippaasti, rappuset ym. Mutta oikeastaan tässä vaiheessa sama vaivaa, koska lattiat pitää ottaa joka huoneessa auki kuitenkin, uusia putket, tehdä uudet raput jne pientä laittoa ehkä alahirsissä ja perustuksetkin on vähän epämääräiset kaikkine valesokkeleineen sisäänkäynninpuoleisella sivulla.. Niin ja idea oli, että TV-tilasta voisi tarvittaessa tehdä väliseinällä pienen makuuhuoneen.

Kuva

Seuraavana yksi versio ilman laajennusta. TV-tila jäisi edelleen yläaulaan, mutta alakerrasta jäisi työhuone pois, jota oli aikomus käyttää alkuunsa nuorimmaisten makuutilana. Lisäksi WC:n sijoittaminen kuistin yhteyteen tuntuu haasteelliselta. Edellisessä versiossa keittiö on siirretty isompaan huoneeseen, mutta rikkonaisten seinien vuoksi tuntuu tilaa kalusteille olevan vähemmmän. Koska hormin siirrolla keittiöön tulee "pitkälle" sivulle lisätilaa, tuli mieleen idea käyttää viereistä huonetta vain ruokailutilana, jolloin työtasoa saisi myös lisää nykyiseen keittiöön. Yläkerrassa voisi tarvittaessa olla WC kahden makuuhuoneen välissä kahdella ovella varustettuna.

Kuva
Viimeksi muokannut Pecan päivämäärä Ke Joulu 26, 2012 22:18, muokattu yhteensä 1 kerran
Käyttäjän avatar
Pecan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 1:10
Paikkakunta: 6A

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja almasi päivämäärä Ke Joulu 26, 2012 2:04

Hups, eipä jää vanhasta talosta mitään jäljelle kaksikerroksisessa laajennuksessa. Todella kallis remontti, eikä talossa pysty remontin aikaan (vuosi? itsetehden) asumaan ollenkaan, sekä todellisia käyttöneliöitä ei tule juurikaan lisää.

Onko portaiden tai piipun paikkaa pakko siirtää? Molemmat on kalliitta toteuttaa, eli onko niistä todellista hyötyä?

Edullisin vaihtoehto olisi toteuttaa laajennus yhdessä tasossa, jatkamalla lapetta loivemmassa kattokulmassa. Toinen vaihtoehto voisi olla yksitasoinen laajennus aumakatolla.

Käsittääkseni tarve on wc/suihkutilalle, sekä yhdelle(?) huoneelle lisää. Oma ideani olisi rakentaa wc/suihku keskelle taloa, reilu puolet nykyisestä keittiöstä. Loppu ex.keittiö olisi "aula"/käytävä, josta olisi käynti toiselle puolelle portaikkohuoneeseen ja toiselle puolelle keittiöön (ex.makuuhuone keittiön vieressä). Laajennukseen tulisi yksi huone, käynti porrashuoneesta nykyisen ulko-oven kohdilta, sekä eteinen joka yhdistyy entiseen keittiöön tulevaan aulaan/käytävään. Jos talon pituus on vaikka 12m?, voisi laajennus olla esim. 8m*3m.
almasi
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 222
Liittynyt: Pe Elo 17, 2007 16:58
Paikkakunta: parainen

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja Pecan päivämäärä Ke Joulu 26, 2012 22:32

Viime yönä tuli vielä pyöriteltyä tätä viimeisimmän kuvan ratkaisua ja nyt alkaa olla tästä versiosta aika vahva tunne. Uusi versio päivitetty edelliseen viestiini. Muutamista jutuista joutui tinkimään, nyt laajennus pysyy varsin maltillisena, mutta esim keittiön kohdalta tilanne tuntuu paljon mielekkäämmältä. Eikä talon alkuperäinen luonne pitäisi liiaksi muuttua. Täytyy sanoa, että itse vierastan näitä kulmamallisia yhden kerroksen laajennoksia, koska niistä tulee herkästi mallia "elintasosiipi" ja pyrkimys olisi saada mahdollinen laajennus yhtenäisemmäksi alkuperäisen talon kanssa. Vielä paremmin tuo "kuisti" voisi toimia, jos käynti olisi sivusta ja vessa päädyssä, mutta sitten tullaan taas nykyiseen tilanteeseen, jossa lumet pyrkii kahdelta katolta rappusille.

Sitäkin vaihtoehtoa tuli aikaisemmin jo pyöriteltyä, että kylppäri olisi nykyisen keittiön nurkassa, mutta nyt alkaa tosiaan vahvasti tuntumaan, että keittiö saa jäädä paikalleen.

Niin ja nykyinen hormihan on melkolailla käyttökelvoton ollen väärässä paikassa ja huonokuntoinenkin, tosin vain yläpäästään. Ja raput on myös pakko rakentaa uusiksi joka tapauksessa, vaikka jäisivät paikalleen.
Käyttäjän avatar
Pecan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 1:10
Paikkakunta: 6A

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja Pecan päivämäärä La Tammi 12, 2013 19:34

Lattiaremontti etenee hiljakseen. Haasteellista on kyllä saada tuulensuojalevyt, lattian ja seinän liitos ym tiiviiksi vanhassa rakenteessa. Tämmöiseen, ainakin omasta mielestä parannukseen päädyin lattia-seinä liitoksessa väliseinän puoleisella laidalla:

Ennen:

Kuva

Jälkeen:

Kuva

Pitäisi vielä keksiä, että miten levyn reunat tiivistää, hyviä ideoita? Tunkisiko vaan rivettä tuonne levyä kannattelevan riman ja hirren väliin vai meneekö liiotteluksi?
Käyttäjän avatar
Pecan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 1:10
Paikkakunta: 6A

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja Pecan päivämäärä Pe Touko 10, 2013 23:01

Makuuhuonetyömaalla on jonkinlaista edistystä tapahtunut, joten laitetaanpas välillä vähän päivitystä, lähinnän kuvien muodossa, ne kun kuulemma kertoo aika paljon.

Jossain vaiheessa pahimmillaan(?) näytti tältä:
Kuva

Tuulensuojalevyjä alapohjaan, vähän lisää koolausta lattiaan, vaakakoolaus ulkoseiniin. Kuva juuri ennen villoitusta:
Kuva

Eteisen puoli varttuu villoittajien lisäksi rappusia:
Kuva

No nyt sitä on!
Kuva

Ja eteiseenkin on saatu portaat:
Kuva

Taas tuli fuskattua ja laitettua ruuveilla kasaan. Pellavaöljykitti kuiteinkin ruuvinkannoissa toimii mielestäni riittävänä hämäyksenä ja nyt kun portaissa on pari kerrosta maaliakin, on tilanne aika autenttisen näköinen, kun tuli vieä pari kunnon kolhuakin jo saatua aikaiseksi. Maalattuina näistä ei vielä ollutkaan laittaa kuvaa.
Kuva

Ilmansulkuihin tuli myös ekovillan materiaaleja. Katto on vielä pahvittamatta, mietin että onko se tarpeen, mutta ei tuota ilmasulkua saa oikein muuten päätettyä, kuin väliseinien hirsiin:
Kuva

Tänään aloittelin ulkoseinien laudoitusta:
Kuva

Tarkoitus on tehdä rakenteet niin, että tarvittaessa yksittäinen seinä, tai lattia on purettavissa ja samalla lattian ja seinän rakoon jää tilaa sähköjohdoille:
Kuva

Viimeaikojen shoppailuita: Pinkopahvia + tarvikkeet, P&R tapettia, liisteriä, lattiaan Sateenkaarivärien lakkaöljymaalia, josta värinäyte yhteenkertaan maalattuna lattialaudan pätkässä..
Kuva

Ja tälläinenkin löytö tuli tehtyä viikolla:
Kuva
Käyttäjän avatar
Pecan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 1:10
Paikkakunta: 6A

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja hutski päivämäärä La Touko 11, 2013 7:39

Upeen näköistä remppaa. Kyllä tämmönen remppa on komeeta katteltavaa kun vertaa normi laminaatti ratkaisuihin.
Käyttäjän avatar
hutski
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 175
Liittynyt: Pe Marras 26, 2010 11:40
Paikkakunta: Vaasa

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja Pecan päivämäärä Ma Heinä 15, 2013 22:48

Makuuhuone alkaa olla "Listoja vaille" mitä nyt komero vielä puuttuu ja ikkunanpielet ja väliovet on kunnostamatta ja verhotangot ja valaisin kunnostamatta ja ja.. :) No pari kuvaa kuitenkin:

Pahvien pingottelua:

Kuva

Rapunaluskin onnistui pahvittaa:

Kuva

Kiurut hyppäsi seinälle eilen:

Kuva
Käyttäjän avatar
Pecan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 1:10
Paikkakunta: 6A

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja Pecan päivämäärä Pe Elo 02, 2013 0:39

No nyt on listatkin paikallaan ja valaisin katossa. Sopivien listojen löytäminen ei ollutkaan ihan helppoa, mutta nytpä sellaiset on. Kiintokomero vanhan hellan paikalle vielä puuttuu, mutta alkaa näyttää siltä, että huomenna täytyy siirtää sänky uuteen makkariin.

Kuva
Käyttäjän avatar
Pecan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 1:10
Paikkakunta: 6A

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja Pecan päivämäärä To Elo 06, 2015 22:50

Uuden elintasosiiven ikkunat paikoillaan. Näistähän tuli niin ikkunan näköiset, että pakko laittaa kuvaa välillä. Sisäpokat on vielä maalaamatta.

Kuva
Käyttäjän avatar
Pecan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 1:10
Paikkakunta: 6A

Re: Pientä pintaremonttia

ViestiKirjoittaja sini päivämäärä To Kesä 30, 2016 17:49

Pecan kirjoitti:Kuva


Aivan ihana kuva!! Ensinnäkin nuo erinäköisten pullojen sommitelmat, ja sitten ajatus siitä, että miksi ne edelleen ovat siellä. 60-luvulla on säilytetty 50-luvun pullot, käyttökelpoisina?! Milloin viimeksi joku on käynyt kellarissa - niin se aika menee.

Olisi kiva kuulla, mitä tälle projektille kuuluu :-)
sini
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Kesä 18, 2013 15:26
Paikkakunta: -

Edellinen

Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa