Suojelumääräyksistä

Kokemukset kuntien ja kaupunkien rajoituksista ja määräyksistä. Toisissa kaupungeissa ei rajoituksia ole lainkaan ja joissakin hyvinkin tiukat määräykset vanhan rakennuskannan säilyttämiseksi. Kerro kokemuksesi.

Re: Suojelumääräyksistä

ViestiKirjoittaja Spautio päivämäärä To Touko 01, 2014 10:33

Rappiruisku ja kompura vuokralle 3-4 päiväksi, rappausaineet tilaten Virosta ja kaveri jeesaamaan eli sekoittamaan ja syöttämään tavaraa ruiskuun niin ei tule kalliiksi. Puuvuorauksen tekeminen kaikkine maalauksineen ym. on todella vaikeaa ja työlästä, itse tekisin sata kertaa mieluummin rappauksen, ja villlan päälle tietenkin (tai ainakin haluaisin kuulla perusteluita miten muka esim. 50mm:n kova mineraalivilla ei päästäisi vesihöyryä lävitseen, ikkuna- ja oviaukot pitää tietty rapata kanssa, smyygejä hiukan pienentäen. Lasikuituverkko ekaan tasoituskerrokseen jos tekee ohutrappauksen kuitulaasteista, tai sitten teräsverkko kolmikerrosrappaukseen.
Rintsikan kokoisen talon kiertää liipaten aika nopeasti, jos paistaa aurinko niin pitää kiertää sen mukaan aina varjon puolella työskennellen, rapit kuivuu käsiin aurongonpaisteessa. Pari kolme oikaisukerrosta esim Serpo 410, sitten liipillä yksi kerros värilaastia, jonka päälle ruiskulla värilaastilla röpökerros, helppoa kuin heinänteko verrattuna puupaneleiden maalaukseen ja muuhun puuaskarteluun :D Perinteinen kolmikerrosrappaus olisi toki parempi, siihen vaan menee tavaraa aika paljon enemmän.

Vanha kotitalo purettiin, rintsikka (iso sellainen), seinärakenteet olivat 100% priimat, purut täysin kuivat jne. Rappaus oli pysynyt ehjänä vuodesta -54, vinolaudoituksen päälle oli naulattu kiinni kanaverkko ja lätkitty siihen rapit päälle, paksu kerros. Oli kaupungin rakennusmestari teettänyt itselleen talon niin ei ollut varmaan antanut laittaa mitään tervapahveja tai bitumeita väärälle puolelle seinää :)
(Muutenkin oli pirun hyväkuntoinen talo, alkuperäiset ruukkusalaojat toimivat, kellari oli ollut aina rutikuiva, talo piti ihmeen hyvin lämmön, ikkunoiden alta ei ollut puruja kadonnut jne. Rivinteerauksen ja perusmuurin välissä oli 10cm kerros koksikuonaa, oli pitänyt hyvin lämmön :-)
Harmittavan hyvä talo hienolla paikalla S-joen keskustan liepeillä hävitettiin kerrostalon tieltä :evil: )
Spautio
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1262
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2011 10:13
Paikkakunta: Helsinki

Edellinen

Palaa alueelle Rajoitukset ja määräykset rintamamiestaloa remontoidessa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa