Rintamiestalon etsintää

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja Siilik päivämäärä Su Kesä 05, 2016 12:53

Olemme emännän kanssa haaveilleet hetken aikaa oman talon hankinnasta. Rintamamies talot tuntuisivat ehkä meille kaikista sopivimmalta. Paljon on netistä lueskeltu ja myös opittu.

Nyt saattaisi olla yksi 1955 rakennettu rintsikka kiikarissa. Perus remonttia tehty 1980 luvulla. Ja tästä johtuukin epäröiminen. Kellariin tehty tällöin kosteat tilat ja autotalli muutettu makuu/takkahuoneeksi. Olen lukenut, että tällöin rakennettu paljon ns. riskirankenteella. Käsittääkseni siis seinien koolaukset rakennettu monesti virheellisesti sokkelia vasten. Vai olenko ymmärtänyt ihan väärin?

Taloa olemme nyt kaksi kertaa käyty katsomassa eikä kenenkään nenään ole mullan hajua tullut. Omistajat ovat teettäneet mikrobi analyysin. Tässä ilmeni lievä viite kosteusvaurioon takkahuoneen seinissä. Kosteus vaurioon viittaavia mikrobeja oli yhtä sorttia (versicolor) ja muita mikrobeja (absidia) oli myös yhtä sorttia. Kaikkia mikrobeja kuitenkin havaittu niukasti. Myös eteisen välipohjassa havaittu niukasti kosteusvaurioon viittaavia mikrobeja (penicillioides, variotii)

Kuulostaako tämä jo sellaiselta projektilta, että kannattaa unohtaa suosiolla? Kokemusta ei ole juurikaan muutakuin seinien ja pintojen tekemisestä.
Siilik
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Huhti 28, 2016 21:21
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja Jorkkeli päivämäärä Su Kesä 05, 2016 15:41

Mitenkäs tuo talo muuten on kunnostettu? Katto, hormit, sähköt, putket yms. Onko yläpohjan tuuletus kunnossa?

Jonkinlaisia laho- ja homevikoja on kaikissa tuon ikäisissä taloissa, mutta ei tuo nyt mitenkään erityisen pahalta kuulosta.
Lattiasientä voi poimia sekä keväisin että syksyisin.
Jorkkeli
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 188
Liittynyt: La Heinä 19, 2014 1:24
Paikkakunta: JKL

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja Siilik päivämäärä Su Kesä 05, 2016 16:04

Katto uusittu 2000, Ulko-ovet 2001, osa sähköpattereista uusittu 2013, ilmalämpöpumppu v. 2010.
Putkia ja sähköjä käsittääkseni oli uusittu 80-luvun remontissa. Hormeista ei ole tietoa, mutta käytössä on tulisiat ainakin olleet. Jos kauppoja ruvettaisiin hieromaan, niin kuntokartoitus asuntoon tehtäisiin jossa pääsisi luultavasti hormeja ja tuuletuksia paremmin tutkimaan.

Lähtökohtaisesti kuitenkin hakusessa olisi asumiskuntoinen rintamamiestalo, jota saisi pikkuhiljaa rakennella itselleen mieleiseksi. Tässä olisi tontti ja sijainti meille mieleinen. Kunhan vain eivät remontit paisuisi ylivoimaisen suuriksi.
Siilik
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Huhti 28, 2016 21:21
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja oldtimer päivämäärä Ma Kesä 06, 2016 11:16

Kellaritilojen asuinkäyttöön ottaminen tällaisessa 1955 luvun talossa on aina riski, tilat on alunperin olleet säilytystä ja lyhytaikaista oleskelua varten. Entinen autotalli, joka on siis varmaankin eristetty oleskelutilaksi, on käytävä läpi kuntotarkastajan kanssa kunnolla. Jos tiloissa on jo havaittavissa kasvustoa, vaikka nenä ei sano mitään, niin tilanne ei ainakaan parane. Tässä yhteydessä on syytä jälleen kerran "kurkata" kellarin ulkopuolisen salaojituksen ja eristyksen sekä kosteudenhallinnan suuntaa myös.

Vanha talo on vanha ja sen kanssa pärjää, jos tietää miten talo on tehty ja miten se käyttäytyy. Jo tehdyt remontit kannattaa käydä yksityiskohtaisesti läpi, niin että niiden ratkaisut kestää päivänvalon. Aina parempi jos olisi jotain kuvia, mutta kirjallinenkin selostus ratkaisuista olisi hyvä. Sen jälkeen kun talon perusrakenne ja tehdyt korjaustoimenpiteet on selvillä, on aika arvioida niiden toimivuus ja mahdollinen hinta niille töille, jos on korjattavaa/muutettavaa. 80-luvun ratkaisut (muovit, villat yms) eivät välttämättä ole enää hyviä, kun ajatellaan rintamiestaloa kokonaisuutena.

Eli takkahuone ainakin on riski numero yksi ja sille kun laskee jonkin (ison) hinnan ja vähentää se pyyntihinnasta, niin silloin ollaan jo askeleen lähempänä totuutta. Tutki ja ota selvää, vaadi selostuksia sekä käytä hyvää kuntotarkastajaa apuna, yllätyksiä tulee silti aina, mutta perusasiat (terveys ja normaali elämä) pitää aina pitää etusijalla.
oldtimer
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 95
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2013 14:15
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja Siilik päivämäärä Ma Kesä 06, 2016 12:09

http://www.etuovi.com/kohde/7691153?sc= ... 239&pos=18

Tuossa siis talo mistä keskustelua käydään.

Noista kellarin rakenteista senverran tiedossa, että pintalautojen takana muovi jonka jälkeen villaa. Salaojat on rakennettu 1980-luvulla. Nykyään toiminnasta ei varmuutta.

Mielessä on käynyt, että jos pääsisi myyjien kanssa juttusille. He ovat ilmeisesti kuitenkin talon nykykuntoon remontoineet.
Siilik
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Huhti 28, 2016 21:21
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja lauri.l päivämäärä Ti Kesä 07, 2016 14:39

Ilmoituksessa oli maininta että "saniteettitilat remontoitava". Ilmeisesti meinaa yläkerran vessaa? Onko laitettu muuten vaan remontoitavien listalle vai tiedossa jotain vesivahinkoja vessan suunnalla? Muuten oikein nätti talo josta saisi varmasti remppaamalla kivan kodin. Kellarista vain villat+muovit seinistä pois ja ulkopuolen tilanne selville ja tarvittessa kuntoon (salaojat+lämmöneristys).
lauri.l
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ke Touko 08, 2013 0:02
Paikkakunta: oulu

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja Siilik päivämäärä Ti Kesä 07, 2016 15:12

Vesivahingosta ei ole ainakaan missään mitään mainintaa. Uskoisin iän olevan syy remontin tarpeeseen. Merkkejä vesivahingosta (tummumia tms.) ei olla ainakaan havaittu.

Mahtaa olla nuo 80-luvulla rakennetut salaojat jo aikalailla hyödyttömässä kunnossa. Niiden uusiminen varmasti olisi yksi ensinmäisistä hankkeista. Onko tietoa missä hintaluokissa voisi tuollaisessa tontissa pyöriä salaojitus? Mitä olen netistä lueskellut niin hintaluokat ollut aika isolla haitarilla.

Eli onko nuo mikrobit normaalia näin vanhassa talossa? N. 25 taloa ollaan käyty kiertämässä, mutta ei ole mikrobi analyysiä muista tehty niin ei ole oikein vertailu kohtaa.
Siilik
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Huhti 28, 2016 21:21
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja oldtimer päivämäärä Ti Kesä 07, 2016 15:51

Hyvällä paikallahan talo on ja Jyväskylän hintatasoon nähden "halpa". Pelottaako suora sähkölämmitys vai kolme kerrosta ja talon koko, kun on hintaakin jouduttu tarkastelemaan alaspäin. Nyt ymmärrän, miksi kellari on jouduttu aikanaan ottamaan asuinkäyttöön. Sähköä varmaankin siis talvella kuluu, mutta korkkilattiat pitää huolen, että varpaat ei ihan ole kylmässä pinnassa kiinni. Mitähän tilaa tuo ILP lämmittää?

Tuo kellari kannatta kyllä tarkistaa ihan huolella, on vielä suoraan auki asuinkerroksiin, niin sieltä kyllä kaikki nousee ylös. Rinnetontti, niin salaojat lienee tehty mutta miten, se on arvoitus jos ei löydy tarkastuskaivoja. Sadevedet on yritetty ohjata pois talosta, mutta tuolla tontilla se olisi voitu hoitaa helposti ihan rännikaivoilla ja putkistolla alapihan puolelle. Se olisi halpa tehdä nytkin, mutta mitenkähän tuo sokkeli ja onko siinä mitään patolevyä/eristettä ulkopuolella? Kyllähän kaivaminen ja eristäminen maksaa, eli jos ne tekee kunnolla niin varsinkin tuo kunnon eristäminen vie rahaa. Ja kun eristetään ulkoapäin, niin se taas täytyy huomioida sisäpuolella. Eli kellariin nyt tarkistus, ulkoseinät ja lattia.

Remontit on tehty selkeästi 80 luvulla, vinyylitapetit wc:ssä ja värimaailma sekä leveetä lautaa seinissä, keittiö onkin sitten tuoreempi. Mutta miten siis sähköt ja viemärit, onko ne millä vuosikymmenellä?
oldtimer
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 95
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2013 14:15
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Rintamiestalon etsintää

ViestiKirjoittaja Siilik päivämäärä Ti Kesä 07, 2016 17:06

Sähkö lämmitys ei sinällään itseä pelota, kun takan lämmittäminen tuttua puuhaa. Ilmalämpöpumppu löytyy eteisestä. Pitäisi kierrättää 1. Kerroksen ilmaa suhteellisen tehokkaasti. Tuli juuri mieleen, että pohjakuvista ei käy ilmi makuuhuoneen ja tuvan väliseinän avaus. Eli koko 1. Kerroksen ilma pääsee kiertämään hyvin. Luulisi että tuolla tulisialla ja ilpillä pärjää aika pitkälle syksyyn.

Tarkastuskaivoja ei muistaakseni pihasta löytynyt. En ainakaan moisia huomannut.

Patolevyjä ei ole asennettu. Mitään ei ainakaan ole näkyvissä. Eikös tuo patolevyjen asennus onnistu näppärästi salaojituksen yhteydessä?

Nuo sähköt ja viemärit käsittääkseni uusittu 1980-luvun remontissa. Asiahan tietenkin varmistettava, jos kauppoja rupeaa hieromaan.
Siilik
Uusi jäsen
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Huhti 28, 2016 21:21
Paikkakunta: Jyväskylä


Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa