Sadevesikourun puhdistustarpeita liiteristä

Ajatuksena kertoa mm. "järkevän" hintaisista tuotteista ja vinkeistä niiden hankintaan. Keskustelua myös tarjouksista ja käytetyn tavaran myyntipisteistä ja kierrätyskeskuksista.

Sadevesikourun puhdistustarpeita liiteristä

ViestiKirjoittaja cruise päivämäärä Ti Huhti 23, 2019 16:39

Taas on liiterissä tyrkyllä painepesuria tarvikkeineen. Joskus soveltelin sellaisenaan viemärin puhdistusletkua sadevesikourujen puhdistukseen. Oli melko vaikea sovittaa siten, että kaikki neljä suihkua osuu kouruun. Tänään hain uuden puhdistusletkun parilla kympillä, liimasin ne neljä suutinta umpeen ja porasin pronssiseen suutinkappaleeseen yhden reiän osoittamaan suoraan eteenpäin. Kun reiän halkaisija on 1 mm, on puhalluksen paine ja vesimäärä riittävä vanhojenkin lehtien irroittamiseksi räystäskourusta ainakin tolla liiterin 2,1 kW pesurilla. Sitten vaan kiinnitetään suutin sopivaan asentoon riittävän pitkän kepin päähän, jotta puhdistus voidaan tehdä maasta käsin. Työn jäljen voi sitten tarkistaa saman kepin päähän kiinnitetyn action kameran avulla omasta kännykästä maan tasolta. Jos kouru on matalalla, on tietysti letku ja tikkaat nopeampi puhdistustapa.
cruise
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 116
Liittynyt: Pe Loka 12, 2012 21:12
Paikkakunta: helsinki

Re: Sadevesikourun puhdistustarpeita liiteristä

ViestiKirjoittaja tuuma päivämäärä Ti Huhti 23, 2019 17:30

:-D

Kuva olisi kiva. Meillä kourut pahimmillaan kuudessa metrissä ja jäänyt puhdistamatta :(
-En tee virheitä, ne teen tekemättäkin...
Käyttäjän avatar
tuuma
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17108
Liittynyt: Su Kesä 05, 2005 22:17
Paikkakunta: TUUSULA

Re: Sadevesikourun puhdistustarpeita liiteristä

ViestiKirjoittaja cruise päivämäärä Ke Touko 01, 2019 19:17

Seuraavassa kuva:
https://www.dropbox.com/s/zxtcfevottncs ... u.jpg?dl=0

Kiinnitys tankoon on tehty 8mm pultilla. Väliin on asennettu holkki, joka tukeutuu kourun reunaan kuvan mukaan (ei ole kivaa kannatella puhdistussysteemiä oikeassa kohdassa ja asennossa kourun päällä). Letkua siis työnnetään kuvassa oikealle. Kun tarvitaan toinen suunta, käännetään suutin puhaltamaan vastakkaiseen suuntaan. En ole vielä itse kokeillut tällä letkulla, kun putsaan rännit yleensä vasta viimeisten lehtien irrottua syksyllä. Viemäriletkukokeilujen jälkeen voin kyllä uskoa että toimii.
cruise
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 116
Liittynyt: Pe Loka 12, 2012 21:12
Paikkakunta: helsinki


Palaa alueelle Hankintavinkit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa