Kaatopaikkamaksut pk-seudulla

Kaipaatko vinkkiä ikkunoiden kunnostukseen? Mitä tehdä pinkopahveille?

Kaatopaikkamaksut pk-seudulla

ViestiKirjoittaja Nopea päivämäärä Ti Touko 14, 2019 22:37

Onko kokemusta, että mikä on halvin tapa hävittää purkutyöjätettä (rintamiestalo 1930/1940-luvulta)? Olen alustavasti selvitellyt jätelavayrittäjien hintoja. Se mitä en täysin ymmärrä on, että miksi useat jätelavayrittäjät, mm. Satasen Lava, vie jätteet Deleten asemalle Juvanmalmille eikä HSY:n asemalla Ämmänsuolle. Miksi? Mistä löytäisin jätelavayrittäjän, joka veisi jätteet HSY:n asemalle?


Pari esimerkkiä:


DELETE:
Puujäte (puhdas), €/tonni 49,60
Puujäte (sekalainen), €/tonni 74,40


HSY:
Puu, pinnoitettu 24,80 Hinta (alv.24 %) €/tonn
Puu, pinnoittamaton 0,00 Hinta (alv.24 %) €/tonn
Nopea
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Maalis 06, 2019 10:26
Paikkakunta: Espoo

Re: Kaatopaikkamaksut pk-seudulla

ViestiKirjoittaja perleh päivämäärä Ke Touko 15, 2019 0:47

Alueella vaikuttaa useita 'pienempiä' purkuyrityksiä, jotka tekevät homman "avaimet käteen" ja niillä on omat käsittelypaikkansa. FB'n Raksakimpassa on viitteitä noista toimijoista.

Itse purin ihan omin käsin koko talon ja "puhdas" puu kulkeutui Circulation (lentokentän takana) puukasaan. Samaan paikkaan meni kellaribetonit hieman kalliimmalla. HSY'n palveluksia ei oikein ollut varaa käyttää :cool: paitsi mineriittilevyt jouduin kuskamaan Ämmässuolle ja ihan vaan peräkärryllä peitettynä kevytpressulla.

Metallit möin romukauppaan ja purut&villat (suursäkit olivat hyviä tässä käytössä) kuskasin nyt jo suljetulle Kuusakosken käsittelyasemalle Ämmässuon sortin viereen. Korvaava asema on nykyään Lasihytissä Espoon puolella. Purujen itsekäsittely oli senverran ikävää puuhaa, että Imuriauto kävi noutamassa loput: imurointi tuntihinnalla ja purujen vienti kilometritaksalla (kummankin päivän viimeinen kuorma ilmaiseksi) lämpölaitoksen uuniin.

Vuokralavan kokoon kannattaa kiinnittää huomiota, esim Sataselta on tullut tosi pieniä. Toisaaltaan KTK'n kautta tuli taannoin kerran niin iso lava, että hakemaan tullut auto ei pystynyt sitä käsittelemään. Laskuttivat kahdesta hakukäyntikerrasta :evil: Jokatapauksessa esim KTK vie kuorman minne käsketään, mutta jos antaa 'vapaat kädet' niin vievät sinne missä heillä on laskutussopimus.

Itselle ostettu isohko 4x2m peräkärry maksoi itsensä ensi kerran tuossa purku hommassa.
L A J I T T E L U on kitupiikin pelastus!
perleh
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 62
Liittynyt: Ma Touko 21, 2012 22:47
Paikkakunta: Peking/Espoo/Vaasa

Re: Kaatopaikkamaksut pk-seudulla

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä To Touko 16, 2019 11:19

jos se talo on jo kaadettu, niin ilmoitus johonkin, että saa hakea ilmaiseksi polttopuuta. luulisi jollekin kelpaavan. hyvin sauna lämpenee purkupuulla.. :lol:
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 624
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...


Palaa alueelle Remontointi yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa