Kuistisyvennyksen lattian eristyksen korjaus

Kaipaatko vinkkiä ikkunoiden kunnostukseen? Mitä tehdä pinkopahveille?

Kuistisyvennyksen lattian eristyksen korjaus

ViestiKirjoittaja theloial päivämäärä Pe Marras 08, 2019 14:44

Rintamamiestalossa on kuisti syvennetty, eli se on kellarin katon laatan päällä. Itse kuistin lattia on betonia, alla on ainakin reunassa portaiden alta katsottuna ylhäältä alas, tilkettä, mustaa nestemäistä bitumia tms, paksu puupalkki joka kiertää koko talon, tilkettä, bitumia tms sekä noin 150 mm toja-levy suoraan kellarin betonivalua/katon yläpintaa vasten. Palkki on imenyt kuistin betonilaatasta kosteutta ja uusittava. Kuisti on siis kokonaan talon ulkomittojen sisäpuolella, avonainen. Portaat on ulkopuolella ja niiden alle muodostuu varasto johon on käynti sivusta autotallin luiskan vierestä.

Millä toja-levyn voi korvata kellarin katon päällä? Välissä ei ole kapillaarikatkona toimivaa kerrosta. Olisiko rakenne esim. kellarin kattovalu, bitumikermi, selluvilla puurunkon kanssa ja päälle teen puisen kuistinlattian vesieristeen kanssa, parvekekermin avulla tällä hetkellä. Viisto sadevesi siis sataa tähän syvennykseen.


En ole nähnyt tällaista rakennetta aiemmin rintsikoissa ja harvemmin sisäsyvennykseen tehtyä kuistiakaan, tai mikä katos tämä onkaan.
theloial
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 12
Liittynyt: La Maalis 08, 2014 14:28
Paikkakunta: Pirkanmaa

Palaa alueelle Remontointi yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Majestic-12 [Bot] ja 15 vierailijaa