50-luvun kuorma-autotallille uusi elämä

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

50-luvun kuorma-autotallille uusi elämä

ViestiKirjoittaja sasasa päivämäärä Ti Syys 13, 2022 14:19

Tämä rakennus on toiminut kuorma-autotallina 50-luvulla. Ajan saatossa, ilman huoltoa on säästöbetonista tehty sokkeli päässyt kaatumaan ja sitä myöten puolet seinästä jäänyt tyhjän päälle. Sade oli lahottanut alajuoksun ja runkotolpat. Kattotiiliä oli tippunut alas ja ruoteet lahonneet. Rakennus oli ilman sokkelia, ilman alajuoksua, ja tuo vanha kovalevyn kaltainen seinälevykin oli suurilta osin tippunut pois. Noh. Uusi sokkeli, uusi alajuoksu, lahot runkotolpat vaihtoon, vastaavat kattotiilet löydettiin ja laitoin ruoteiden vaihdon jälkeen paikoilleen. Nurkkatolpasta laho pois ja uusi tilalle. Samoin etuseinältä pätkä alajuoksua meni vaihtoon. Pieni pätkä sokkelia valettiin myös etuneinälle. Tässä tosin kävin allekirjoittaneelle virhe ja muotti petti. Tämä oli taas hyvä muistutus siitä, että betonimuotit pitää tukea kunnolla, vaikka kyseessä olisi vain puolen metrin mittainen pätkä.


Ja jos katsoo tarkemmin, niin yksi harjatiili on tippunut pois. Tämän on aihettanut toisella seinustalla kasvanut puu. Tämä vaihdetaan heti kun ehditään, mutta luulen vaihtamisen olevan turvallisinta hoitaa sisäkautta. Sisäkatossa on kovalevy, jonka päällä jonkin verrran purua. Mikäli puran kovalevyn pois, sillä se roikkuu pahasti, olisi varmasti myös hyvä asentaa jonkinlainen aluskate?

Viimeisessä kuvassa pieleen mennyt sokkelivalu, sekä uusittu alasidepuu. Alustavasti korjasin asian timanttilaikalla, jotta vesi valuu alaspäin. Myöskään ulkoverhous lauta ei nyt ota kiinni, sokkeliin. Piikatamaan myöhemmin, kunhan saadaan kone, mutta niin. Virheitä sattuu.

Ideoita haetaankin nyt oven toteutukseen. Tallin käyttötarkoitus tulee olemaan varasto/verstas, eikä ole tarvetta ajaa autoa sisälle. Huomattavasti pienempi ovi olisi siis ajatuksena. Myös laudoitettu seinä kaipaa ikkunoita, mutta se ei tule olemaan ongelma. Ideoita oven toteutukseen otetaan vastaan.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
sasasa
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: Su Marras 13, 2016 18:22
Paikkakunta: turku

Re: 50-luvun kuorma-autotallille uusi elämä

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Ma Syys 19, 2022 10:42

Vaikka sille isolle ovelle ei nyt olisi käyttöä, niin itse tekisin kyllä sellaisen silti. Varmaan katsoisin Tori.fi ym purkuovia mitä on ja tarjolla olevan koon mukaan sitten kehyksen ympärille.

Lisäksi sitten erillinen normaalikokoinen käyntiovi siihen jatkuvaan kulkemiseen.
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1083
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu


Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa