Kellariremontti edessä - joitain kysymyksiä

Keskustelua maanpinnan alapuolelta - kellari, salaojat, sokkeli jne.

Re: Kellariremontti edessä - joitain kysymyksiä

ViestiKirjoittaja Rikhardos päivämäärä To Huhti 08, 2021 11:29

Moi!
Valitettavasti ei ole antaa vastauksia, mutta kysymyksiä kyllä.
Itsellä hieman vastaava projekti menossa ja ajatuksissa myös noin 20 cm eristevahvuus.

Miten päädyit toteuttamaan lattian eristykset? Viistitkö maata sokkelista 45 asteen kulmassa ja siihen kylkeen sitten fuktisolit?
Itseä jännittää mahdollinen veden nouseminen kellariin, joka sitten voisi huuhdella siitä anturan alta tavaraa pois. Taikka sitten maa kuivuu ja sen takia maa kutistuu ja taas talo uppoaa.

Ulkoseinille valoin anturaa leventävän valun, jonka toivon pitävän maan paikoillaan. Väliseinien kanssa en ole vielä päättänyt mitä tehdä, mutta sama murhehan niitäkin koskee.
Rikhardos
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: Su Kesä 02, 2019 9:49
Paikkakunta: Tampere

Re: Kellariremontti edessä - joitain kysymyksiä

ViestiKirjoittaja Tumi päivämäärä To Huhti 08, 2021 12:48

Lattiassa on tosiaan 20 senttiä eristettä (fuktisol). Ja seinissä ei ollut anturaa laisinkaan lukuunottamatta joitain pieniä kohtia, pelkkä sokkeli. Joten kyllä kylmäsi kaivaa jonkin verran jopa tuon sokkelitason alapuolelle, jotta huonekorkeutta olisi tarpeeksi. Homman ratkaisin kaivamalla maata osissa pois sokkelin alta ja muuraamalla anturaharkkoja n. 1,5 metrin välein noihin kohtiin. Sekä ulko- että väliseiniin. Tämän jälkeen hyvin tiiviinä ollut maa pois kokonaan (ihan seinän suuntaisesti).

Hiekkaharjulla veden nouseminen ei niin huoleta, ja mullahan on talossa kellarin kellarikin, jonka lattialle ei ole lätäköistä päässyt muodostumaan. Rankkasateella toki harjunpuoleinen seinä siellä selkeästi kostuu enemmän.

Lattiaeristeen alle laitoin Radon-putken, ja myös viemäri uusiutuivat samalla helposti muovisiksi. Noin muutoin lattiarakenne on nyt suodatinkangas - 200mm fuktisol - suodatinkangas - 80mm (noin) valu, jossa vesikiertoinen lämmitys. Pintamateriaalina epoksimaali Tikkurila acvacoat.

Maanpäällisen osan seinärakennekin alkaa hahmottumaan, kiitos tämän foorumin selailun. Laitetaan jossain vaiheessa idea julkiseksi.
Tumi
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 15
Liittynyt: La Joulu 27, 2008 19:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Kellariremontti edessä - joitain kysymyksiä

ViestiKirjoittaja Tumi päivämäärä Pe Huhti 23, 2021 20:27

Noniin, nyt on fuktisolit myös seinissä 200m;n vahvuudella. Maanpäällisen osan rakenteeksi on tulossa WeberVetonit 137 oikaisulaasti, 100mm EPS 60S seinä liimalaastilla408 kiinnitettynä, ja tämän päälle Weberin 410. EPS:n ylätahkon viistin 15 asteen kulmaan, ja tuohon tulee tippalista päälle. Täytyy laittaa pari kuvaa koneelta käsin, kun en puhelimella osaa.
Tumi
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 15
Liittynyt: La Joulu 27, 2008 19:48
Paikkakunta: Tampere

Edellinen

Palaa alueelle Kellari ja sokkeli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa