Kylmän portaikon eristys

Seinien, ylä- ja alapohjan eristäminen uusilla tai vanhoilla eristeillä.

Kylmän portaikon eristys

ViestiKirjoittaja Annastina päivämäärä Ma Loka 31, 2022 13:50

Kaipailisin neuvoja portaikon eristämiseen. Talomme yläkerran portaikko on siis eristämätön. Vaakalaudoituksen päällä on pinkopahvi ja kun pinkopahvin alle on kurkattu, käy melkoinen viima. Nyt olisi toiveena saada lisäeristystä mahdollisimman nopeasti ja edullisesti, joten suunnitelmissa on porata kylmien seinien yläreunaan aukot, puhaltaa seiniin ekovillat ja vielä huokolevyttää seinät. Pinkopahvi saisi jäädä paikoilleen. Onkohan tällaisessa tavassa suuriakin riskejä? Talo on vapaa-ajan käytössä, eikä esim. julkisivua tulla uusimaan.
Annastina
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Marras 13, 2018 13:39
Paikkakunta: HELSINKI

Re: Kylmän portaikon eristys

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Pe Marras 04, 2022 19:29

Koska aiotte myös levyttää seinät, niin ei kannata arkailla ottaa niitä lautoja jonkun verran ihan kunnolla irti. Poraamalla reikiä ette saa eristettä kunnolla menemään. Eli sanoisin että vähintään 2 lautaa yläreunasta kokonaan irti. Samalla näette sinne sisään ja voitte arvioida tilannetta paremmin. Esim se ulkopinta, että onhan se niin tiivis että eristeet pysyy siellä missä pitää.

Se pinkopahvin jättäminen sinne väliin on ihan ok, ainakin jos se on kunnossa eikä maalattu esim jollakin lateksilla. EI sen poistaminenkaan olisi huono, huokolevyllä ja paperoinnilla pinnasta tulee taas tiivis.
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1086
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu


Palaa alueelle Eristäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa