LTO-koneen käyttökokemuksia?

Keskustelu lämmitysjärjestelmien valinnasta ja huollosta, ilmanvaihdosta, putkisto- ja sähköremonteista ja muusta näihin liittyvästä.

Re: LTO-koneen käyttökokemuksia?

ViestiKirjoittaja Rak10 päivämäärä La Kesä 12, 2021 18:48

Periaatteessa iv_koneen ollessa käytössä pitäisi kaikki "ylimääräiset korvausilmaventtiilit" reiät ikkunoissa ym olla kiinni jotta säädöt pitävät kutinsa hja ilmanvaihto on hallittua. Itsellä oli aiemmin pelkkä poisto ja 100 termariventtiilit tuuletusluukuissa jotka ovat olleet kiinni siitä lähtien kun kone käynnistettiin.
Heti alussa testasin kuinka käy kun liesituuletin ja keskuspölyimuri ovat päällä tuleeko savut sisälle takasta,ei mitään ongelmaa! Varalla on kuitenkin takkakytkin ja 100 korvausilma takan etupinnassa,no tulipahan tehtyä jos ei niin ei varmaan toimisi! Se täytyy sanoa kun puita heittää vauhdissa niin jos ei hieman raota sytytyspeltiä niin tuoksu tuppaa tulemaan sisälle,sekin johtuu kun takan pesä on sellainen parin sokeritopan kokoinen ja iso luukku!
Rak10
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 78
Liittynyt: Su Marras 27, 2016 21:04
Paikkakunta: Halli

Re: LTO-koneen käyttökokemuksia?

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Pe Kesä 18, 2021 7:32

lähinnä tuo pyöriväkennoisen läpäisy mietityttää, ettei vedä jäihin sitä, kun uuni vetää kuutioittain ylimääräistä ilmaa sen kautta talven kovilla pakkasilla. tosin pyörivään koneeseen pitäisi kuulemma kovalla pakkasella laittaa ennemminkin lisää tehoa kuin laskea säästömielessä, silloin ei pitäisi kuulemma jäätyä.

toki kun kone säädetään, niin ikkunat jne on oltava kiinni. toisaalta jos seinässä on pieni reikä, niin silloin ei ainakaan luulisi tuleva yli- eikä alipainetta huoneistoon. uuteen yläkertaan toki voi tulla, kun siellä ei ole korvausilmaventtiiliä seinässä ollenkaan. ainakaan vielä. yläkertaan tulossa koneen säätöön enemmän poistoa kuin tuloa, hallitsemaan ylipainetta. muuten taloon varmaan tullee suunnilleen +-0 säätö, ei vedä alipaineella kaikkea kunttaa seinien välistä ja toisaalta ei työnnä kosteutta seiniin.

jos ja kun kone on säädetty, niin konehan vaihtaa ilmaa säätöjen mukaan. vanhat poistohormit on kuitenkin kiinni, niin jos seinässä reikä, niin luulisi että kun uuni tai lieska vetää ilmaa vauhdilla, niin korvausilmaventtiilistä tulisi tuolloin vain avustusta asiaan. muuten siinä ei juuri pitäisi ilma liikkua, kun kone sitä hallitsee, eikä ylimääräisiä ilmoja mene mihinkään? ja eihän se iv-putkisto vedä enempää ilmaa kuin mitä kone tuo ja vie. vai kuinka se voisi vaikuttaa koneen toimintaan noin muuten?

uusissa tulisijoissahan on usein jo valmiina piipun tms kautta reitti uunin tarvitsemalle ilmalle, mutta vanhassa talossa ei sellaisia ole eikä tule näillä näkymin, ainakaan itsellä..
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 651
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: LTO-koneen käyttökokemuksia?

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Pe Heinä 09, 2021 13:43

kysytäänpäs taas vähän tyhmiä..

eilen kytkin lto-koneen talon putkistoon kiinni. ikkunat auki kun niin kuumaa tällä hetkellä, niin ei oikein osaa sanoa, kuinka se toimii. mutta sen verran toimii, ettei vessassa enää haise niin pitkään. :lol:

säätö pitää tehdä kun ehtii ja lvi-miehillä kiireet vähenee. ja se kysymys..

kuinka teillä on tuo alkusäätö tehty? hieman mutuna mennään, kun ei voi ite mitata, löytyy 5 poistoa ja 4 tuloa. laitoin poistot 5mm auki suunnilleen ja kylpyhuoneeseen sentin suihkun kohdalle, jossa kostein paikka kesällä, tulot myös 5mm auki, mutta kun yksi poisto enemmän kuin tulo niin olkkarin laitoin sentin auki. ja sitä kylppärin yhtä isompaa poistoa korvaa nyt sitten makkarissa myös sentti. vintillä myös tulo ja poisto 5mm. eli 2 tuloa 5mm ja toiset 2 tuloa 10mm. 4 poistoa 5mm ja yksi 10mm.

kuulostaako tuo mitenkään järkevältä?

tietenkään ei osaa käsituntumalla sanoa, puhaltaako tai imeekö venttiilit liikaa, ilmaa kyllä tuntuu tulevan. pingviinissä molemmat moottorit sanoo valikossa 30 eli tasapainossa sen suhteen ja onko se sitten 30% kokonaistehosta? vissiin..

tällä hetkellä kone pyörii ekalla pykälällä eli jotain 25% käytössä tehosta. ja onko tuo nyt sitten 25% siitä puhaltimen moottorin 30% käyttäasteesta..? vissiin aika vähän?

eli kuulostaako tuo alkusäätö mitenkään järkevältä ja nuo koneen tehoprosentit vai onko mennyt metsään ja pahasti? vintin ylipainetta en nyt tuossa ole mitenkään huomioinut.pitää tehdä kunnon laskelmat ja joku viisaampi saa koneen säätää. jos sen nyt jotenkin säätöihin saapi.

no tuli siinä joku ylimääräinenkin kysymys näemmä... :lol:
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 651
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Edellinen

Palaa alueelle Lämmitys, ilmanvaihto, putket ja sähkö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Majestic-12 [Bot] ja 23 vierailijaa