vintille lattia tai huone.

Kaipaatko vinkkiä ikkunoiden kunnostukseen? Mitä tehdä pinkopahveille?

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä To Kesä 04, 2015 13:51

siellähän on mahoton vinkka jos tuollaisen menee laittamaan kattoon? :shock: kesällä ei haittaa, jos ilma vaihtuu, mutta talvella ei kaiken lämmön tarvisi suoraan poistua reiän kautta.. toki jos paxin ohjelmoi ajastimella kuten kylppärinkin ilmanvaihto, puoli tunti päällä jonkun tunnin välein, tarvittaessa katkaisijasta päälle suihkun jälkeen jne..

jos vintin ovi olisi auki tai oven alla rako, ja vintillä kauimmaisessa seinässä lautanen, niin silloin se seinäventtiili toimisi poistona. kesällä voisi tehostaa, avaamalla molemmissa päissä lautaset auki? ja yksilasiset ikkunat, kun sitten vaihtuu lämpölaseihin, niin ne tulee sitten olemaan avattavat jolloin tuuletusta voi tehostaa tarvittaessa.

hormi olisi se paras vaihto ehto. tällä hetkellä on 6 reikää piipussa, 3 poistoa (keittiö, vessa, kellari), 3 piippua (hella, pönttöuuni ja entinen öljypoltin, joka nyt lieskan käytössä), noihin on hankala mennä lisäämään poistoa, ilman että likaista ilmaa tulisi sisään..

ilmanvaihtokoneen asennus sittebn olisi taas oma hommansa, toisaalta sitten pitäisi melkein tehdä jo pussi koko talosta, että toimii luotettavasti, eikä vedä ilmaa mistä milloinkin.. ja siihen palaa se 2-4 tonnia helposti ja sähköt päälle..
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä To Maalis 29, 2018 12:46

näemmä aika menee nopeasti. 2014 on alettu haaveilla vinttihuoneesta ja vielä on kesken. no on siinä välissä tehty paljon muuta ettei sen puoleen..

syksyllä juuri ennen lumien tuloa hakkasin rakennusmestarin tekemien kuvien mukaan uudet tuolit vintille. kaikki pysty- ja vaakatuet poistin ja tilalle tuli lisää tavaraa eri kohtiin.

harjan keskeltä katsottuna parin metrin päähän tuli 90x225 liimapuupalkit pitkittäin taloa eli tuleva huoneleveys on noin 4 metriä. sen päälle sitten 48x98 pystöt jotka sitten kohtaa tuolin yläpaarteen vai mikä se nyt onkaan. tämän lisäksi jokaisen vanhan tuolin/yläpaarteen väliin tuli lisää yksi vastaava. eli katon tuenta on nyt noin puolen metrin välein tai jopa hieman tiheämmin. noiden lisäksi jokaisen uuden pystön kohdalla menee pari tuuman lautaa, jotka on naulattu ulkoseinän päästä siihen yläpaarteen ulkopäähän ja toinen pää on kiinni liimapuupalkissa viistosti hieman alempana. kuskihirsi on 50x200 kertopuu joka sidottu vaakapuilla alapuolelta. piipun kohdalla 115x115 liimapuupalkki kantavana tolppana kurkihirrelle. tänä talvena on tullut lunta kohtuudella ja katto on pysynyt pään päällä, joten kaipa siihen voi jo luottaa ja jatkaa projektia. :lol:

ilmanvaihtoa kovasti tuli mietittyä aiemmin, vahingossa eteen tuli lto-kone, jonka ostin talteen. se kai sitten tulee sinne asennettua. putkien vetoa siis tiedossa, mutta jos olisi sitten hyvä. varmaan kone vie sähköä jonkin verran, mutta toisaalta kesällä parempi ilmanvaihto luulisi olevan tosiasia. ja toivottavasti talvella edes hieman säästyisi sähköä talteenoton puolesta. jos kesällä tehot ei riitä, niin avaa sitten ikkunan. lämpölasit tulee molempiin päihin vinttiä avattavat ja toki pitää ottaa huomioon, että toinen toimiin hätäuloskäyntinä pahimman varalle.

kattoon ajattelin uretaania 50+50mm. seiniin tuulilevy ja ekovilla tms 100+50 alustava suunnitelma. purut varmaan jätän lattian alle, kun ne ei haise yhtään ja katto ei ole koskaan vuotanut. päätyseiniin myös ekovilla, kun ei ole tuuletusrakoa ja muutenkin. ilmapaperi tietenkin joka paikkaan.

seinämateriaali vielä mietinnässä, kävi kyllä mielessä että jos ei olis ronkeli ja vetäis raakapontin seiniin, tulis hieman vintin tuntua ja myöhemmin voi levyttää jos haluaa. ja varmasti olis kestävä seinä. vaimentaa myös ääniä.

piipun juureen tulivillaa lattian pintaan asti kaiken varalta. piipun kylkeen kattoon.. no kai siihen jotain keksii, eiköhän se tiiviiksi saada palovillalla tai millä lie..

muutamaa asiaa olen tässä tuumannut kun homma on edennyt eteenpäin. eli pitkän kertauksen jälkeen asiaan..

ensinnäkin..

vintin lattia. kuvien piirtäjä on piirtänyt jäykistävän rakenteen eli 2x4 tulee vanhan vintin lattian eli niiden poikittaislankkujen päälle. tuo nostaa lattiaa siis sen 10cm ja vielä tuleva lattian pinta lisäksi. mielestäni tuo on aika paljon.

tarviiko se oikeasti tuota 100mm:n tukea se lattia? niskat on jotain 15-20cm korkeat ja toisaalta ne on nyt tuettu siihen liimapuupalkkiin. ja palkki saa osaltaan tukea pystön kautta niistä yläpaarteista eli joustaa aina vähän alaspäin. ja palkki kyllä tulee muita niskoja itseensä kun se on niskoihin ruuvattu kiinni pitkillä ruuveilla. noiden lisäksi tulevan huoneen keskellä, alapuolella, menee kantava seinä eli niskapuut on sen päällä ja saa tukea siitäkin. mahtaako parin metrin matkalla olla niin kova paine, että niskat alkaisi joustaa sen verran että alla alkaa jokin liikkumaan?

lastulevy on kyllä aika ohutta (22mm) vrt lattialankku (28mm) ja etenkin ottaen huomioon että niskat on tuolien kohdalla mahdollisesti eli vajaan metrin välein. lastulevy saattaa notkua enemmän. lattialankku notkuisi ja liikkuisi vähemmän todennäköisesti. mutta senkin suositusjako on kyllä sen 60cm max.

yksi vaihtoehto olisi hakata vaikka tuuman lauta ensin niiden niskojen päälle vaikka 15-20cm välein ja sitten niiden päälle se lattialastulevy. jos lautalattian haluaa ja tukea sen laudoilla, niin sitten joutuu hakkaamaan tukilaudat kahteen kertaan, jotta päällimmäiset laudat kulkee oikeaan suuntaan eli talon pituussuuntaisesti.

eli oletteko laittaneet suoraan vanhojen niskojen päälle sen lattialastulevyn taikka lattialankut? onko ollut hyvä ratkaisu ja notkuuko lattia? tai onko alapuolella perinnelevyjen saumat auki tms vastaavaa...

ja toiseksi..

vintin päädyissä on ne poikittaiset räystään tuet, jotka on naulattu ensimmäiseen kattotuoliin. uretaani upotetaan tuolien väliin ja tuo tuki katkaisee päädyn ilmankierron kokonaan. oletteko tehneet pari reikää noihin räystästukiin, vai millä olette saaneet ilman kiertämään siellä uretaanin päällä?
vaiko laittaneet vaan sen uretaanin sinne väliin ja toisen päälle ja toivoneet parasta.. mietin, jos niin tukiin tekisi jokaiseen vaikka pari 30mm reikää, jos niistä ilma kulkee tarvittavan määrän.. ja jos ne räystäätkin pysyisi vielä paikoillaan sen jälkeen, pari pientä reikää tuskin heikentää tuen kantavuutta kovin paljon.

kolmanneksi..

päätyihin mahtuu sellainen max 20cm korkea tuuletusaukko joka sitten levenee alaspäin kolmiona noin 40 sentin levyiseksi. vintin katon yläpuolella on siis suhteellisen matala ilmatila. mahtaako nuo aukot riittää tuuletukseen vai kannattaako jo tehdä reikä uuteen peltikattoon ja sinne alipainetuuletin tai putki jota pitkin alta nouseva ilma pääsee poistumaan?

toki tuleva itikkaverkko tms vie hieman lisää tuuletustehoa päätyaukoista.. tai sitten päädyt umpeen kokonaan ja noilla alipainetuulettimilla hoituu koko ilmanvaihto vintin päällä.

räystäälle teen vanhojen tuolien väliin jokaiseen noin 80mm tuuletusreiän, jonka päälle tulee ritilä itikka verkolla. kaipa niistä tulee tarpeeksi ilmaa yläpuolen tuuletukseen.

pitkästi tuli taasen selvitettyä asiaa.. katsotaan jaksaako kukaan lukea loppuun asti ja vastata.. :-D
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Pe Touko 18, 2018 1:51

Noita juttuja nyt tullut mietittyä itsekseen ja johonkin ratkaisuun päässyt kun päissään on miettinyt. Kyllä se siitä.

Uretaania on menossa kattoon ensimmäinen kierros, sen jälkeen tuulilevyt ja ekovilla, sitten sen jälkeen toinen kerros levyjä kattoon. Saa siinä samalla suunnitella tiiviin sauman villan ja levyn väliin paperilla jne.

On nuo iv-liikkeet sitten saamattomia. Parista kysynyt miten putket vedetään ja molemmat lupasi tehdä suunnitelman. Ei ole lokakuun jälkeen kuulunut mitään. Ensimmäinen lupasi heinäkuussa.
Voisi kai ne itsekin tehdä ku vetää vaan mut ajattelin että asiantuntijan kautta tulis vielä vähän neuvoja ja sitten saisi mitattua ja säädettyä kaikki ok.

Tänään tuttu sanoi että tekee kans iv-remonttia. Kunta kuulemma haluaa että siihen pitää ihan luvat hakea. No enpä ole ennen tuosta kuullut. Johtuuko sitten siitä että firmat tekee virallisesti paperin kun lopullinen säätö tehdään..? Onko muilla ollut sama homma että pitää luvat olla kun asentaa koneen taloon? :shock:

Alkaa kyllä kohta tuntua siltä, et helpointa olis vaan tehdä pari reikää vintin seinään ja siitä ilmanvaihto. Toimii miten toimii. Mut kyllä nyt huomaa taas ettei ilma ole niin raikas kuin mitä se talvella on ollut kun painovoimainen toimii paremmin. Poistot enemmän auki ku talvella mut ei se vaan ilma nouse hormiin kun lämmin ilma ulkona.
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä La Huhti 06, 2019 10:04

Näemmä vuosi menee aina viestin välillä.. :lol:

Vihdoin löytyi firma joka alkaa tekemään iv-suunnitelman ja käy katsomassa paikan päällä millainen haaste odottaa. Jos se nyt etenisi sekin.

Päätyseiniin tulee ekovilla. Oletteko laittaneet sen suoraan vinolautojen/ulkovuorauksen päälle ilman mitään paperia ja sitten sisä puolelle ilmansulkupaperi?

Toinen asia ekovillan suhteen, seinät ovat 100mm paksut, ajattelin koolata sen vielä vaakaan 2x2 jolloin tulisi 150mm villaa. Tuskin tuottaa ongelmia kosteuden suhteen? Alakerrassa vain 100mm lasivillaa seinissä..

Kesällä vintillä on nyt kyllä kuumaa, jos tuo 50mm auttaisi senkin suhteen hieman.
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja warixenjalka päivämäärä Ke Huhti 10, 2019 7:45

Vinolautojen ulkopuolella ei varmaankaan ole tuulensuojaa, vai? Jos ei, eikä ulkopuolelta pääse laittamaan, niin laittaisin vinolautojen sisäpuolelle jotakin tuulensuojaa; tuulensuojalevyä tiukasti koolausten väliin tai tervapahvia/(bitumi)paperia kiertäen koolaukset. Tuota bitumipaperia ei taideta nykyään oikein suositella? Itse laitoin sitä jokunen vuosi sitten kuistin seiniin, kun ei päässyt ulkopuolelta levyjä laittamaan. Eikä ainakaan vielä ongelmia näy. Sisäpuolella taitaa paras olla ihan rakennuspaperi (ja halvin), mutta jos sulle tulee koneellinen IV, niin kyllä se ekovillan ilmansulkupaperossikin käy.
150 mm villaa, niin teoreettinen kosteuspiste tulee kait villatilaan lähelle ulkopintaa, mutta kun käytät purua tai ekovillaa, niin ei tule ongelmia.
- Puolihullu varttisavolainen -
warixenjalka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1480
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 18:26
Paikkakunta: Kotka

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja Klippan päivämäärä Ke Huhti 10, 2019 10:28

Mulla on myös vinttiprojekti käynnissä. Alkutilanne (klik) johon aika villien pystytuentojen poistamiseksi rakennesuunnittelija piirsi uudet tuennat. Halusin oikeastaan itse ns. sivukkaat kun tässä vintissä ulkoseinät loppuu vintin lattian tasolle ja siitä alkaa jo kattotuolit. Sivukkaiden avulla polyuretaanilevyt sai tiiviimmin laitettua ettei tullut kylmäsiltoja. Korkeutta ei vintillä alunperinkään ollut ja nyt tuosta tulee lähinnä nukkumatilaa. Korkeutta ehkä 150cm eli ei tuolla tanssimaan pysty. :-D Koneellista ilmanvaihtoa ei tullut vaan 100mm reiät yläkolmiolle ja huonetilan puolelle. Pistin varmuuden vuoksi sivukkaille vielä reiät ulkoseinään jotta ilma vaihtuu.

Kattotuolit 2x4 900-1000mm välein, näihin 2x2 koolaukset ja 100+30 Finnfoam PIR. Koolaus ristiin ja paneeli.
Vintin lattia 2x2 k550-650, tätä jouduttiin suoristamaan parhaimmillaan 6cm ja päälle 22mm lattialastulevy ja lattialauta. Välipohjaan 100mm ekovilla.
Seinät 2x4 rungolla ja 2x2 koolauksella 100+50mm ekovillaa ja ilmansulkupaperi. Koolaus ristiin ja paneeli.

Nyt ollaan tässä tilanteessa. Klik klik
Klippan
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 57
Liittynyt: Ti Maalis 01, 2016 14:39
Paikkakunta: L-S

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Ke Huhti 10, 2019 18:04

Näyttää siellä päätyseinissä olevan sentään pahvi. Sehän toimii tuulensuojana. Sitä vasten ajattelin suoraan sen ekovillan. Nyt on alakerrassa lasivilla sitä vasten.

Eilinen päivä meni palapeliä tehdessä vintillä. Jatkaa kun jaksaa. Kuukausi menee vähintään ennen ku voi kunnolla jatkaa vintin tekoa, jos muhat ottaa pois niin alakerta jäähtyy liikaa kun eristeet pois katosta. Eli toukokuussa tai jälkeen imuauto vasta pihalle.

Ja juuri kun on tullut suunnilleen valmiiksi omassa mielessä koko homma niin eteen tuli vahingossa mahdollisesti tarjous uretaanista jonka vois laittaa autotallin vintin kattoon. Säästöä tulis hankinnassa mutta toisaalta kaikki raha pois talon vintin teosta käytännössä. Onneksi on töitä toistaiseksi. Sehän onkin tilipäivä ensi viikolla. :-D
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Ti Joulu 08, 2020 6:47

päivitetääs hieman juttua yövuoron ajan kuluksi..

ollu kaikkea muutakin hommaa ja välillä tuli tehtyä autotallikin niin vintti oli taas vaiheessa. 2014 alettua puhua asiasta ja 2017 muistaakseni tein tuolit uusiksi. 2018 keväällä uretaania seiniin, kunnes kaveri soitti yks päivä että osta siideriä niin puretaan se vanha talli. siitä se kesän talliurakka sitten lähti.

tänä keväänä eristelin katon loppuun ekan kerroksen tuolien väliin, sen jälkeen tuulilevyt seiniin, delete kävi imemässä kutterit lattiasta, mikä oli todella hyvä päätös, kun nyt nuuhkii sivuseinien takana olevaa ilmaa. sivuseiniin laitoin eristetyt luukut, niin näkee mitä siellä sivuilla tapahtuu.

seinävillotuksen jälkeen laitoin toisen 50mm kerroksen uretaania kattoon kokonaisina levyinä, paljon nopeampaa kuin ensimmäinen palapeli oli.

seinissä on tällä hetkellä 100mm ekovillaa ja paperi, vinkka ei käy enää. koolaus tulee päälle ja 50mm lisää sen mukana. ensin ajattelin 200mm yhteensä, mutta sitten mietin että jos vanha ulkoseinä pysyisi terveenpänä, kun enemmän lämpöä seinässä. tuuletusrakoa ei kuitenkaan ole päädyissä,. alakerrassa 100mm lasivilla ja terveet seinät.

paperi oli hieman hankala saada kunnolla tiiviiksi, niin painoin sen yläpään villan ja uretaanilevyn väliin tiukasti, sen jälkeen uretaania rakoon ja kakkoskoolaus siihen suoraan alle. tuli pitävä. vielä varalta laitoin vaahtoa kakkosen ja levyn väliin pienen pursotuksen, ei tunnu veto. aluski suunnitelma oli laittaa paperin pää molempien uretaanilevyjen väliin teipillä, niin olisi myös ollut tiivis, mutta tuo oli helpompi. minusta.

lattia piti koolata uusiksi deleten jäljiltä, heittoa oli reilusti yli pari senttiä pahimmillaan vai oliko jopa noin5 cm, ei muista enää. reilusti kuitenkin. nelosia ruuvilla kylkeen ja laser, sillä ne oikeni.

johdot meni niskojen väliin ja kätevästi lattian alta puolelta toiselle. samalla valloxin blues sky putket ja alumiinipömpelit upposi välipohjaan. uretaanilla vielä tiivistin ja liimasin ne paikoilleen. villaa 50% ylitäytöllä lattian alle, noin 200mm eristevahvuus.

lattianiskojen väli oli noin metri, vaihdellen. jokaiseen väliin tuli 2x2 kellumaan villan päälle välikoolaukseksi ja paperi päälle. 28mm lankkulattia päälle. ei notku. vaikka hyppii.

tällä hetkellä projekti edelleen kesken, tehdään kun ehtii. 50mm villakerrosta laittelen aina sitä mukaa kun hakkaan paneelia seiniin. lattialankkua myyjä oli jostain syystä laskenut aivan liikaa, piti olla 5% ylimääräistä hukkaa, käytännössä olikin noin 25% vaikka päätypontakkua. no siitä tulee yksi seinä, niin kestää ainakin tv:n laittaa siihen kiinni. :lol: helmipaneelia tulee toiseen päätyyn ja toiseen jotain mitälie, katsotaan.

seinien jälkeen kattopaneelit kiinni ja maalaukset tai seinien maalaus ennen kattoa, kattoo nyt ja sitten sähköt. jouluksi piti tulla valmista mutta ei tule, lomaviikkokin meni sairastaessa.

mutta periaatteessa montaa vaihetta ei enää ole. seinät, katto, sähköt valoineen ja iv-hommat sitten kun jaksaa. nukkua voi joskus ilman niitäkin tilapäisesti.

iv-putket on vedetty vintin tuloa ja poistoa lukuunottamatta koko taloon. puuttuu sitten ainoastaan iv-laatikoiden kytkentä äänenvaimentimien kautta lto:lle ja siltä putket pihalle valloxin in/outin kautta. ne ehtii keväälläkin jos talvella ei jaksa.

yksi 600w öljypatteri nyt pitää lämpöä yllä, neljänneksen tehoista käytössä ja 13-15 astetta lämmintä ylhäällä. toki ei ole kovat pakkaset vielä. mutta maltilla sähköä tuntuu menevän. katolla pysyy lumi eli ei pahoja lämpö-/ilmavuotoja tunnu olevan.

jos sitä seuraavalla vapaalla jatkaisi hommia taasen..
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Ti Joulu 08, 2020 7:44

joku sanoi että vintille tulee halpoja neliötä, oliko jopa 2500e ollu koko vintti. ei tuo nyt niin halvalla kyllä tule. jos jotain laskee niin..

- uudet tuolit ite tehtynä lankkua ja ruuveja ja naulaa, olisiko vaikapa 250e mutuna
- kertopuukurkihirsi 51x200 oliskohan 150e
- tuuman lautaa vaikka 50e, sinne tänne,
- joku kulmarauta tms, joku euro
- uretaanit kattoon n.1400e, tingattu hinta, ei kakkoslaatua
- tuulilevyt 80e
- 100mm ekovillaa noin 40 neliötä n. 400e
- 50mm ekovilla n.200e
- lisää tuuman lautaa sivuvintille vinotuennat vaikka 50e
- ilmapaperia 120e
- deleten imuauto 600e
- lattiaan puhallusvilla eko 400e
- lattialankku 800e, josta seinään menee 200e:lla
- 2x2 koolaukset 150e
- ilmansulkuteippi 60e
- sivuvinttien ovet 250e
- lämpöikkunat (tuli tallin ikkunoiden mukana) olkoon vaikka 400e
- helmipaneelia toinen pääty 320e
- putkimies (pöntön ja altaan viemäri, vesijohto välipohjaan) 200e
- iv-osia 850e (blues sky-osat, ei putkia)
- blues sky putket 150e tori.fi
- enerventin lto 750e käytetty


vielä tulevaa..

- jotain paneelia toiseen päätyyn joskus 300-400e
- maalit seinään ja lattiaan 300e
- kattopaneeli, valkolakattu 650e
- idon pönttö, ilmainen tori.fi
- vessan ovi, kierrätetty vanha komeron ovi karmeineen
- iv-putkien villaa jne
- lisäeristyksenä ekovillaa puhaltaen sivuvinteille vaikkapa 300e
- kaikki mahdollinen muu lisäksi, listat jne....

että kyllä se alkaa olla kymppitonnin paukku tuo vintin teko näemmä. ensin oli budjetti mielessä jotain viisi tonnia tms. toisaalta tuo iv-puoli tuli nyt ylimääräisenä ja vessa tuli myöhemmin ajatuksena myös lisäksi, onhan se toki käytännöllinen. deleten käynti lopulta tuli maksamaan tonnin ,koska pakkohan on laittaa uutta villaa kutterin tilalle. toisaalta nyt on varmuudella vanhat hajut jne poissa, eikä tarvitse miettiä enää koko asiaa. ja oli helpompi asentaa lattian alle tulevat jutut. aikaa säästyi ja keuhkoja.

jos kympin laskee ja jakaa neliöillä niin alkaa olla reilu 300e per neliö, aika kova hinta kyllä. periaatteessa pitäisi tuo iv laskea koko talon neliöillä loppusummassa, koska se vaikuttaa oikeastaan jo enemmän alakertaan kuin ylös, etenkin neliöihin suhteutettuna. jos iv pois ja delete, niin hinnasta lähtee pois kolmisen tonnia, sitten ollaan jo reilussa parissa sadassa per neliö. vessa myös tuli ylimääräisenä nyt, siitäkin lähtisi joku satanen pois. ja toki tulee muistaa että nämä neliöt ei vaadi omaa kivijalkaa, mistä tulee periaateessa säästöä mukavasti. tai saahan sitä niin ajatella niin tuntuu paremmalta. :lol:

no tehdään nyt kun on aloitettu, ajan kans on tehty ja budjetti elää. ja saa nukkua rauhassa yövuorojen välit kun martan kans menee kuitenkin pahasti ristiin vuorot ennemmin tai myöhemmin.. ja mieluummin tekee kunnolla. ja kerralla.

ja varmaan tuosta listasta puuttuu vielä jotain. olkoon.
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Su Loka 10, 2021 19:25

nyt voinee sitten sanoa, että vintti vihdoinkin valmis. eihän siinä kauan mennyt, eka postaus marraskuussa 2014. :shock:

no luvat pitäisi kuulemma siihen vielä hakea kunnasta, mutta fyysisesti se on kuitenkin jo valmis. :lol:
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 657
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: vintille lattia tai huone.

ViestiKirjoittaja Rak10 päivämäärä Ma Loka 18, 2021 18:24

PetteriKivimäki kirjoitti:Katto ja seinät SPUsta ehdottomasti, niin saat kaiken sen tilan käyttöön ja jonkinlaisen hujuraonkin kulkemaan elistelevyn takana.

Komppaan ehdottomasti edellista!
Rak10
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 82
Liittynyt: Su Marras 27, 2016 21:04
Paikkakunta: Halli

Edellinen

Palaa alueelle Remontointi yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa