Rintamamiestalon sokkeli

Keskustelua maanpinnan alapuolelta - kellari, salaojat, sokkeli jne.

Rintamamiestalon sokkeli

ViestiKirjoittaja mähköntie päivämäärä Ke Touko 26, 2021 8:55

Minulla on vuoden -49 rintamamiestalo . Sokkeli on kaivettu auki anturaa myöten. Salaojat on laitettu 2005. Otin sokkelin vierustan auki koska rappaus oli halkeillut ja osittain rapautunut. Vanha sementtimaali on nyt rälläköity pois. Sokkeli on niitä säästöbetonisokkeleita. Anturassa on viviisteet ja aukot joissa on varmaan ollut jotkin tartuntapalikat ja jokunen koivun juuri. Ne on putsattu pois. Rappauskorjausten jälkeen laitanko patolevyn huopakaistaa sokkelia vasten? Miten täytän sokkelin vieren .Kallistukset tiettu talosta poispäin. Varmaan salaojien 2005 jälkeen kallistukset maan painumisesta johtuen ovat olleet taloon päin. Kiitos neuvoista! terv Ami
mähköntie
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 17:28
Paikkakunta: 75500 Nurmes

Re: Rintamamiestalon sokkeli

ViestiKirjoittaja tumppi776 päivämäärä Ke Touko 26, 2021 11:10

mähköntie kirjoitti:..Rappauskorjausten jälkeen laitanko patolevyn huopakaistaa sokkelia vasten?..


Tärkeätä on että seinään maaperästä nouseva kosteus pääsee esteettä poistumaan betonista - ja mieluummin vielä ulospäin. Joten ainakaan ulkopuolelle ei betonia vasten saisi laittaa mitään tiivistä.

Jos sinulla ei ole kiire - tilaat Isodrän / Podrän / Fuktisol salaojittavaa lämmöneristettä ja kiinnität sen ohjeen mukaan sokellin ulkopuolelle. salaojittavaeriste varmistaa että sokkeli pääsee kuivumaan ulospäin.

_____

Tiedän että huopaa näihin laitetaan - mutta nyt sinulla ei olekaan uudiskohde, joka on rakennettu alhaalta asti oikein koskeuskatkoineen.

Kuva

Fuktisol/Podrän/Isodrän levytys näyttää tältä:
Kuva

https://www.omataloyhtio.fi/artikkelit/ ... teuden.htm
tumppi776
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 377
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 10:49
Paikkakunta: helsinki

Re: Rintamamiestalon sokkeli

ViestiKirjoittaja mähköntie päivämäärä Ke Touko 26, 2021 13:10

Miten tuo Fuktisol toimii kun talossa ei ole kellaria vaan rossipohja? Ryömintätila on reilut puoli metriä korkea ja siellä sepeli.
mähköntie
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 17:28
Paikkakunta: 75500 Nurmes

Re: Rintamamiestalon sokkeli

ViestiKirjoittaja Wespa päivämäärä Pe Touko 28, 2021 23:16

Ei niin tehokkaasti kuin kellarin kanssa, mutta toimii kuitenkin, rossipohja on kuitenkin aina lämpimämpi kuin taloa ympäröivä maaperä.
-57 "tiilitalo" (tiiliverhous jonka päällä rappaus, puurunko & purueriste)
Käyttäjän avatar
Wespa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 140
Liittynyt: Pe Maalis 20, 2015 10:12
Paikkakunta: Karjaa

Re: Rintamamiestalon sokkeli

ViestiKirjoittaja Matti Alander päivämäärä Ke Kesä 09, 2021 11:39

Kellari, rossipohja tai täyttöpohja, Fuktisol tekniikan kuivvaava ominaisuus perustuu aina höyrynosapaine-eroihin ja kuivumissuunta lämpimästä viileämpään. Diffuusioavoin rakenne, bitumit pois ja mahdollisimman vähän höyrynsulkua ulkopinnassa. Fuktisol eristyskerros minimi 100 mm ja suositeltava 200 mm varsinkin kellareissa.
Salaojituskyky pystyyn on 370 litraa minuutissa 100 mm paksuudella metrin matkalla.
Matalissa perustuksissa joissa käytetään vaakasuuntaista routasuojausta pyritään sijoittamaan routasuojaus mahdollisimman alas aivan salaojaputken ja sadevesiputken päälle. Näin saadaan ulkopuolen maaperä pidettyä viileämpänä ja kuivuminen ulospäin tehokkaampana.
Fuktisol eristys ulkopuolella nostaa rossitilankin lämpötilaa ja kondenssin mahdollisuus pienenee oleellisesti. Rossipermannoissa kondenssi tuonnut ongelmia, kun lattian eristystä parannettu ja tuuletustilan lämpötila laskenut. Kevät talvi pahinta-aikaa, kun sisään työnnetään paljon lämmintä ja kosteaa ulkoilmaa talven jäljiltä hyvinkin viileään tilaan. Vähitellen tuuletustila kyllä lämpiää ja sitäkin voi edesauttaa lämmöneristeellä tuuletustilan maan pinnassa.
Matti Alander
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2234
Liittynyt: To Tammi 13, 2005 20:36


Palaa alueelle Kellari ja sokkeli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa